Eurotierce

Eurotierce

Eurotierce biedt een platform met genoeg wedopties en veel van de races zijn live te zien.

     
Registreer bij Eurotierce
en speel nu
Registreren

Wedden op Eurotierce.be

Wie de website van bookmaker Eurotiercé bezoekt, ziet meteen dat ene zinnetje staan: de enige Belgische website met PMU weddenschappen. Iedereen die paardenrennen een beetje volgt, weet wat dat betekent. Deze Franse totalisator is namelijk de grootste van heel Europa. Er is toestemming van de PMU (oftewel Pari Mutuel Urbain) nodig om paardenraces aan te bieden die op Franse banen verreden worden. Dat Eurotiercé met dit bedrijf samenwerkt, betekent dus een extra ruim en interessant wedaanbod. Dat geldt tenminste voor liefhebbers van paardenrennen. Tot 2014 was paardenrennen ook de enige sport die Eurotiercé aanbood. Tegenwoordig kunt u gewoon geld inzetten op andere populaire sporten, al vormt het paardenrennen nog steeds de kern van het wedaanbod. 

Eurotiercé, een specialist in paardenrennen

Paardenrennen en weddenschappen zijn al heel lang een perfecte combinatie. Logisch dus dat de Nationale Federatie voor Belgische Koersen in 2006 besloot om een gokplatform op te richten. Het idee erachter was simpel: ze wilden het paardenrennen nóg aantrekkelijker maken dan het al was. Met een paar mooie weddenschappen gaat dat zeker lukken. Na de komst van Eurotiercé hoefden liefhebbers ook niet meer af te reizen naar een renbaan om te kunnen wedden op paarden. Het platform biedt wedopties genoeg en veel van de races zijn bovendien live te zien.

In de eerste jaren van zijn bestaan lag de focus bij Eurotiercé op Belgische koersen. Dat veranderde in 2011, toen het wedkantoor een samenwerking startte met het Franse PMU. Sindsdien kunt u wedden op races die worden verreden in Amiens, Vincennes en alle andere bekende France renbanen. Voor de echte liefhebber van paardensport is dat zeker een toevoeging. 

Plaats een weddenschap en kijk de race live

Eurotiercé pakt het wedden op paarden behoorlijk serieus aan. De grootste spanning bij deze races zit hem in de snelheid. In een paar minuten tijd racen de paarden over de baan, waarbij de concurrentie stukje bij beetje dichterbij komt. Het liefst ziet u dit natuurlijk live gebeuren. Bij Eurotiercé kan dat, want op het gokplatform zijn heel wat races te volgen via de livestream. Deze livestream is verbonden met het themakanaal Equidia. Zorg wel dat u maandelijks voor minimaal 10 euro inzet op weddenschappen, anders raakt u het recht kwijt om de beelden te mogen zien.

Doordat u bij Eurotiercé wedt bij een echte specialist in paardenrennen, heeft u de keuze uit heel wat verschillende weddenschappen. Met een inzet vanaf 0,50 euro kunt u kiezen voor wedopties als ‘winnend’, ‘plaats’, ‘show’, ‘koppel’, ‘trio’ en ‘tiercé’. Deze variatie in weddenschappen houdt het paardenrennen dag in dag uit spannend. 

Geen paardenkenner? Volg de prognoses!

Het lijkt misschien alsof u een paardenfan in hart en nieren moet zijn om te kunnen wedden bij Eurotiercé. Toch valt dat wel mee. Zelfs als u maar weinig verstand van zaken heeft, kunt u er gewoon een winnende weddenschap uitslepen. Eurotiercé helpt u namelijk graag een handje d.m.v. prognoses. U ziet dan precies welke paarden kans hebben om de race te winnen en welke combinaties van paard en jockey tot de gevaarlijke outsiders behoren. Ook handig is de lijst met laatste prestaties. De bookmaker geeft exact aan op welke plek de paarden tijdens de afgelopen tien races zijn geëindigd. Dat is absoluut waardevolle informatie als u wilt weten in welke vorm het paard verkeert. Als u deze prognoses nauwkeurig bestudeert en volgt, kunt u zelfs uw allereerste weddenschap gewoon winnen. 

Wedopties ontbreken in het gewone sportsbook

Eurotiercé heeft het goed voor elkaar als het aankomt op paardenrennen. Er is een uitgebreid aanbod, de prognoses geven waardevolle informatie en de livestream zorgt zeker voor extra spanning. De vraag is dan natuurlijk of het gewone sportsbook van hetzelfde hoge niveau is. 

Het aanbod aan sporten, toernooien en competities is absoluut indrukwekkend voor een bookmaker die vooral bekend is van het paardenrennen. Er zijn ongeveer 25 sporten om op te wedden, waaronder voetbal, handbal, tennis, darts, Formule 1, wielrennen en golf. Vooral bij de populairste sporten zijn er een mooi aantal weddenschappen om uit te kiezen. Toch mist er ook wel wat. Zo zijn de handicapweddenschappen in het voetbal een stuk minder uitgebreid dan bij veel andere bookmakers. Wedden op de Formule 1 betekent dat u inzet op de winnaar van de race; meer opties zijn er niet. En bij het darts kunt u wel wedden op het aantal 180’s, maar niet op eventuele 9-darters. Er ontbreekt dus veel, maar er blijven wel meer dan genoeg interessante weddenschappen over om uw geld op in te zetten. 

Live weddenschappen en jackpotspellen

Live wedden is voor alle sporten interessant. Daarom kunt u bij Eurotiercé gewoon inzetten terwijl de voetbal-, tennis- of bokswedstrijd bezig is. Maar waar u het paardenrennen echt via een livestream kunt volgen, bent u in het gewone sportsbook aangewezen op de grafische weergave van de wedstrijd. Dat maakt het live wedden toch net wat minder spannend. Gelukkig kunt u wel actie ondernemen als u de weddenschap in het laatste deel van de wedstrijd dreigt te verliezen. Bij veel live sportweddenschappen is de cash-out optie namelijk gewoon aanwezig.

Eurotiercé biedt overigens een interessante mogelijkheid voor iedereen die graag op voetbal wedt. Want met verschillende rasters (Mini, Euro en Super) maakt u kans op de jackpot. Het jackpotbedrag is bescheiden, maar de inzet is dat ook. Voor slechts 1 euro speelt u al mee om de winst. Het enige wat u moet doen, is voorspellen welke clubs de geselecteerde voetbalmatches winnen. Eurotiercé zet vijf à tien wedstrijden op het jackpotformulier, en daarna is het aan u om de juiste uitkomst aan te kruisen. 

De winst valt soms tegen

U rekent zich meteen rijk wanneer u de jackpot wint. Maar bij Eurotiercé houdt het toch echt op bij 100, 350 of 500 euro. Geen enorme jackpot dus. De bookmaker zet diezelfde lijn voort bij de quoteringen in het sportsbook. We kunnen maar één conclusie trekken: de quoteringen zijn over het algemeen teleurstellend. Eurotiercé zit vaak onder het gemiddelde waardoor u minder winst maakt dan bij andere bookmakers. Voor de paardenraces is het natuurlijk lastig een vergelijking te trekken. Eurotiercé heeft wedstrijden en weddenschappen online staan die andere legale bookmakers simpelweg niet aanbieden. Hoge quoteringen zijn dan ook minder essentieel. U wilt juist een extra ruime keuze bij het wedden op paarden, en dat zit bij Eurotiercé wel goed. 

Wedden op het platform van Eurotiercé

Eurotiercé houdt er twee platforms op na: één met paardenraces en één met overige sportweddenschappen. Aan de kleur ziet u meteen op welke plek u bent aanbeland. Wedden op paardenrennen gebeurt in een groene omgeving en in het gewone sportsbook kiest Eurotiercé voor blauw. Het gokplatform is vooral heel functioneel. Alle informatie is gemakkelijk te vinden en de pagina’s reageren bovendien snel. Aan een mooi design is helaas wat minder aandacht besteed. Een nog groter minpunt is dat er duidelijk is bezuinigd op de vertaling. Dit doet zeker afbreuk aan de Nederlandstalige website. Ter compensatie heeft Eurotiercé wel een prima mobiele site ontwikkeld. 

De praktische zaken van het online wedden

Het regelen van praktische zaken is niet het meest spannende onderdeel van wedden op sport. Toch is het essentieel dat (uit)betalingen snel en vooral via een beveiligde verbinding verlopen. Dankzij een officiële licentie van de Belgische kansspelcommissie weet u zeker dat u zich bij Eurotiercé nergens zorgen over hoeft te maken. De bookmaker accepteert bovendien verschillende betaalmethodes. Zo vult u uw speelsaldo gemakkelijk aan via bijvoorbeeld Bancontact, Belfius Sofort of Paysafecard. Het minimale stortingsbedrag staat voor al deze betaalopties op 15 euro. Het geld dat u stort, staat vrijwel direct in uw spelersaccount. Ook uitbetalingen worden snel door Eurotiercé verwerkt. Binnen twee à drie dagen heeft u het geld meestal binnen.

Waar stortingen en uitbetalingen prima geregeld zijn, kan er aan de klantendienst nog wel wat verbeterd worden. Verwacht geen 24-uurs bereikbaarheid en ook geen direct contact met een medewerker. Het is namelijk onmogelijk om een live chat of telefoonnummer te vinden. Eurotiercé stimuleert wedders vooral om via de FAQ-pagina op zoek te gaan naar antwoorden. Staat het antwoord er niet tussen, dan heeft u maar één optie: contact opnemen via het formulier op de website. Eurotiercé reageert vervolgens via e-mail of telefoon. Maar zelfs al u gebeld wordt en dus rechtstreeks kunt overleggen, lopen uw weddenschappen vertraging op. Het duurt namelijk even voordat de bookmaker uw vraag, probleem of verzoek oppakt. 

Voor wie is wedden bij Eurotiercé geschikt?

Eurotiercé is ontstaan op initiatief van de Nationale Federatie voor Belgische koersen. In de loop van de jaren is daar een mooie samenwerking met het Franse PMU bijgekomen. Dit soort informatie kan maar één conclusie opleveren: Eurotiercé is er vooral voor liefhebbers van de paardensport. Daar verandert de uitbreiding van het aanbod weinig aan. Want hoewel Eurotiercé gewoon voetbal-, tennis-, basketbal- en ijshockeywedstrijden in het assortiment heeft opgenomen, zijn het toch vooral fans van de paardensport die deze bookmaker weten te vinden. Eurotiercé is ideaal voor mensen die af en toe eens iets anders willen dan wedden op paarden. U hoeft dan niet op zoek naar een tweede bookmaker, want bij Eurotiercé vindt u alles op één plek. En dat kan heel prettig zijn!

Details

Website www.eurotierce.be
Sinds 2014
Licentie Kansspelcommissie (BE)
Betalen Bancontact, Hipay, Belfius, KBC Online, Sofort, Paysafecard, Bankoverschrijving
Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België