Luik - Bastenaken - Luik 2021 odds

Deze zondag wordt het wielervoorjaar afgesloten met een topkoers in België: Luik – Bastenaken – Luik 2021. Welke coureur wordt de primus in deze Waalse eendagskoers? Gaat het al los op de Redoute of wordt de klim naar de finish (weer) beslissend? Plaats uw weddenschap op de uitslag, winnaar of statistieken bij deze WorldTour koers bij de top wielerbookmakers van Wedden op Sport!

Historiek Luik – Bastenaken – Luik

Luik – Bastenaken – Luik behoort tot de zogeheten monumenten uit het wielrennen. Dit zijn de vijf grootste (en oudste) eendagswedstrijd uit het wielrennen. De eerste editie van deze wielerwedstrijd vond dan ook al plaats in 1892 (!). Komende zondag gaat de 107e uitvoering worden van het wielerspektakel door de Ardennen.

De Belg Houa kreeg na zijn trio zeges vele landgenoten als opvolger. Zo staan Victor Fastre, Louis Mottiat, Alfons Schepers, Rene Vermandel in de boeken als vooroorlogse primussen. Na de Tweede Wereldoorlog wisten de Belgen terug het mooie weer te maken met een pak zeges, waaronder overwinningen van Alois Den Hartog, Alfred De Bruyne, Rik van Looy, Roger De Vlaeminck, Eddy Merckx en Eric Van Lancker.

In de meest recente edities bleek het toch vaak een ander paar mouwen om als Belg juichend in Luik aan te komen. In de jongste dertig jaar lukten dat slechts drie Belgen: Dirk De Wolf (1992), wijlen Frank Vandenbroucke (1999) en Philippe Gilbert (2011).

Vorig jaar was er winst voor Primoz Roglic. Hij klopte in een koninklijke sprint het ganse pak met favorieten. Roglic verwees Marc Hirschi en Tadej Pogacar met miniem verschil naar de plaatsen twee en drie.

Favorieten Luik – Bastenaken – Luik 2021

De online bookmakers poneren voor Luik – Bastenaken – Luik 2021 voor een groot deel dezelfde favorieten als in de voorbije editie jaar. Zo duikt bij de Belgische online sportwedders de naam van Primoz Roglic vaak op. Ook Waalse Pijl winnaar Julian Alaphilippe staat hoog in de favorietenlijstjes bij de bookies.

Grote vraag is hoe Team UAE hun luxepositie gaat verzilveren: met Pogacar en Hirschi, de nummer 2 en 3 van 2020, hebben ze twee favorieten in de geleden. De vraag is welke troefkaart er zal worden uitgespeeld zondag in Luik?

Odds Luik – Bastenaken – Luik 2021

In de pre-odds noteringen voor de 107e editie van Luik – Bastenaken – Luik zien we een pak straffe namen. Zo is er onder meer tourwinnaar Pogacar, Primoz Roglic en Waalse Pijl primus Alaphilippe die ook in Luik in zijn wereldkampioenstricot zal starten.

Bij een winnende gok op Roglic wint u x4,75 keer het ingelegde speelbedrag. Is deze zondag Alaphilippe na 259,1 kilometer koers de beste in Luik? Dan betalen de online bookmakers gemiddeld x7,00 keer uw ingelegde geldbedrag uit. Wordt tourwinnaar Pogacar de primus? Dan is deze weddenschap gemiddeld x8,00 uw wedbedrag waard.

Ouderdomsdeken Alejandro Valverde gaat zondag op 41-jarige leeftijd proberen de zege te geraken in Luik. Lukt hem dat? Dan is de Movistar renner x10,00 uw inleg waard bij de bookmakerskantoren!

Een pak outsiders vormen bij de Belgische wedkantoren de middemoot: Tom Pidcock, Michael Woods, Maximilian Schachmann, Adam Yates, Richard Carapaz, Michal Kwiatkowski, Jakob Fuglsang en Marc Hirschi.

En waar blijven onze landgenoten? Mauri Vansevenant is de eerste Belg in de bookmakerslijstjes. De renner van de Deceuninck Quick – Step krijgt een pre-race quotering van x41,00 uw inleg mee. Dat is gelijk aan de kansen die de bookmakers geven aan David Gaudu, Michael Matthews, Warren Barguil en Joao Almeida.

Wedden op Wielrennen

Liége – Bastogne – Liége is één van de strafste wielerwedstrijden van het jaar. Voor online gamers die willen Wedden op Wielrennen dus een uitstekende gelegenheid om hun geluk te beproeven. Denkt u te weten hoe deze koers gaat verlopen? Speel dan mee via Wedden op Sport.be!

De 107e editie van Luik – Bastenaken – Luik 2021 vangt aan op zondag 25 april 2021. Plaats uw voorspelling(en) of log in tijdens de koers voor het scoren via onze ferme live betting odds!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België