Belgische Pro League: eerste speelronde PO1

Dit weekeinde wordt de eerste speelronde van PO1 bekampt. De vier clubs die zich plaatsten voor de kampioenspoule zijn: Club Brugge, Royal Antwerp FC, KRC Genk en RSC Anderlecht. In de eerste speelronde treft Club Brugge aartsrivaal RSC Anderlecht en ontvangt Royal Antwerp in het Bosuil-stadion bekerwinnaar KRC Genk. Voorspel de uitkomst van deze eerste speelronde van PO1 via Wedden op Sport!

Historiek Play-offs

Sinds de competitiehervorming in 2009 wordt er met een play-off systeem gewerkt in de Belgische competitie. Elf jaar terug werd ook het kerstvoetbal geïntroduceerd. Normaal gezien nemen zes clubs deel aan PO1, maar vanwege het strakke competitieschema zijn dat er in dit kalenderjaar vier.

Na 34 speelronden werd er een streep getrokken na de eerste vier clubs in de Jupiler Pro League. Die vier strijden om het kampioenschap van België. Allen starten ze met exact vijftig procent van de behaalde punten in de reguliere competitie. Bijgevolg vangt Club Brugge PO1 aan met 38 punten, RAFC begint de eerste speelronde van PO1 met 30 punten, RSC Anderlecht heeft 29 punten voorafgaand aan de Championship Play Offs en KRC Genk vangt de reeks aan als laatste met 28 punten.

Favorieten eerste speelronde van PO1

De verschillen zijn dus gering, maar de matches volgen elkaar ook in rap tempo op. Het kan dus subiet zeer snel gaan als het gaat om de titel. Na zes speelronden, waarin dus in totaliteit 18 punten te behalen zijn, wordt de eindstand opgemaakt. Die laatste speelronde is op 23 mei. Alle vier de equipes zullen op die dag tegelijkertijd hun match aanvangen.

Club Brugge is door de voorsprong van acht punten voor aanvang van de eerste speelronde PO1 top favoriet om kampioen van België te worden dit seizoen. In feite hebben zij slechts drie zeges en een gelijkspel nodig om zich al te verzekeren van de titel. Royal Antwerp FC is de eerste van de underdogs bij de Belgische wedkantoren, RSC Anderlecht is de nummer drie, gevolgd door KRC Genk. De bookies volgen daarmee de stand en dus de logica.

Voor de eerste speelronde zijn Club Brugge en Royal Antwerp FC favoriet. Zij spelen immers beide in het eigen stadion en dat heeft – met of zonder publiek – toch altijd een voordeeltje.

Odds eerste speelronde van PO1

De odds voor de eerste matches staan lekker scherp, waardoor spelers van Wedden op Sport direct goed kunnen postvatten met winsten in de play-offs. Een winnende weddenschap op winst van Club Brugge in de clash tegen RSCA levert u gemiddeld x1,86 keer uw inleg op.

De pre-odds stijgen bij winst van Anderlecht ferm. Een driepunter van Paars-wit op Jan Breydel zorgt voor een bonus van x3,55 keer uw inzet. Maar daarmee zijn we nog niet aan het plafond geraakt. Echte voetbalpunters hadden al in de mot dat een gelijkspel voor de hoogste pre-wedstrijd quoteringen zorgt. In het 1×2 spelsysteem staat een puntendeling momenteel op x3,85!

Bij de match tussen Royal Antwerp FC en KRC Genk zien we eveneens straffe odds opduiken. Met een pre-match quotering van x2,70 keer uw inleg krijgen wij spontaan goesting om op Antwerp te spelen. Maar die goesting blijft onverminderd hoog bij het zien van pre-odd voor KRC Genk: x2,35.

Ook bij deze match is een draw de meest lucratieve uitslag voor online gamers. Gemiddeld keren de Belgische wedkantoren x3,55 keer uw inleg uit als dit duel onbeslist eindigt.

Wedden op Voetbal

De eerste speelronden van PO1 staan gepland voor vrijdag 30 april als Royal Antwerp en KRC Genk elkaar om 20:45 uur bekampen. Zondag 2 mei wordt om 18:30 uur afgetrapt op Jan Breydel door Club Brugge en RSC Anderlecht.

Voor het Wedden op Voetbal in de Belgische competitie zit u bij Wedden op Sport.be op de eretribune. Wij hebben de beste odds en deals voor u geselecteerd. U vindt deze op onze bookmakerspagina! Ook scoren bij de eerste speelronde van de kampioenen poule in de play-offs? Plaats dan rap uw voorspelling en win ferme bonussen!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België