De Vlaamse hoogmis: De Ronde van Vlaanderen 2021

Zondag staat heel België stil en wordt er van ’s morgensvroeg tot laat in de namiddag enkel maar gekeken wat er gebeurt tussen Antwerp en Oudenaarde. Tijdens een 263,7 kilometer lange race wordt beslist welke renner zich dit jaar mag kronen tot primus in de Ronde van Vlaanderen 2021! Plaats uw weddenschap bij Wedden op Sport schakel in voor de beste online wielerdeals om op te gokken. 

Historiek de Ronde van Vlaanderen

Deze zondag zijn we alweer toe aan de 105e editie van Vlaanderen’s Mooiste. De Vlaamse hoogmis werd voor een eerste maal bekampt in 1913. De inmiddels meer dan legendarische Paul De Man kroonde zich tot winnaar van die allereerste uitgave. Daarna kwamen er nog een pak landgenoten winnen, maar in de recente historiek zien we eerst en vooral veel buitenlandse topcoureurs met de handen omhoog over de streep (in Oudenaarde) bollen.

Een kleine opsomming van de primussen in de jongste tien edities laat dan ook een gemêleerd gezelschap zien: Nick Nuyens (2011), Tom Boonen (2012), Fabian Cancellara (2013 en 2014), Alexander Kristoff (2015), Peter Sagan (2016), Philippe Gilbert (2017), Niki Terpstra (2018), Alberto Bettiol (2019) en Mathieu Van der Poel (2020).

Favorieten

De winnaar van de voorbije editie, Van der Poel, is ook voor de uitgave van 2021 de grote favorieten bij de Belgische wedkantoren. Van der Poel moet deze toppositie echter wel delen met onze landgenoot Wout Van Aert. De winnaar van Gent – Wevelgem, voorbij zondag, is ook in de Ronde van Vlaanderen weer kandidaat eindwinnaar.

Naast dit illustere duo zijn er nog een pak toppers die maar wat graag met bloemen gaan zwaaien zondag. Wereldkampioen Julian Alaphilippe is daar misschien wel de belangrijkste renner voor, al mag ook Dylan Van Baarle als winnaar van Dwars door Vlaanderen 2021 daar wel naast geplaatst worden.

Bij de bookmakers hebben ook mannen als Florian Senechal, Peter Sagan, Yves Lampaert en Alexander Kristoff indruk gemaakt. Zij worden als outsiders naar voren geschoven.

Pre-odd bij de Ronde van Vlaanderen

De pre-wedstrijd odds voor de 105e editie van de Ronde van Vlaanderen tonen dat Van Aert op pole position staat bij de wedkantoren. Een winnende voorspelling op WVA levert u bijgevolg x3,25 keer uw speelgeld op. Zet u in op de titelverdediger? Dan ontvangt u bij winst van Mathieu Van der Poel x4,50 keer uw inlegbedrag.

De bookmakers winstbonussen stijgen ferm als Alaphilippe victorie kraait in Oudenaarde. De wereldkampioen van Deceuninck – Quick Step levert u x10,00 uw inzet op! Dan krijgen we Asgreen met x13,00 en Van Baarle met x17,00 uw inleg.

Vervolgens een straf rijtje waar een pre-odd voor x21,00 voor geldt: Sagan, Stybar, Senechal en Lampaert. Kristoff sluit de rij met outsiders: x26,00. Voor het Trek Segafredo duo Jasper Stuyven en Mads Pedersen gelden al pre-wedstrijd quoteringen van x34,00!

Wedden op Wielrennen

Voor wielerpunters geldt dat deze weken heerlijk kan worden doorgespeeld, maar ook voor Wedden op Wielrennen geldt dat de Ronde van Vlaanderen hét hoogtepunt van het wielervoorjaar is. Sla uw slag in deze 105e editie van de Ronde van Vlaanderen en fiets naar de beste odds voor.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België