Europa League: Dinamo Kiev - Club Brugge

Komende donderdag staan de heenmatches in de 1/16e finales van de Europa League op het programma. Het is de eerste ronde in de Europa League zo na de wintersport. Onder de 32 ploegen die in actie komen deze ronde is ook Club Brugge, dat een match op verplaatsing tegen Dinamo Kiev uit Oekraïne speelt. De wedstrijd begint om 18.55 in het NSK Olimpiejsky Stadion. Speel mee via Wedden op Sport en win! 

Historiek

Beide ploegen speelden slechts tweemaal eerder tegen elkaar. Dat gebeurde vorig seizoen, toen de twee clubs elkaar tegenkwamen in de voorrondes van de Champions League. Dankzij een 1-0 overwinning voor Brugge in de heenmatch en een doelpuntrijk gelijkspel (3-3) in de return wist Club Brugge zich te plaatsen voor de play-offs van de Champions League.

Daarin wonnen de Bruggenaren van het Oostenrijkse LASK Linz en plaatsten zich zodoende voor de groepsfase van het Europese hoofdtoernooi. Dinamo Kiev moest het door het verlies doen met een plek in de Europa League.

In het huidige seizoen van de Champions League was de groepsfase direct het eindstation voor Brugge. De ploeg van coach Philippe Clement werd met acht behaalde punten derde achter groepswinnaar Borussia Dortmund en het Italiaanse Lazio. Geheel kansloos was de equipe zeker niet, maar een gelijkspel in de laatste wedstrijd zorgde voor een derde plek in de groep, waar een zege de volgende ronde in de Champions League had betekend.

Dinamo Kiev, eigenlijk een vaste klant in de Champions League, had dit seizoen geen kans in het belangrijkste Europese toernooi. De Oekraïners konden tegen Juventus en FC Barcelona niet voor een verrassing zorgen. Alleen tegen het Hongaarse Ferencvaros werden vier punten gepakt, waardoor een derde plek het hoogst haalbare was.

De beloning voor de derde plek in de groepsfase betekende voor beide ploegen een Europees vervolg in de Europa League. Daarmee staan er donderdag dus twee ploegen tegenover elkaar die voor de winter nog uitkwamen in de Champions League.

Nog een overeenkomst tussen beide clubs: zowel Club Brugge als Dinamo Kiev voeren momenteel de ranglijst aan in de vaderlandse competitie. Dinamo Kiev wist tot dusver tien overwinningen te boeken in veertien wedstrijden; slechts eenmaal verloor de ploeg van trainer Mircea Lucescu. Alleen Shakhtar lijkt momenteel een serieuze concurrent voor Dinamo om de titel.

Club Brugge heeft zich eigenlijk al ontdaan van enige concurrentie als het gaat om de titel in de Jupiler Pro League. Brugge heeft inmiddels een voorsprong van dertien punten op Antwerp opgebouwd en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. Er moet een klein wonder gebeuren wil de ploeg van Clement de titel nog uit handen geven.

Favoriet

Door de goede prestaties van zowel Club Brugge als Dinamo Kiev is het lastig om een favoriet aan te wijzen voor de komende match. Voor Dinamo Kiev is het de vraag in hoeverre zij klaar zijn voor een nieuwe Europese clash. De competitie in Oekraïne is pas net weer opgestart na een lange winterstop, dus de vraag is in welke vorm zij terugkeren op het Europese toneel.

Met de vorm van Club Brugge zit het ondertussen wel goed; de Bruggenaren verloren dit kalender jaar nog geen enkele maal. Nog sterker: Club wist tot dusver alle negen wedstrijden in 2021 winnend af te sluiten.

Odds

De quoteringen bij de Belgische wedkantoren voor deze wedstrijd ontlopen elkaar niet veel. De odds van Club Brugge zijn nipt iets lager dan die van Kiev. Voor een Brugse overwinning wordt door de online bookmakers gemiddeld x2,31 uitbetaald. Voor een zege voor Dinamo Kiev staat x2,85 genoteerd.

Ook een gelijkspel is een reële optie volgens de bookmakers. Daarvoor staat een pre-match quotering klaar in het 1×2 spelsysteem die kan oplopen tot een straffe hoogte van x3,35! De winstbonussen zijn dus een pak hoger als er donderdag geen primus komt.

Wedden op voetbal

Bij de match tussen Dinamo Kiev en Club Brugge staan twee ongeveer gelijkwaardige clubs tegenover elkaar. Dat betekent dat daar ook mooie quoteringen tegenover staan. Weet u zeker dat Club Brugge gaat winnen? Dan is er voor u een mooi bedrag te winnen!

Tijdens de match zijn er tevens genoeg mogelijkheden om mee te doen met live gokken. Op Wedden op Voetbal kunt u alle tips en trucs vinden om daarmee optimaal gebruik te maken van deze mogelijkheden!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België