NFL play-offs: veertien teams strijden voor plekje in Super Bowl finale

In het komende weekeinde worden de play-offs in de NFL (National Football League) aangevangen. In totaal maken veertien teams nog kans op de titel. In de eerste ronde van deze play-offs is topfavoriet Kansas City vrijgeloot. Ook de Green Bay Packers hoeven niet in actie te komen. Na deze wildcardronde stromen dus ploegen in en strijden acht teams voor een plekje in de NFL finale op 7 februari: de Super Bowl. Check de NFL matches odds via Wedden op Sport

Historie

De NFL werd in 1920 opgericht als de American Professional Football Association (APFA). Amper twee jaar later volgde de naamswijziging naar NFL al.

De National Football League (NFL) is een professionele American football-competitie die bestaat uit 32 teams, gelijk verdeeld over de National Football Conference (NFC) en de American Football Conference (AFC). De NFL is een van de vier grote Noord-Amerikaanse professionele sportcompetities, het hoogste professionele niveau van Amerikaans voetbal ter wereld.

Traditioneel start het American Football-seizoen in september. De tweeëndertig teams werken hun wedstrijden af in respectievelijk de NFC en de AFC in hun eigen divisie van vier teams. Tegen het einde van december zijn de competities afgelopen, waarna in januari de play-offs worden gespeeld die twee kampioenen opleveren, één uit de NFC en één uit de AFC. Deze twee teams spelen de Super Bowl.

In 2016 werden de Denver Broncos kampioen in de NFL. Zij werden in 2017 opgevolgd door de New England Patriots. Zij wonnen ook de editie van 2019. Tussendoor pakte de Philadelphia Eagles in 2018 de felbegeerde Super Bowl. Vorig jaar viel de eer ten beurt aan de Kansas City Chiefs.

Favorieten

De titelverdedigers zijn ook voor de editie van 2021 de absolute topfavoriet. Een titel winnen is één, maar een titel in de NFL prolongeren is een ander paar mouwen. Dit gebeurde voor het laatst in 2004 en 2005: toen wisten de New England Patriots een back-to-back overwinning te boeken.

Mochten de Chiefs daar dit jaar niet in slagen, dan zijn de Buffalo Bills bij de meeste wedkantoren de gedoodverfde troonopvolgers. De online bookmakers verwachten ook veel de Green Bay Packers en van de Tampa Bay Buccaneers.

Odds

Met een gemiddelde odd van x3,00 keer uw inleg kunt u een plezant bedrag scoren als de NFL-titel 2021 naar de Kansas City Chief gaat.

Op een tweede positie staat een kampioenschap van de Green Bay Packers en daarvoor staat een gemiddelde uitkering van x5,50 keer uw wedbedrag genoteerd. Komen de Buffalo Bills als beste ploeg uit de play-offs en pakken ze de Super Bowl 2021? Dan pakt u gemiddeld x8,00 uw inzet.

Uiteraard kunt u ook spelen op de matches van 9, 10 en 11 januari aanstaande. Bij de allereerste match tussen de Buffalo Bills en Indianapolis Colts ontvangt u gemiddeld x1,30 keer uw inzet bij winst van de Bills. Beginnen de play-offs met een daverende surprise doordat de Colts de hoofdvogel schieten? Dan zijn spelers die hierop gokten aan het feest met een gemiddelde winstbonus van x3,50 keer hun inleg.

Wedden op American Football

De Amerikaanse NFL league is één van de grootste competities ter wereld. Het Wedden op American Football wordt in België ook steeds populairder. Zet in op de winnaars van de wildcardronde en win door een touchdown, fieldgoal of safety punt! Voorspel de winnaar van dit American Football seizoen en wordt de primus van de online NFL weddenschappen!

Herbekijk de kennisartikelen over online Wedden op American Football op onze kennispagina’s, check ook de informatie over de diverse bookmakers waar u kunt spelen op de NFL en scoor de beste deal via Wedden op Sport.be!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België