De Vlaamse hoogmis: wie wint de Ronde van Vlaanderen 2020?

Deze zondag is het weer koers in België. Met de Ronde van Vlaanderen staat het hoogtepunt van het Vlaamse wielerjaar aan het einde van het seizoen op de kalender. Het seizoen 2020 verloopt totaal anders dan normaal, maar onze landgenoten rijden vaak prijs! Met name Remco Evenepoel en Wout Van Aert zorgen voor het mooie weer! Gaat er deze zondag weeral een Belg als eerste finishen? Laat uw voorspelling nu achter bij Wedden op Sport en win!

Historie

De Ronde van Vlaanderen is toe aan zijn 104e uitvoering. De eerste maal dat de koers werd verreden was in 1917. Onze landgenoten domineerde de koers in de eerste decennia. In de voorbije jaren hebben de Belgen ook goede resultaten gepakt in de Vlaamse hoogmis. In 2019 stond er echter geen enkele landgenoot op het podium en dat was voor het eerst sinds 2001. In dat kalenderjaar won Gianluca Bortolami, voor de Nederland Erik Dekker en Denis Zanette.

Sindsdien doen onze landgenoten het steevast bijzonder goed in dit wielermonument. Peter Van Petegem won in 2003, Tom Boonen in 2005, 2006 én 2012, Stijn Devolder in 2008 en 2009, Nick Nuyens in 2011 en Philippe Gilbert is tot noch toe de laatste Belgische primus. Hij zegevierde in 2017.

In 2018 won de Nederlander Niki Tepstra, ook dit jaar weer van de partij en voorbije jaar was het de beurt aan Alberto Bettiol (Ita). Hij versloeg de Deen Kasper Asgreen en de Noor Alexander Kristoff waardoor er dus geen renner met de enkele Belgische driekleur op het podium mocht klimmen.

Favorieten

De favorieten voor dit jaar zijn weeral afkomstig uit de lage landen. Wout Van Aert is overal waar hij opstapt favoriet, zo ook zondag. Zijn ‘schaduw’ Mathieu Van der Poel hoopt zondag juist uit de schaduw te stappen door te winnen en de bookmakers geven de Nederlander ook een goede kans!

Naast dit duo is er een pak renners die meedingen om de hoogste tree in Oudenaarde. Mads Pedersen (winnaar Gent – Wevelgem) en wereldkampioen Julian Alaphilippe voorop. Verder worden de namen van Soren Kragh Andersen (Team Sunweb), Kasper Asgreen (Deceuninck Quick Step) en titelverdediger Alberto Bettiol veel gespeeld bij de Belgische wedkantoren.

Odds

De pre-race odds voor Van Aert staan bij de online wedkantoren op een gemiddelde van x3,50 keer uw inleg. Dat is net een tikkie hoger dan de uitkering bij een zege van MVP: x3,40. Vervolgens valt er een groot gat richting nummer drie Alaphilippe. De pre-odds voor de Fransman staan momenteel gemiddeld op x12,00 het ingelegde speelbedrag.

De Deen Pedersen wordt door de bookies even hoog aangeslagen: x12,00. Andersen levert op deze moment zo’n x19,00 maal uw inleg op en Bettiol staat op x26,00.

Asgreen krijgt van de bookmakers ook x26,00 als pre-race quotering, terwijl onze landgenoot Jasper Stuyven, samen met Matteo Trentin, de rij van topfavorieten sluit met een odd rond x29,00 het wedbedrag.

Wedden op Wielrennen

Het wielerseizoen gaat in een rap tempo. De topkoersen volgen elkaar snel op. Er valt dus veel te rapen. Maar met de Ronde van Vlaanderen in zicht slinken de kansen om te winnen, zowel voor de renners als de spelers bij de online wedkantoren. Grijp deze kans, want de odds zijn straf en de winstkansen hoog! Wedden op Wielrennen doet u bij Wedden op Sport.be: bij ons zit u altijd in het juiste wiel!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België