FA Cup: Belgen azen op halve finale plekken met Leicester, Chelsea en City

Deze zaterdag en zondag worden de kwartfinales in de Engelse FA Cup afgewerkt. In Belgie ligt het voetbal nog even stil, maar de Engelsen gaan vol gas. Na de midweekse speelronde komen dit weekeinde de acht ploegen die nog in het bekertoernooi zitten in actie. De favorieten? Manchester United, Leicester City, Arsenal, Chelsea én Manchester City. 

Historie

De FA cup jaargang ving dit seizoen aan in november. Maar liefst 256 clubs poogden een ronde verder te komen, inmiddels zijn we flink wat maanden verder en is het speelveld van het belangrijkste bekertoernooi in Engeland fors uitgedund. De introductie van de FA Cup vond plaats op 20 juli 1871 en werd uitgevoerd naar een idee van Charles W. Alcock. Hij wilde een toernooi waaraan alle voetbalclubs konden deelnemen: de FA Challenge Cup. Volgens een knock-out systeem kon zodoende na diverse speelronden bepaald worden wie de beste club was.

Favorieten

Deze zaterdag trappen Norwich City en Manchester United, uiteraard zonder publiek, de kwartfinales af. Een dag later gaan The Gunners het opnemen tegen Sheffield United. Na de match van Arsenal betreedt Chelsea de wei als het op verplaatsing speelt bij Leicester City.

De slotpartij van de FA Cup ronde vindt plaats in Newcastle waar de plaatselijke trots Newcastle United het grote Manchester City, met uiteraard Kevin De Bruyne als sterkhouder, ontvangt. City is samen met Chelsea en United topfavoriet bij de wedkantoren. Arsenal en Leicester (met onze landgenoot Youri Tielemans aan boord) volgen op gepaste afstand.

Odds

We beginnen met de odds voor de zaterdagmatch tussen Norwich City en Manchester United. Daar staan de quoteringen bij de bookmakers momenteel op x5,50 keer uw inleg. De FA Cup heeft als regel dat er bij een draw een replay komt waarbij de speelstad wordt omgedraaid. Eindigt dit duel in Norwich onbeslist, dan ontvangen spelers op een draw op dit moment al gauw x3,95 keer het ingelegde speelbedrag. Is uw verwachting dat United wint? Dan bedraagt bij een zege van The Mancunians de gemiddelde uitkering voor een ieder die dit vooraf heeft voorspeld via Wedden op Sport.be x1,95 keer hun inleg retour.

Arsenal wordt als de primus gezien bij haar duel op verplaatsing bij Sheffield. Al zijn de verschillen hier minder groot. Als Sheffield wint, wordt er x2,80 uw inleg uitgekeerd. De bookies betalen x3,15 keer uw inleg uit als er een gelijkspel uit de bus rolt en u dit vooraf goed wist in te schatten met uw weddenschap op Wedden op Sport.be! Tot slot de odd als Arsenal de hoofdvogel schiet: de gemiddelde odds hiervoor staan bij de bookmakerskantoren op: x2,45 het aantal ingebrachte euro’s.

De mooiste match lijkt op voorhand die tussen Leicester City – Chelsea, waar onze landgenoot Mitchy Batshuayi voor de Chelsea-goals moet zorgen. Gemiddeld levert een zege van de thuisploeg x2,70 keer het aantal ingelegde euro’s op. Gaat Chelsea door naar de halve eindstrijd, dan staat de odds momenteel op x2,46. En het leuke aan Wedden op Voetbal is dat zelfs wanneer er geen winnaar is, u toch kan winnen. Want bij een gelijkspel wordt er x3,30 keer het ingelegde speelbedrag uitgekeerd aan spelers die via Wedden op Sport hebben meegespeeld!

Als laatste kwartfinale match vangt Newcastle United – Manchester City aan. Aan het einde van de zondagavond spelen The Cityzens op verplaatsing bij Newcastle en City is duidelijk favoriet bij de wedkantoren: x1,18 als zij winnen. Een draw levert niet alleen een replay op, maar ook een wel heel straffe quotering: x6,60! Het kan echter nog zotter: x12,75 (!) het ingelegde speelbedrag als Newcastle thuis weet te winnen van de sterrenformatie uit Manchester!

Wedden op Voetbal

Het voetbal in Engeland trekt altijd een pak kijkers en zorgt ook voor hoge inzetten bij de bookies. Hiervan profiteren wij Belgen mee, omdat de bookmakers hun odds dan hoger inschalen! Check de actuele quoteringen bij onze partners en speel veilig, snel en gemakkelijk mee met Wedden op Voetbal.be! Let op: neem geen onnodige risico’s. U kunt immers uw geld ook verliezen. Houd het leuk en speel verstandig!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België