Baloise Belgium Tour: bookmakers gaan voor Remco Evenepoel

Het sprintergilde van het huidige wielerpeloton verblijft dezer dagen in ons land voor de Baloise Belgium Tour. Vrijwel alle sprintbommen starten in deze vijfdaagse rittenkoers. In 2020 werd deze Belgische ronde niet verreden, waardoor Remco Evenepoel als winnaar van de 2019 editie nog altijd de titelverdediger is. Wie wint deze koers dit jaar? De bookmakers gokken op Evenepoel. Wat is uw verwachting voor deze Belgische rittenkoers?

Historie Baloise Belgium Tour

De allereerste editie vond in 1908 plaats. Inmiddels zijn er 90 uitgaven geweest en hebben we een pak Belgen zien zegevieren in deze wielerronde. In de voorbije tien jaar waren er liefst zeven Belgen die kwamen postvatten op het hoogste treetje. In 2010 was Stijn Devolder de primus en in 2011 zegevierde Philippe Gilbert. Hierna scoorde de Duitser Tony Martin drie eindzeges op rij. In 2015 werd er terug een vervolg gebreid aan de Belgische primussen. In 2015 was daar de eindzege voor Greg Van Avermaet, in 2016 gevolgd door winst van Dries Devenyns. Jens Keukeleire won twee keer op rij: in 2017 en 2018. Remco Evenepoel maakt het rijtje Belgische eindwinnaars compleet met zijn winst in het eindklassement van de 2019 editie.

Favorieten Baloise Belgium Tour 2021

Voor de komende ronde moeten we de favorieten vooral zoeken in het kamp van de Deceuninck Quick Step. Eerst en vooral is daar natuurlijk Evenepoel, maar met Zdenek Stybar, Davide Ballerini, Yves Lampaert en Michael Morkov hebben ze daar allemaal potentiele winnaars in de ploeg gestoken.

Lotto Soudal gokt vooral op etappewinst voor Caleb Ewan, maar hoopt met voormalig winnaar Philippe Gilbert ook hoge ogen te kunnen gooien in het algemeen klassement. Bij BORA Hansgrohe is Pascal Ackermann de kopman. De sprinter moet Ewan gaan duelleren om ritwinst. Ide Schelling en Rudiger Selig zijn de speerpunten voor het klassement bij de Duitse formatie.

Team Qhubeka Assos komt met de runner up van 2019 naar Beveren af: Victor Campenaerts. Terwijl ze bij Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux rekenen op een andere Belg: Loic Vliegen.

Pre-race odds

Voor etappewinst staat Ballerini op pole positon bij de bookmakers: x6,00 keer uw inleg. Ewan scoort bij de Belgische wedkantoren x7,00 en Evenepoel x8,00. Giacomo Nizzolo staat bij de etappewinnaars als nummer vier met een pre-odd van x11,00.

Voor eindwinst is het vrij simpel, als het aan de online bookmakers ligt: Evenepoel is topfavoriet. Een eindzege van de jonge Belg zorgt bij de wedkantoren momenteel voor een winstbonus van x3,75 keer het inzette speelbedrag. Echte concurrentie krijgt hij in de pre-odds niet. Check dagelijks op de bookmakerspagina van Wedden op Sport voor de actuele odds voor eindwinst, deze zullen na elke etappe (drastisch) wijzigen.

Wedden op Wielrennen

Het online Wedden op Wielrennen is een kleine drie weken voor aanvang van de Tour de France bijzonder populair bij de sportpunters die Wedden op Wielerkoersen. De Baloise Belgium Tour scoort bij Belgische fans een pak hoger dan bijvoorbeeld de Ronde van Zwitserland, die ook deze week wordt bekampt.

Wilt u ook scoren met uw wielerkennis en zodoende de zomer ingaan met een stevigere bankroll voor het Wedden op de Tour de France? Plaats dan dagelijks uw voorspelling voor de etappes in de Baloise Belgium Tour of geef door wie u als eindwinnaar ziet als er zondag 13 juni gefinisht wordt in Beringen!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België