Belgische bekerfinale voetbal: Club Brugge - Royal FC Antwerp

Zaterdag staat de Belgische bekerfinale 2020 gepland. Een match tussen landskampioen Club Brugge en outsider Royal Antwerp. Plaats van handeling: Het Koning Boudewijn stadion in Brussel. De tribunes zullen echter leeg blijven als de eindstrijd wordt afgewerkt. Door uw uitslag door te geven via Wedden op Sport.be kunt u echter wél meedoen aan deze eerste post-corona match. 

Historie

Het is de 19e keer dat Club Brugge in de finale van de Belgische beker staat. In totaal werd er elf keer de beker gewonnen. Royal Antwerp wist in haar rijke clubhistorie zevenmaal de beker naar thuishaven Deurne te krijgen.

De laatste keer dat Club Brugge triomfeerde in het bekertoernooi was in het seizoen 2014 – 2015 dus na vijf jaar droogte hopen ze bij de kustploeg dit jaar een twaalfde trofee aan de bekerzeges toe te voegen. Royal Antwerp heeft in 1992 voor het laatst de Belgische beker in de prijzenkast mogen zetten. In dat jaar kwam de ploeg uit Antwerp uit als FC Antwerp en speelde de finale tegen KV Mechelen. Die match werd met strafschoppen beslist waarna Antwerp (9-8) tot bekerwinnaar werd gekroond.

De ploeg uit Mechelen won voorbije seizoen wél de Belgische beker, maar plaatste zich dit seizoen niet voor de eindstrijd. Hierin gaat Antwerp proberen Club Brugge te verschalken voor een achtste bekerwinst uit de clubhistorie en zal Club Brugge trachten de dubbel (kampioen en bekerwinnaar) te realiseren.

Favorieten

Bijna alle neutrale voetbalvolgers kiezen partij voor Club Brugge als het gaat om de favorietenrol. Ook bij de bookmakers is Club de grootste kanshebber om zaterdag als laureaat te worden gekroond. Uiteraard is Royal Antwerp niet kansloos, immers elk duel begint op 0-0. Bovendien wist Antwerp in de voorbije bekerronde al af te rekenen met KRC Genk, Standaard Luik en KV Kortrijk.

Daar komt nog bij dat Antwerp in 2002 ook al eens in de cup tegen Club Brugge speelde. Toch wisten ze goed partij te geven en kon Brugge pas na strafschoppen opgelucht ademhalen. Afgaande op die resultaten mag ook Royal FC Antwerp winstkansen toegedicht worden in deze finale van de Croky Cup 2020.

Odds

Een overwinning van Club Brugge, die formeel als thuisploeg wordt aangemerkt staat bij de bookies op een gemiddelde pre-wedstrijdquotering van x1,51. Gaat Antwerp erin slagen de topfavoriet te verschalken? Dan zullen spelers die in het 1×2 spelsysteem een 2 hebben ingevuld juichend opspringen: er valt hen in dat geval x5,95 keer hun inleg ten deel.

Een gelijkspel, dus extra time, zorgt ook voor hoge odds. Al blijft de quotering voor winst van Antwerp het hoogste, spelen op een draw heeft op zeker zin: x4,00 uw speelbedrag is de uitkering die de meeste goksites aanhouden voor een extra lange bekerfinale 2020.

Wedden op Voetbal

Wilt u meedoen met de match Club Brugge – Royal Antwerp, maar bent u geen onderdeel van de wedstrijdselectie van één van de twee clubs? Dan is een weddenschap plaatsen via Wedden op Sport.be de beste optie om alsnog te participeren in de Belgische bekerfinale! Gaat uw investering renderen dankzij een juiste voorspelling van de uitslag? Of gaat u de winstkansen ophogen middels een handicap of combi-deal? Alles is mogelijk, maar winnen kan alleen als u voor zaterdagavond 20:30 uur uw voorspelling achterlaat. Ga subiet naar onze bookmakerspagina om mee te doen of check onze kennisbank voor extra informatie over de te volgen speltactieken bij het Wedden op voetbal matches.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België