Coupe de France finale aftrap van herneming Frans voetbal

Deze vrijdag is het dan eindelijk de beurt aan het Franse voetbal om een woordje mee te babbelen. Nu de grote competities zijn beëindigd of langzaam richting het einde fietsen, wordt het profvoetbal in France weer opgepakt. Waar de Belgische bekerfinale voor 1 augustus gepland staat, wordt er bij onze zuiderburen deze week al beslist wie zich bekerwinnaar mag noemen: Paris Saint Germain of toch underdog St. Étienne? 

Historie

De historiek van de Coupe de France gaat al heel ver terug. Het belangrijkste bekertoernooi van Frankrijk wordt onder auspiciën van de Franse voetbalbond (FFF) al meer dan honderd jaar gespeeld. De finale van vrijdag is de 103e uitvoering. Eenmaal werd de finale niet gespeeld: 1992. Even leek 2020 als tweede non-finale jaar in de boeken te komen, maar fier als de Fransen zijn, werd er toch een nieuwe datum gevonden. De finale van vrijdag is exact een week voor die andere bekerfinale: de Coupe de Ligue en exact een maand voor de start van het nieuwe Franse voetbalseizoen; die gelijk de Jupiler Pro League ook in augustus wordt herpakt.

Favorieten

Voorafgaand aan dit toernooi waren er diverse favorieten bestempeld voor deze Franse beker. Olympique Marseille, Rennes, Nice en Olympique Lyon waren naast topfavoriet Paris Saint Germain aangestipt als mogelijke kanshebbers. Geen van die teams haalden de eindstrijd, op PSG na uiteraard.

De verrassende tegenstander van de topfavoriet is Saint Étienne, dat de reguliere competitie in de Ligue 1 als zeventiende beëindigden. Ondanks dat matige seizoen werd dus wel de bekerfinale gehaald. De wedkantoren zien de ploeg echter niet stunten in het Stade de France. En ook de spelers van Wedden op Sport zetten massaal hun geld op PSG, dat de beker in totaal twaalfmaal omhoog mocht houden. Voor het laatst was dat in 2018. Thomas Meunier was in er in dat jaar bij en is daarmee direct ook de laatste Belg die de Coupe de France won.  Voorbije seizoen moest men in de eindstrijd buigen voor Stade Rennes: 6-5 na strafschoppen.

Odds

De bookies schalen een zege van Saint Étienne gemiddeld zeer hoog in! Bekerwinst zorgt gemiddeld voor een zeer straffe x17,00 keer uw inleg! Een gelijkspel, zoals in 1982  tussen Saint Etienne en Paris Saint Germain, levert u al snel x8,00 het ingelegde speelbedrag op. Winst van PSG zorgt in het 1×2 spelsysteem voor een odd van x1,11 keer het aantal gegokte euro’s. Voor spelers die verwachten dat PSG bekerwinnaar wordt, adviseren wij dan ook een handicap of live betting. In beide gevallen lopen de uitkering bij een goede voorspelling dan wél flink op! Zeker als St. Étienne op een pandoering wordt getrakteerd.

Wedden op Voetbal

Als opmaat voor de Belgische herstart is het nu de beurt aan de Fransen om weer te beginnen met voetballen. Wedden op Sport.be is er uiteraard bij en heeft de beste deals voor u in petto! Wint u deze 103e uitvoering van de Coupe de France? Dan wordt voetbal kijken nog leuker! Live kijken of streamen van duels is extra leuk als u zelf een uitslag hebt voorspeld. Dus trek die stoute (voetbal)schoenen aan en ga direct naar de bookmakerspagina van Wedden op Sport. Kies voor Wedden op Voetbal en check de actuele odds en welkomstdeals voor de eerste van de twee Franse bekerfinales uit het seizoen 2019 – 2020!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België