Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Strategieën

Strategisch wedden met sportweddenschappen

Er zijn genoeg sportwedders die vooral hun gevoel volgen wanneer ze hun wedbriefje invullen. Met deze tactiek kunnen ze natuurlijk geluk hebben en in één keer een mooi geldbedrag winnen. Maar als u op termijn winst wilt maken met wedden op sport, dan heeft u toch echt een betere strategie nodig. De online gokwereld kent genoeg slimme wedstrategieën die uw bankroll laten groeien. Welk van onderstaande strategieën past u vanaf nu toe?

Wedden op basis van gedegen onderzoek

Succesvolle wedders weten hun gevoel uit te schakelen en richten zich op de feiten. Ze doen gedegen onderzoek voordat ze een beslissing maken en geld inzetten bij de bookmaker. De wedstrijdstatistieken en het actuele sportnieuws vormen daarvoor een onmisbaar hulpmiddel. Toch kunt u niet alles tot in detail bijhouden. Bovendien vraagt elk soort weddenschap om een andere voorbereiding. Kortom: het is verstandig om u te beperken tot een paar soorten weddenschappen. Misschien wedt u graag op de winnaar van een wedstrijd of bent u een liefhebber van hoger/lager weddenschappen. Als u hierin uw draai hebt gevonden, blijf dan trouw aan deze wedopties. Zo ontdekt vanzelf wat het beste werkt en welke competities of toernooien financieel gezien het interessantst zijn. Op deze manier wordt u een echte specialist, die ook nog eens precies weet welke statistieken van belang zijn voor de weddenschap. Grote kans dat u met deze kennis weddenschap na weddenschap wint.

Bent u snel genoeg voor de perfecte surebet?

Er zijn van die wedstrategieën die heel wat van uw rekenkunsten vragen. De surebet is zo’n strategie. Maar als u weet dat een surebet gegarandeerd winst oplevert, wilt u vast wel aan het rekenen slaan.

Met een surebet profiteert u van het feit dat bookmakers allemaal een eigen inschatting van de wedstrijd maken. Misschien bent u dit keer wel geïnteresseerd in een tennismatch tussen Naomi Osaka en Simona Halep. Als beide tennissters in vorm zijn, zijn ze flink aan elkaar gewaagd. Dit kan er zomaar voor zorgen dat Betfirst uitgaat van een overwinning voor Osaka, terwijl Ladbrokes de winst toeschrijft aan Halep. En dat verschil in één van de belangrijkste ingrediënten voor een surebet. Om van een surebet te profiteren, moet u bij verschillende bookmakers een account aanmaken. In dit geval heeft u dus een spelersaccount nodig bij Betfirst en Ladbrokes. Bij beide bookmakers gaat u voor precies dezelfde weddenschap. Alleen zet u uw geld bij Betfirst in op Osaka en bij Ladbrokes op Halep. U weet zeker dat u een van beide weddenschappen verliest, maar ook dat u er eentje wint. Die ene winnende weddenschap maakt de verloren inzet van de andere single bet meteen goed. Tenminste, als de quoteringen goed genoeg zijn om het verschil mee te compenseren. Het lijkt misschien een hele klus om en weddenschap te vinden waarbij de verschillen in quoteringen groot genoeg zijn voor een surebet. Toch valt dat wel mee. Er bestaan namelijk online rekentools (bijvoorbeeld OddsPortal) die precies laten zien waar de kansen liggen en hoeveel winst u met de surebet kunt maken. Dit soort rekentools heeft u ook hard nodig, want u moet snel reageren als u ergens een surebet spot. Zodra de bookmakers op de hoogte zijn dat de mogelijkheid voor een surebet aanwezig is, stellen ze de quoteringen direct bij.

Wacht af en kies voor een late weddenschap

Surebets zijn effectief, maar kunnen vrij lastig en stressvol zijn. Maakt u liever gebruik van een eenvoudiger systeem dat u vrijwel zeker de winst oplevert? Breng dan wat geduld op en wacht tot de wedstrijd bijna voorbij is. Op dat moment heeft u een goed beeld van wie er wint. De kans dat u de weddenschap binnensleept, is dan ook groot. In het voetbal heeft deze strategie inmiddels een naam gekregen: de 79e minuut strategie. Maar u hoeft niet per se een voetbalfan te zijn om deze wedstrategie uit te proberen. Ook bij het tennis, darts, basketbal, ijshockey, Formule 1 en wielrennen kunt gemakkelijk gebruikmaken van deze tactiek. Het is gewoon een kwestie van rustig afwachten voordat u toeslaat.

Om deze strategie te laten werken, is er één vereiste. U moet namelijk kiezen voor een live weddenschap. Het voordeel is wel dat u de wedstrijd niet van begin tot eind hoeft te volgen. Krijgt u via de bookmakers app een notificatie binnen dat Club Brugge in de 75e minuut met 3-0 voor staat, dan kunt u met een gerust hart inzetten zonder dat u maar één minuut van de match hebt gevolgd. Die relatieve zekerheid brengt de quoteringen flink omlaag. Alleen… hoe erg is dat als u bijna gegarandeerd winst maakt?

Pre-match inzetten op weddenschappen met weinig risico

Heeft u geen tijd om à la minute in te zetten op een sportwedstrijd, dan kunt u ook bij een pre-match weddenschap kiezen voor relatieve zekerheid. Het enige wat u moet doen, is op zoek gaan naar wedstrijden met een duidelijke favoriet. Als Juventus in eigen huis tegen de nummer laatst van de competitie speelt, zijn alle bookmakers het erover eens. De club uit Turijn gaat de wedstrijd met gemak winnen. Dat betekent dat u een weddenschap heeft gevonden waarbij de winkansen extreem groot zijn. U bent natuurlijk niet verplicht om deze strategie toe te passen op de winnaar. Met ‘meer dan 0.5 doelpunten’ in de wedstrijd van Turijn bent u ook vrij zeker van de winst.

De quoteringen bij dit soort weddenschappen zijn wederom laag, maar dat kunt u opvangen door te gaan voor een combi bet. Dit verhoogt wel het risico, dus wees er voorzichtig mee.

Versla de bookmaker op zijn eigen terrein met value betting

Iedere wedder kan door de lijst met sportwedstrijden scrollen om zo op zoek te gaan naar een weddenschap met een hoge winkans. Durf u wat meer risico te nemen én heeft u genoeg kennis en ervaring in huis om de strijd met de bookmaker aan te gaan? Kies dan voor value betting.

Value betting is een beproefde strategie in de gokwereld. Het betekent simpelweg dat u dezelfde tactiek volgt als de bookmaker, compleet met statistiekenanalyse en het inschatten van de winkansen. Bookmakers werken voor elke weddenschap met kanspercentages. Deze percentages vormen vervolgens de basis voor de quoteringen. Value betters maken een zelfde soort inschatting van de wedstrijd en kijken nauwkeurig hoe groot de kans is dat iets gebeurt. U heeft wel veel ervaring nodig voordat u een serieuze kans heeft om de bookmaker op zijn eigen terrein te verslaan. U moet namelijk op zoek naar weddenschappen waarbij de bookmakers volgens uw berekeningen een verkeerde inschatting maken. Hierbij maakt u gebruik van de formule ‘100% / winkans’. Misschien gelooft u er sterk in dat Max Verstappen zijn pole position tijdens de volgende Grand Prix verzilvert. U dicht hem zelfs een winkans toe van 55%. Uitgedrukt in quoteringen komt dit uit op 1.81. Komt u een bookmaker tegen die hoger gaat zitten dan 1.81, dan heeft u value gevonden. Het interessantst zijn natuurlijk de wedstrijden waarbij de bookmakers een heel andere uitkomst verwachten dan u. Dit zijn kansen die u niet mag laten liggen.

De inzet bepalen met behulp van een wedstrategie

Met bovenstaande strategieën richt u zich op het soort weddenschap of het moment van inzetten. Daarnaast kunt u ook een wedstrategie toepassen wanneer u de hoogte van de inzet bepaalt. Het is nooit verstandig om lukraak een bedrag te kiezen voor uw sportweddenschap. U moet altijd een duidelijk idee hebben hoe u het totale gokbudget verdeelt. Er bestaan zelfs inzetstrategieën die u gegarandeerd winst opleveren. Hoog tijd dus om u te verdiepen in het Martingale systeem, de reeks van Fibonacci en andere strategieën!

Verdubbelen met het populaire Martingale systeem

Het Martingale systeem is misschien wel de populairste inzetstrategie onder sportwedders. Het is een heel eenvoudig systeem waarbij u alleen maar hoeft te verdubbelen.

Wedden met behulp van het Martingale systeem begint bij die belangrijke eerste stap: de basisinzet bepalen. Misschien houdt u het bescheiden en gaat u bij de eerste weddenschap van start met 5 euro. Verliest u, dan kan het verdubbelen beginnen. Een inzet van 5 euro wordt 10, 20, 40, 80 euro enzovoort. U blijft deze strategie stug volhouden tot u eindelijk een weddenschap (met een minimale quotering van 2.00) wint. Door steeds de inzet te verhogen, heeft u op dat punt de voorgaande verliezen al gecompenseerd. Reken maar na. Als u aankomt bij een inzet van 80 euro en u gaat voor die minimale quotering van 2.00, dan heeft deze complete serie weddenschappen u een winstbedrag opgeleverd van ((80*2.00) – 80 – 40 – 20 – 10 – 50) 5 euro. Dat is misschien niet veel, maar het is toch knap dat u zo’n reeks met verloren weddenschappen om kunt zetten in winst.

Nog meer inzetstrategieën die interessant zijn

Het Martingale systeem is zeker niet de enige inzetstrategie waarmee u aan de slag kunt. Het d’Alembert systeem, de reeks van Fibonacci en het Labouchere systeem zijn goede alternatieven. Bij elk systeem wordt een net iets andere wiskundige formule gehanteerd. Zo gaat de reeks van Fibonacci bijvoorbeeld uit van de som van de twee vorige inzetten. Met een basisinzet van 5 euro komt u uit op een reeks van 5 – 5 – 15 – 20 – 35 euro enzovoort. Het d’Alembert systeem gaat dan weer uit van één stap omhoog (bij verlies) en één stap terug (bij winst). Het is maar net welke inzetstrategie het beste bij uw past.

De systemen zijn allemaal gebaseerd op hetzelfde idee. Door strategisch in te zetten komt u namelijk altijd uit op winst. Op papier tenminste, want in de praktijk kan er echt wel wat verkeerd gaan. Als u veel weddenschappen verliest, loopt het inzetbedrag snel op. En dat betekent dat u met limieten te maken krijgt, ofwel van de bookmaker ofwel van uw eigen portemonnee. Denk er dus goed over na of zo’n inzetstrategie voor u de juiste keuze is.

Werkt uw wedstrategie? De ROI weet het!

Er bestaan veel verschillende wedstrategieën. Maar wat is nu beter, een surebet, value betting of een late weddenschap die een grote winkans maar lage quoteringen oplevert? En laat u zich leiden door het Martingale systeem of toch door de reeks van Fibonacci? Helaas is daar geen antwoord op te geven. Welke strategie het beste is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, uw gokbudget en uw speelstijl.

Als u eenmaal een wedstrategie heeft gevonden die bij u past, is er geen weg terug. Voorlopig tenminste. Kijk maar naar de reeks van Fibonacci. Wanneer u halverwege afhaakt, lijdt u flink verlies. U moet tot het einde doorzetten voordat het systeem zijn dienst bewijst. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u koste wat kost vast moet houden aan een systeem. Als blijkt dat de gekozen strategie voor u niet werkt, is het toch echt tijd voor verandering. Er bestaat zelfs een handig hulpmiddel waaraan u kunt zien of uw wedstrategie winstgevend is of niet. We komen dan terecht op het terrein van de ROI (Return of Investment).

De ROI werkt met een simpele formule: (opgebouwde bankroll * 100) / de totale inzet van de afgelopen periode. Als u aan het rekenen gaat, komt u uit op een percentage. Stel u heeft deze maand in totaal 250 euro besteed aan sportweddenschappen. Dit heeft een bedrag opgeleverd van 265 euro. Een winstbedrag dus van 15 euro. Dat klinkt weinig, maar de ROI laat zien dat u goed bezig bent. Een percentage van ((265 * 100) / 250) 106% is namelijk niet verkeerd. U mag al tevreden zijn als al die gewonnen en verloren weddenschappen bij elkaar voor een positieve balans zorgen. Wilt u liever harde cijfers zien? Met een winstpercentage van 5 tot 10% weet u dat u goed bezig bent.

De feiten liegen niet. Zorg dus dat u regelmatig de ROI controleert en kijk of de gekozen wedstrategie zijn werk blijft doen. Met één slechte maand hoeft u echt geen drastische maatregelen te nemen. Maar blijven de resultaten tegenvallen, dan moet er toch iets veranderen.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.