Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Wedden op Voetbal

Als er één sport is waarop veel gewed wordt, is het wel voetbal. Iedereen heeft er verstand van of denkt er verstand van te hebben. Het is niet voor niets dat de Rode Duivels tijdens een EK of WK opeens 11 miljoen bondscoaches hebben. De échte voetbalfan kijkt natuurlijk verder dan dat. U volgt misschien de grote Europese competities, zoals de Bundesliga, Premier League, Serie A en uiteraard de Spaanse La Liga. Of bent u vooral geïnteresseerd in Belgisch voetbal? Met de Jupiler Pro League, Proximus League en Croky Cup heeft ons land veel te bieden. Maar vergeet vooral niet dat er in de rest van de wereld ook gevoetbald wordt. Gebruik uw voetbalkennis eens om te wedden op competities uit Hongarije, Roemenië, Australië, China, Qatar of Brazilië. Inzetten op de Copa Libertadores of de Asian Cup is al minstens zo interessant. Als u succesvol wilt zijn met wedden op voetbal, moet u lef tonen maar niet té veel risico nemen. U moet de statistieken bestuderen, maar ook uw eigen weg volgen. En u moet goed kunnen timen, zeker als u gaat voor een live weddenschap. Beschikt u over al deze kwaliteiten, dan kan het wedden op voetbal heel winstgevend zijn. 

Ontdek het grote aanbod aan voetbalweddenschappen

Bookmakers hebben veel verschillende sporten om uit te kiezen. Maar er is natuurlijk één sport die er qua populariteit bovenuit springt, en dat is voetbal. Een voetbalweddenschap is misschien niet de meest originele keuze. Al maakt dat erg weinig uit als u het grote wedaanbod ziet. Dankzij de populariteit van het voetbal staan er namelijk extra veel wedopties voor u klaar. 

1×2 weddenschap of toch de correcte score?

Wanneer u de lijst met voetbalwedstrijden doorspit, ziet u meteen een aantal quoteringen staan. Deze quoteringen horen bij de meest populaire wedoptie die er is, namelijk de 1×2 weddenschap. Hierbij draait het allemaal om de vraag wie er wint. De weddenschap biedt u drie keuzes. Geloof u in een glorieuze overwinning voor de thuisploeg? In dat geval vult u ‘1’ in op het wedbriefje. Denkt u juist dat de bezoekende club er met de winst vandoor gaat? Dan gaat u voor ‘2’. Een voetbalmatch levert lang niet altijd een winnaar op. Met een ‘x’ op de wedcoupon is het de bookmaker duidelijk dat u inzet op een gelijkspel.

Bij een 1×2 weddenschap telt het resultaat, niet het aantal goals. Het is dus totaal niet interessant of het een ruime 4-0 of een krappe 2-1 wordt. Dat verandert als u gaat voor een correcte score weddenschap. Elk doelpunt is van belang. Als die 4-0 op het laatst toch nog een 5-0 wordt, kunt u de weddenschap zomaar verliezen. 

Hoger/lager: inzetten op goals, corners of kaarten

Het blijft lastig om de exacte eindstand van een wedstrijd te voorspellen. Gelukkig is er een mooi alternatief voor gokkers die zich graag in doelpunten verdiepen. We hebben het dan over de hoger/lager weddenschap. Bij dit wedtype zet de bookmaker de norm en u geeft door of u meer of juist minder doelpunten verwacht. Deze norm is altijd uitgedrukt in halve punten waardoor een onbesliste weddenschap onmogelijk is.

Een wedstrijd waarbij twee aanvallende clubs tegenover elkaar staan, levert al snel meer dan 2.5 doelpunten op. Het wordt wat lastiger als u deze norm voor slechts één van de clubs laat gelden. Lukt het Bayern München inderdaad om in het eerste groepsduel van de Champions League drie keer of vaker te scoren? Bookmakers bieden overigens nog meer varianten aan. Verdiep u voor een hoger/lager weddenschap bijvoorbeeld in het aantal corners of kaarten. Of richt u alleen op de eerste helft als u zeker weet dat de wedstrijd traag op gang komt en er waarschijnlijk geen doelpunten vallen. 

Vergroot de winkans met Draw No Bet of Both Teams to Score

Draw No Bet en Both Teams to Score zijn mooie weddenschappen voor iedereen die zijn winkans graag wil vergroten. Zelfs met een pure gok leveren beide wedopties een 50% kans op. Laat staan wat dat betekent als u zich via de statistieken goed voorbereidt op de wedstrijd.

Bij Both Teams to Score hoeft u alleen maar ‘ja’ of ‘nee’ te antwoorden om van die hoge winkans te profiteren. De vraag is simpel: komen beide clubs tijdens de 90 minuten speeltijd tot scoren of niet? Met een Draw No Bet kiest u voor een populaire variant op de 1×2 weddenschap. Alleen telt een gelijkspel niet mee. Bij een 0-0, 1-1 of 2-2 krijgt u gewoon de inzet terug. 

Halftime/fulltime: twee weddenschappen in één

Met Draw No Bet of Both Teams to Score maakt u het uzelf makkelijker. Met een halftime/fulltime weddenschap juist moeilijker. Het gevolg is natuurlijk dat de quoteringen meteen stijgen. Voor deze wedoptie moet u het verloop van de wedstrijd goed inschatten. Wie staat er voor bij rust en hoe staan de zaken ervoor als de match voorbij is? Pas als beide voorspellingen goed zijn, wint u de weddenschap. 

De virtuele stand van de Asian Handicap

Met een handicap-weddenschap (waarvan de Asian Handicap het bekendst is) daagt u zichzelf nog meer uit. Het is namelijk uw taak om een van de clubs een virtuele voorsprong of achterstand toe te kennen. Wanneer Sassuolo het veld van Juventus betreedt, is het niet zozeer de vraag wíe deze Serie A-wedstrijd wint, maar wel met hoeveel doelpunten verschil. Heeft de wedstrijd een virtuele beginstand van 0-2, dan kan Sassuolo wellicht tóch winnen. Een 2-1 voor Juventus op het veld, is op papier een 2-3 overwinning voor Sassuolo. De Asian Handicap is geen weddenschap voor beginnende gokkers. Zelfs zo’n wedstrijd met een duidelijke favoriet, is door die handicap namelijk lastig te voorspellen. De hoge quoteringen zorgen ervoor dat veel ervaren spelers de handicap-weddenschap juist wel weten te vinden. 

Kampioenschappen en de meest scorende spelers

In het voetbal is er altijd een hoger doel. Natuurlijk, de clubs willen hun wedstrijden winnen dus elke speelronde van de competitie is belangrijk. Toch kijken de echte topclubs vooral naar het hoofddoel: het landstitel. Vanaf het begin van het seizoen kunt u bij de bookmakers al inzetten op de kampioen. Bij een EK of WK staat de kampioensweddenschap zelfs jaren van tevoren online. Behalve het kampioenschap zijn ook de individuele prestaties interessant. Zet uw geld bijvoorbeeld in op de topscorer. Op deze manier heeft u het hele seizoen een goede reden om de competitie te volgen. 

Extra spanning met live wedden op voetbal

Zodra de wedstrijd van start gaat, is er volop actie op het veld. Mooie passes en schoten op doel, goed verdedigend werk en natuurlijk volop doelpunten en indrukwekkende reddingen van de keeper. Tenminste… dat is wat u hoopt te zien. De realiteit is soms anders. De bal wordt een beetje doelloos rondgetikt en het zestienmetergebied wordt amper bereikt. Het is wel duidelijk dat dit geen avond is waarin veel te juichen valt. Voor de start van het voetbalduel is het soms lastig te voorspellen hoe het gaat verlopen. Dat is bij live wedden wel anders. U volgt de wedstrijd vanaf de eerste minuut en u voelt wellicht dat er aan het begin van de tweede helft een doelpunt in de lucht hangt. Of misschien merkt u dat het spel steeds harder wordt waardoor het niet lang kan duren voordat de scheidsrechter de eerste kaarten trekt. Live wedden is extreem spannend omdat u à la minute beslissingen moet nemen. Timing is echt alles. Wacht u te lang met inzetten, dan zakken de quoteringen en moet u genoegen nemen met minder winst.

Bookmakers bieden live matches aan van over de hele wereld. De belangrijkste voetbalwedstrijden zijn natuurlijk gewoon op tv te volgen. Daarnaast kunt u ook terugvallen op de livestream, als uw bookmaker hier tenminste over beschikt. Op online gokplatforms wordt altijd een kleine selectie gemaakt van wedstrijden die live te zien zijn. De kans dat het duel Sapporo – FC Tokyo uit de Japanse J-League de livestream haalt, is gewoon klein. Bij dit soort wedstrijden bent u dus aangewezen op de grafische weergave van de wedstrijd én op de actuele statistieken. Bent u niet zo’n liefhebber van de hectiek die het live wedden op voetbal met zich meebrengt? Met een pre-match weddenschap heeft u dagen de tijd om u rustig voor te bereiden. 

Het draait om de feiten, niet om emotie

Voetbal is emotie. Helaas is dat gegeven een groot gevaar voor uw weddenschappen. Succesvolle voetbalgokkers weten die emotie uit te schakelen en laten zich volledig leiden door de statistieken. Kijk naar de onderlinge duels uit het verleden, naar het percentage balbezit en het gemiddelde aantal goals per wedstrijd. Dit soort statistieken geven alvast een goed beeld van de wedstrijd. Daarnaast geven de quoteringen veel extra informatie prijs. Komt de waarde van de weddenschap onder de 1.50 uit, dan heeft u een grote kans om te winnen. Daar staat natuurlijk tegenover dat u relatief weinig winst maakt. Quoteringen van 5.00 geven wel aan dat de weddenschap zeer risicovol is. Als voetbalwedder moet u het risico en de potentiële winst altijd goed tegen elkaar afwegen. Dit is de enige manier om op termijn succesvol te zijn.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.