Voorrondes WK Snooker: Stephen Hendry bekampt Jimmy White

Het ongeloof was groot in de snookerwereld toen de loting voor de voorrondes van WK bekend werden. Twee oud-kampioenen werden aan elkaar gekoppeld: Stephen Hendry – Jimmy White. Een droomloting of een nachtmerrie? Feit is dat het bijzonder interessante partij gaat worden, waarbij helaas maar één de winnaar kan zijn. Voorspel deze snookerkraker bij Wedden op Sport en win!

Historiek Stephen Hendry – Jimmy White

De historiek van de match Stephen Hendry – Jimmy White is er één vol heroïek. Al in 1986 (!) speelde ze voor een eerste maal tegen elkaar. Op de Schotse Masters was Hendry op 21 september van dat jaar met 5-1 te sterk voor White.

Het was de opmaat voor vele duels. In de beginjaren werden meeste partijen een victorie voor Hendry. In de jaren ’90 was White vaak de primus, terwijl in de laatste matches beide spelers regelmatig aan het feest waren.

De laatste maal dat de levende snooker legendes elkaar bekampten was in 2013. Ook toen op het WK snooker. Destijds ging het op een plek in halve eindstrijd. White won met 2 frames tegen 1. In totaal speelden beide heren zevenmaal op een WK tegen elkaar: Hendry won er vijf, White twee. Ditmaal treffen de snooker grootheden elkaar in de voorronde en gaat er dus maar eentje naar het hoofdtoernooi.

Favorieten

Beide heren behoren tot de favorieten om hoge ogen te gaan gooien op het WK. Beiden zijn het ook geen topfavorieten bij de bookmakers. Die eer is weggelegd voor Judd Trump en een andere snookerlegende Ronny O’Sullivan.

In hun onderlinge partij van paasmaandag is er ook geen echte favoriet aan te wijzen, al was White dus in de laatste onderlinge partij aan de snookertafel de beste. We hebben dan echter wel over ruim zeven jaar geleden. Bij de Belgische wedkantoren wordt dan ook (nog) geen partij gekozen en worden de odds bij beide heren hoog gehouden.

Odds Stephen Hendry – Jimmy White

Over die odds gesproken. De bookmakerskantoren waar u op snooker kunt spelen, schieten nog niet heel erg uit hun slof. Maar het is duidelijk dat de grote sportbookmakers White de meeste kans geven.

Dat is gebaseerd op de plaatsingslijst voor het WK 2021. Hendry is pas de nummer 127 van de World seeding ranking. De Schot staat daarmee een pak lager dan White: 83e op de World seeding revision ranking voor aanvang van de WK loting.

Een winnende weddenschap op de 59-jarige Engelsman levert u bij de Belgische wedkantoren gemiddeld iets meer dan 1,5 keer uw inzet op. Scoort u met Jimmy White? Dan is de pre-odd bij de top bookies: x1,73

Een weddenschap waarmee u recht in de pocket schiet is een voorspelling op een zege voor Hendry. De bookmakers betalen in de pre-match fase gemiddeld x2,20 keer uw ingelegde speelbedrag uit als Hendry dit titanengevecht wint.

Wedden op WK Snooker

Het World Snooker Championship is sinds 1927 het belangrijkste toernooi in de snookersport, waar alle topspelers aan deelnemen. Het toernooi wordt al sinds 1977 gehouden in het Crucible Theatre in Sheffield (Verenigd Koninkrijk). Het toernooi begint zaterdag 15 april  en eindigt op 3 mei. De finale is standaard op de eerste maandag van mei. Het toernooi wordt georganiseerd door de WPBSA.

De partij Stephen Hendry – Jimmy White is een voorronde partij. Voorspel welke snooker topper het WK haalt en wie het veld moet ruimen nog voordat de World Snooker Championships 2021 aanvangen. Pakt u alvast een fraaie bookmakers bonus met deze zinderende voorronde partij door te Wedden op Snooker!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België