Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Wedden op eSports

Bij wedden op sport denkt u misschien direct aan traditionele sporten als voetbal, tennis en basketbal. Natuurlijk, dit soort sporten leveren heel wat interessante weddenschappen op. Maar soms is het interessant om eens iets heel anders en nieuws te proberen. Dus waarom stort u zich niet in de wereld van de eSports? U verdiept zich in de beste online gamers en kijkt hoe zij spellen spelen als Dota 2, League of Legends en Counter Strike GO. Wie heeft de beste skills en weet de tegenstanders te verslaan? Als u het weet, kan het wedden op eSports u heel wat winst opleveren.

De populaire, goedbetaalde wereld van de eSports

De interesse in online gaming is de laatste jaren enorm toegenomen. Steeds meer mensen spenderen hun vrij avonden en weekenden aan het spelen van populaire computerspellen. Dan is er ook nog een groep die graag toekijkt hoe andere gamers hun weg door virtuele werelden banen of de strijd aangaan met andere spelers. Vooral ’s werelds beste gamers hebben een behoorlijke achterban opgebouwd. De tijd dat eSporters thuis in een kamertje achter hun computer zaten, is al lang voorbij. Sterker nog, er worden hele evenementen georganiseerd waarbij zalen vol mensen hun favoriete eSporters of zelfs hele teams aanmoedigen. Want bij dit soort online games draait het niet alleen om individuele prestaties. Een sterk team is soms essentieel om een toernooi te kunnen winnen.

De eSport-wereld is in korte tijd steeds professioneler geworden. Dat is wel terug te zien aan de enorme bedragen die de spelers kunnen verdienen. De Deen Johan Sundstein wist als echte Dota-specialist al meer dan 6 miljoen euro bij elkaar te spelen. Of wat te denken van zijn landgenoot Andreas Højsleth? Bij hem geen Dota 2, maar wel Counter Strike GO. Deze game leverde hem tot nu toe bijna 1,5 miljoen euro op. Het zijn echt niet alleen de Scandinaviërs die goed presteren met eSports. Zo heeft de Zuid-Koreaan Lee Sang Hyeok een enorme reputatie opgebouwd als het gaat om League of Legends. Ook hij mag zich na een paar jaar gamen miljonair noemen. Natuurlijk is er naast Dota 2, Counter Strike GO en League of Legends nog die andere razend populaire game: Fortnite. De jonge Amerikaan Kyle Giersdorf zette zichzelf meteen op de kaart door in 2019 het WK Fortnite te winnen. En dat niet alleen, want hij sleepte daarnaast ook het prijzengeld van 3 miljoen dollar binnen. 

Hoe het allemaal begon

Het wedden op eSports is vrij nieuw. Toch is competitief gamen niet iets dat pas in de afgelopen jaren is ontstaan. Zelfs in 1972 werd er al een echte gamewedstrijd georganiseerd. Fortnite en League of Legends bestonden toen nog niet, maar wel het spel Spacewar. De prijzen waren bescheiden, al luidde dat ene Spacewar-toernooi toch maar mooi het begin in van de eSports. In de jaren 80 breidde de interesse in gaming zich uit. Er kwamen nieuwe spellen op de markt, waaronder Space Invaders en Donkey Kong. De introductie van dit soort games leidde tot meer enthousiaste spelers en ook meer (kleine) kampioenschappen. Eind jaren 90 werden er grote stappen gezet in de eSports. De Professional Gamers League ontstond en natuurlijk kwamen er steeds meer huishoudens met een internetverbinding. Sindsdien is de populariteit van online gaming niet meer te stoppen. Vooral in Aziatische landen (en dan met name Zuid-Korea) is eSports enorm groot. Maar ook in Europa zijn steeds meer mensen gefascineerd door de prestaties die de bekende online gamers leveren.

Topsporters moeten jarenlang trainen voordat ze op het hoogste wereldtoneel staan. Dat is bij eSports eigenlijk niet anders. De top van de online gaming industrie heeft heel wat uren achter de computer doorgebracht voordat ze zover zijn dat ze toernooien kunnen winnen. Bij eSports is er geen sprake van fysieke prestaties. De gamers moeten het hebben van behendigheid, tactisch inzicht en vooral heel veel kennis van het spel. En wat te denken van stressbestendigheid? Er staan vaak grote bedragen op het spel waardoor de druk groot is. Eén verkeerde beslissing en de concurrentie neemt een voorsprong. Een eSporter moet dus heel wat in huis hebben om professional te worden. 

Een jonge sport met een heel eigen identiteit

U kunt zich afvragen of eSports thuishoort in het sportbook van een bookmaker. Online gaming is toch iets heel anders dan bijvoorbeeld voetbal of rugby. Maar vergeet niet dat eSports steeds professioneler is geworden. Toeschouwers komen massaal af op de grote toernooien en ook sponsors zien een samenwerking met de populairste gamers wel zitten. Niet zo gek dus dat eSports door een groeiende groep mensen wordt gezien als een volwaardige sport. En daar haken de bookmakers natuurlijk graag op in.

Wedden op eSports betekent dat u geld inzet op een relatief jonge sport. De meeste gamers zijn al net zo jong. De gemiddelde eSporter is man en niet ouder dan 30 jaar. Bij de grote toernooien worden deze gamers echt onthaald als supersterren. Dit spreekt behoorlijk tot verbeelding bij jonge spelers die nu nog uren aan het maken zijn op hun eigen kamer. Want dit soort grote toernooien met juichende toeschouwers laten wel zien dat iedereen een sportheld kan zijn. Mits ze over de juiste kwaliteiten beschikken om het te maken in de wereld van de professionele eSports. De vele bijnamen dragen absoluut bij aan het imago die de gamers hebben. Zo ziet u in de uitslagen vaak geen echte namen staan, maar wel schermnamen zoals NOtail, Fly, Faker en Bugha. Ook de teams waar de gamers deel van uitmaken, hebben klinkende namen gekregen. Namen als Astralis en Natus Vincere zijn bekend bij iedereen die eSports op de voet volgt. De bookmakers zetten de groeiende populariteit van eSports graag om in een paar mooie weddenschappen. Daarom kunt u bijna het hele jaar door wedden op games als Dota 2, League of Legends, World of Warcraft en Counter Strike GO. 

Dit zijn de populairste games binnen de eSports

Elke game is weer anders. Hierdoor is er heel wat variatie mogelijk als u gaat wedden op eSports. Kies voor het tactische inzicht dat nodig bij Real Time Strategy games zoals Starcraft II. Of zet uw geld in op Multiplayer Online Battle Arena games (MOBA) zoals League of Legends en Dota 2. Er zijn een aantal games die extreem populair zijn bij online bookmaker. Ga bijvoorbeeld wedden op:

  • League of Legends: miljoenen gamers uit alle windstreken hebben dit spel op hun computer staan. Sinds 2011 wordt er elk jaar een heus WK League of Legends gespeeld. In de meest gespeelde map van deze MOBA-game, Summoner’s Rift, moeten de teams de basis van de tegenstander binnendringen om zo de Nexus te verwoesten. Voor de game zijn twee teams van elk vijf spelers nodig. Welk team neemt de beste strategische beslissingen om de tegenstander te verslaan en een ronde verder te komen?
  • Dota 2: ook de game Dota 2 heeft zijn eigen toernooien, waaronder The International (TI). Net als League of Legends is dit een MOBA-game met teams van vijf spelers. Het draait allemaal om een duidelijke missie: de eigen hoofdbasis (the Ancient) beschermen en die van de vijand vernietigen. Tijdens de missie moeten de spelers op zoek naar goud en ervaringspunten om zichzelf een steeds betere kans te geven in de game.
  • Counter Strike GO: bij deze beroemde First-Person Shooter game zijn er geen team, maar gaat het puur om de individuele kwaliteiten. Elk van de zeven spelmodi heeft weer een andere missie. Al is het altijd de bedoeling dat een gamer zijn tegenstanders zo snel mogelijk uitschakelt.

Met deze drie populaire games is de lijst nog lang niet compleet. De bookmakers breiden hun aanbod ook steeds verder uit en er komen bovendien regelmatig nieuwe games en toernooien bij. In de komende jaren gaan eSports ongetwijfeld uitgroeien tot een van de grotere sporten om op te wedden. 

Zet uw geld in op de winnaar van het duel of het hele toernooi

Bookmakers hebben volop aandacht voor gametoernooien. Het aantal wedopties is nog wel wat beperkt. Daar merkt u meteen aan dat wedden op eSports toch heel anders is dan wedden op voetbal of ijshockey. Bij de meeste bookmakers kunt u inzetten op de winnaar van het duel óf op de toernooiwinnaar. Gaat het om een MOBA-game, kijk dan goed welke spelers dit keer het team vertegenwoordigen. Er vinden weleens wisselingen plaats binnen de teams en dat heeft toch invloed op de prestaties. Verdiep u daarnaast zoveel mogelijk in de statistieken en alle nieuwsberichten rondom eSports. Zo komt u er misschien achter dat die ene topspeler de laatste maanden wat minder goed in vorm is. Ga dus niet automatisch af op de bekendste naam. Tot slot: zorg dat u goed weet wat de regels van het spel zijn. U heeft zeker een voordeel als u zelf ervaring heeft met een game als World of Warcraft of League of Legends. Toch is game-ervaring niet essentieel bij het wedden op eSports. Als u weet wat er van de spelers verwacht wordt en hoe goed ze in de betreffende game zijn, heeft u al volop kans om de weddenschap te winnen.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.