Raak de winnende bookmakersdeal op het EK Darts 2021

In het Oostenrijkse Salzburg wordt deze week gestreden op het Open Europese kampioenschap 2021. Tijdens dit EK Darts strijden de beste spelers van de Order of Merit tegen elkaar in een poging de hoofdprijs te scoren. In de jongste editie won Peter Wright de eindstrijd van het EK 2020. Wie wordt de opvolger van de uitbundige Schot? Voorspel het EK darts 2021 en scoor straffe odds bij Wedden op Sport!

Statistieken EK Darts

Het eerste EK darts werd in 2008 gehouden. Sindsdien is het Europees kampioenschap uitgegroeid tot één van de belangrijkste toernooien op de dartskalender. Dit komt vooral omdat de PDC ervoor gekozen heeft alleen de beste 32 spelers op de Order of Merit toe te laten. Het EK darts is een Open kampioenschap waaraan ook darts van buiten Europa mee mogen doen.

Michael van Gerwen wist in 2014 voor een eerste maal het toernooi op zijn naam te schrijven. De Nederlander werd recordhouder door nog driemaal de beste te zijn: 2015, 2016 en 2017. Ook Phil Taylor heeft vier eindzege op zijn conto staan. De Brit die inmiddels met pensioen is, was de eerste vier edities: 2008, 2009, 2010 en 2011.

Het Europees Kampioenschap darten is nog nooit door een Belg gewonnen. Er stond zelfs nimmer een landgenoot in de eindstrijd. Vorig jaar won Peter Wright door in de finale James Wade te kloppen: 11-4.

Favorieten EK darts 2021

Het EK Darts 2021 begint op donderdag 14 oktober en de finale staat voor zondag 17 oktober gepland. Bij de Belgische wedkantoren zijn Gerwyn Price, Peter Wright en Michael van Gerwen favoriet. Het drietal heeft de voorbije weken regelmatig topvorm getoond waardoor ze ook voor dit EK tot de kanshebbers behoren.

Er zijn veel opvallende namen op de deelnemerslijst omdat de stand gebaseerd is op amper twee toernooien. De coronacrisis zorgde ervoor dat de andere toernooien niet plaats konden vinden. Hierdoor is onze landgenoot Dimitri Van Den Bergh bijvoorbeeld niet van de partij.

De outsider die wel in het speelschema geraakte, is José de Sousa, die op de World Grand Prix juist indruk maakte. De winnaar van die World Grand Prix darts, James Wade, staat vijfde in de pre-odds. Kim Huybrechts is de enige Belg die we terugvinden in de top van de bookmakers. Hij behoort niet tot de favorieten.

Odds EK Darts 2021

De pre-odds bij topfavoriet Price staan bij de top bookmakers op maximaal x4,00 je inleg. Op een toernooizege van titelverdediger Wright wordt maximaal x5,00 uw inleg uitbetaald. Pak Van Gerwen zijn vijfde Europese titel door de editie van 2021 winnend af te sluiten? Dan winnen de dartpunters die op hem gokten ook. Zij pakken dan maximaal x5,50 keer hun inleg!

Een correcte voorspelling op eindwinst van De Sousa zorgt voor de pre-toernooi odd boven de tien. De Portugees is bij de online wedkantoren maximaal x11,00 keer uw gekozen inzet waard. Kiest u voor Wade? Dan is de maximale bookmakers bonus x23,00. Ook Joe Cullen staat op deze outright odd.

Voor een eindzege van Kim Huybrechts betalen de Belgische wedkantoren een maximale winstbonus van x81,00 keer het gekozen speelbedrag uit. Onze landgenoot staat daarmee in de staart van de kanshebberslijstjes.

Wedden op Darts

Heeft u goesting gekregen na het lezen van deze vooruitblik op het EK darts 2021? Check dan alle actuele odds en speltypen voor dit toernooi en doe zelf ook een gooi naar de winst! Wedden op Darts kent hoge winstkansen en daar staan ook vaak ferme bookmakersbonussen tegenover.

Speel verantwoord en veilig door te kiezen voor Wedden op Sport als bron voor uw dartswedkantoor. Zo weet u zeker dat u geld zet bij een betrouwbaar kantoor met alle licenties en uitbetalingsmogelijkheden die dartpunter mogen verwachten bij het online wedden op darten. Bent u straks één van de winnaars op dit EK Darts? Speel mee en win!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België