Beker van België 2021: Standaard Luik - KRC Genk

Deze zondag wordt de Beker van België 2021 bekampt. In het Koning Boudewijn stadion te Brussel spelen Standaard Luik en KRC Genk om bekerwinst. Wie wint de Belgische voetbalbeker van het seizoen 2020 – 2021?  Voorspel de uitkomst van de Croky Cup finale 2021 via Wedden op Sport!

Historie Beker van België 2021

Er wordt al sinds 1912 gestreden om de Belgische beker. Toen won Racing Club de Bruxelles met 1-0 van Racing Club de Gand.

Het bekertoernooi van 2020 – 2021 begon al op 29 en 30 augustus 2020 met de eerste speelronde. Vanaf ronde 5 stroomde de profclubs in en in de zestiende finales kwamen de topclubs voor het eerst in actie. KRC Genk nam de maat van KVV Thes Sport 0-5 en Standaard opende met een 1-4 zege op verplaatsing bij RFC Seraing.

In de achtste finales werd Genk nipt de primus door STVV uit de beker te wippen: 1-0. Standaard had ook een pak moeite. Tegen KV Kortrijk waren er strafschoppen nodig. Luik won die serie met 5-6.

Standaard beleefde haar finest moment door in kwartfinales Club Brugge de deur van het bekertoernooi te wijzen. De 1-0 winst van St. Liège voelde voor de regerend Belgisch kampioen als een pandoering. Vooral omdat het in de slotminuten ook nog een rode kaart moest slikken. KRC Genk had het een pak makkelijker, qua loting. En wist ook terug te tonen in de match tegen KV Mechelen. Het werd 4-1.

Dan de halve eindstrijd: Luik nam de maat van KAS Eupen: 0-1 en Genk had al snel in de mot dat RSC Anderlecht te pakken was. Dat duel eindigde in 1-2.

Favorieten

Het is lastig om te spreken van één favoriet bij deze bekerfinale match. De Belgische wedkantoren verkiezen hierbij Genk boven Standard Luik.

Luik begon het seizoen met straffe resultaten, maar zakte daarna ver weg. Mede daardoor mist het PO1. Deze bekerfinale kan de ploeg uit Luik terug doen juichen. KRC Genk daarentegen maakt een meer dan roerig seizoen door. De huidige trainer John Van den Brom kwam als redder in nood, maar startte belabberd.

Inmiddels heeft de Nederlandse ex-coach van FC Utrecht en AZ de ploeg op de rails. Genk haalde als nummer vier PO1 en lijkt ook qua vorm klaar voor de finale van Croky Cup 2021. In de polls krijgt Van den Brom daarom meer steun van de bookmakers dan Mbaye Leye, de T1 van Standaard.

Odds Beker van België 2021

Bij de online bookmakers zijn de odds in het voordeel van KRC Genk, dat op papier op verplaatsing speelt en dus als uitploeg deze match aanvangt. Gemiddeld levert een winnende gok op de Genkies u in de pre-fase x2,39 keer het ingelegde speelbedrag op.

Een winnende weddenschap op bekerwinst voor Standaard Luik, zoals in 2018 (toen ook tegen Genk), staat bij de bookies momenteel op een gemiddelde quotering van x2,75.

De meeste euro’s vallen te rapen bij een draw. Gaat de beslissing vallen in de extra tijd? Dan keren de top bookmakers bonussen uit van boven de x3,00! Bij Wedden op Sport.be kunt u zelfs voorspellingen plaatsen tegen een pre-odd van x3,38 keer uw inleg! Check onze bookmakerspagina voor de actuele odds en beste (combi)deals!

Wedden op bekerfinale: Standaard Luik – KRC Genk

Het Wedden op Voetbal staat deze ganse week gelijk aan het Wedden op de bekerfinale. De eindstrijd van de beker van België 2021 wordt op zondag 25 april gespeeld. Het duel in het Koning Boudewijn stadion in Brussel begint om 20:45 uur.

Wie volgt Royal Antwerp op als bekerwinnaar? Plaats tijdig uw voorspelling om mee te spelen volgens de hoge pre-odds of log in tijdens de match om uw geluk te beproeven via live betting op de finale van de Beker van België 2021!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België