Belgische Fed Cup team treedt aan tegen Kazachstan

Deze week worden de eerste matches in de Fed Cup wereldgroep afgewerkt. België neemt het op tegen de dames uit Kazachstan. Elise Mertens, Greet Minnen, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure: dat zijn de speelsters die het vrijdag en zaterdag zullen moeten doen voor België. Minnen is er voor het eerst bij, maar heeft nog wat last aan de voet. Voorts leeft het Belgische kamp wel vol vertrouwen naar de ontmoeting toe, hetgeen onderschreven wordt door de actuele odds bij de wedkantoren. 

Historie

België is sinds 1963 actief in de Fed Cup, het prestigieuze tennistoernooi voor vrouwelijke landenteams dat sinds 1963 elk jaar wordt gehouden. De Fed Cup, voorheen de Federation Cup, is een jaarlijkse internationale tenniscompetitie voor landenteams, voorbehouden aan vrouwen. Bijna 100 landen doen mee aan het toernooi dat sinds 1963 wordt gehouden. De tegenhanger bij de mannen is de Davis Cup. De Fed Cup geniet veel prestige bij toptennissers. De meeste toppers komen dan ook graag uit voor hun land in deze competitie.

De Verenigde Staten wonnen het toernooi het vaakst: 18 keer. Rusland (4x) en Italië (3x) verdeelden tussen 2004 en 2010 de prijzen. Daaraan kwam een eind in 2011 met de winst van Tsjechië, dat in 2018 zijn zesde titel veroverde. Tussen 2009 en 2016 verdeelden Italië (3x) en Tsjechië (5x) de titels. Daaraan kwam een eind in 2017 met de winst van de Verenigde Staten.

België speelde twee keer een finale. In 2001 won het de beker, door in Madrid met 2-1 te winnen van Rusland. In 2006 verloor het thuis in Charleroi met 2-3 van Italië.

Favorieten

De Belgische dames zijn voor de ontmoeting met Kazachstan op voorhand de uitgesproken favoriet, al heeft Kazachstan ook enkele straffe speelsters in de gelederen. Putintseva en Diyas geraakte beiden tot in de drie ronde op de Australian Open. Normaal gezien moeten onze landgenoten die partijen wel naar zich toe kunnen trekken, al verwacht de Belgische kapitein Johan van Herck wel een pittig weekend voor zijn speelsters.

Odds

De match van Mertens tegen Divas vormt het openingsduel van deze Fed Cup ontmoeting. De winstkansen van de Belgische worden hoog ingeschat door de bookmakers: x1,32 als zij het eerste punt voor de Belgen weten binnen te halen. Verrast Diyas onze landgenote? Dan staat er bij de bookies een qoutering van x3,20 klaar.

Voor de matches van Minnen, Flipkens en Bonaventure voor het enkel- en dubbelspel worden de odds pas vastgesteld nadat de eerste matches gespeeld zijn. Hou Wedden op Sport dan ook in de gaten voor de actuele quoteringen.

Wedden op Tennis

Bij het Wedden op Tennis heb je veel spelopties. Zo biedt Wedden op Sport u de mogelijkheid om in te zetten op de speelsters die twee sets wint, maar ook met welke cijfers dit gebeurt. Ook kan er gespeeld worden op de winnares van een enkele set: bijvoorbeeld wie wint de tweede set?

Wilt u een gokje wagen op het aantal sets? Of zoekt u naar meer uitdagender weddenschappen, zoals: welke speelster wint set 1 én de wedstrijd of kies zelfs voor een handicap: hogere odds en hogere winstkansen. Wedden op Tennis biedt eigenlijk zo ontzettend veel mogelijkheden: u moet wel even onze bookmakerspagina bekijken, want niet meespelen is een gemiste kans!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België