Europa League: Royal Antwerp - Rangers FC

Deze donderdag vinden de eerste wedstrijden na de winterstop van de Europa League plaats. Op het programma staan de heenmatches van de 1/16e finales in het toernooi. Ook Royal Antwerp komt deze dag in actie, want de ploeg neemt het om 21.00 uur in de eigen Bosuil op tegen Rangers FC.  Scoort u de winnende weddenschap bij Wedden op Sport

Historiek

Donderdag is het pas de eerste keer dat Royal Antwerp en Rangers FC tegenover elkaar staan. Dat is niet zo vreemd, want Europees voetbal voor Antwerp is geen zekerheid. Voorbije seizoen kwam de ploeg ook uit in Europa, maar toen bleken de play-offs van de Europa League het eindstation. Nadat Viktoria Pilsen in de derde voorronde was verslagen, was het Nederlandse AZ uiteindelijk te sterk in de play-offs. De laatste keer dat Antwerp daarvoor in Europa actief was, dateert alweer van het seizoen ’94-’95.

Voor de Schotse Rangers liggen de zaken iets anders. De topploeg van weleer was een vaste klant op het Europese toneel tot seizoen 2011-2012, waarna de club failliet werd verklaard. Rangers werd teruggezet naar het vierde niveau, waarna de ploeg pas in 2017-2018 weer in Europa verscheen.

Inmiddels kan Rangers FC weer vooruitkijken en is de Schotse ploeg terug waar het hoort te zijn. Een landstitel werd sinds de terugkeer op het hoogste Schotse niveau nog niet gewonnen, maar met twee derde plekken en tweemaal een tweede plaats mogen zij niet klagen. Ook timmert de ploeg Europees weer langzaam aan de weg. Zo werd vorig seizoen de achtste finale van de Europa League gehaald, waarin werd verloren van Bayer Leverkusen.

Antwerp staat echter niet voor niks in de 1/16 finales van de Europa League. De Antwerpenaren wisten vier van hun zes wedstrijden in de groepsfase te winnen, waaronder tegen Tottenham Hotspur. De Engelse ploeg werd groepswinnaar en mocht, samen met Antwerp, overwinteren. LASK Linz en Ludogorets werden door de twee ploegen uitgeschakeld in de groepsfase.

Rangers FC overleefde een groep met daarin Standard Luik, Benfica en Lech Poznan. Dat deed de ploeg van coach Steven Gerrard ongeslagen. Tegen Benfica werd er tweemaal gelijkgespeeld, maar de wedstrijden tegen Standard en Poznan werden allen in winst omgezet.

Favoriet

De Belgische wedkantoren schalen op basis van de Europese statistieken beide clubs gelijkwaardig in. Rangers FC is dit seizoen in de Schotse competitie echter ongenaakbaar. De ploeg staat bovenaan met een riante voorsprong van achttien punten op de grote concurrent Celtic. Er werd bovendien nog geen enkele keer verloren in 29 competitiewedstrijden.

Wellicht dat dat ook iets zegt over de Schotse competitie, maar Antwerp kan dit soort cijfers niet voorleggen. De club staat echter wel tweede in de competitie, maar verloor desondanks al acht keer. Op basis van deze cijfers is het niet vreemd dat bij de online bookmakers Rangers FC als favoriet wordt gezien voor dit treffen.

Odds

De quoteringen bij Antwerp – Rangers zijn in het voordeel van de Schotten. De quotering van Rangers staat op x2,04. Van een zeer zeker zijnde overwinning voor de equipe van coach Steven Gerrard is dan ook geen sprake.

Een inzet op een Antwerpse overwinning levert bij de online bookmakers gemiddeld x3,35 op. Dat is net iets meer dan de pre-match quotering bij een gelijkspel in deze UEFA Europa League match: x3,45.

Wedden op voetbal

Of u nou wedt op een overwinning voor onze landgenoten of voor de Schotse Rangers: De odds voor deze matches zijn zeer aantrekkelijk. Bent u overtuigd van een Antwerpse overwinning? Dat kan u een zeer aangenaam bedrag opleveren!

Live gokken tijdens Antwerp – Rangers kan uiteraard ook. Gebruik daarvoor onze tips op Wedden op Voetbal en maak gebruik van de vele mogelijkheden en aanbiedingen!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België