Titelstrijd Italië wagenwijd open: Juventus - Lazio Roma

De topploegen in Italië laten de voorbije weken steek na steek vallen. Het is haast alsof niemand die titel wil. Inmiddels rukt Atalanta Bergamo op naar boven en zit ook Inter, met Romeo Lukaku in de punt van de aanval, op het vinkentouw. Lazio Roma stond lange tijd tweede en leek de belangrijkste belager voor koploper Juventus. Maar nu De Oude Dame zelf bij bosjes punten morst, laat Lazio de kans op de Scudetto liggen door zelf ook nauwelijks nog een wedstrijd in winst om te kunnen zetten. Wie is er deze maandag het beste bij de les?

Historie

Juve heeft 77 punten uit 33 matches en Lazio staat na evenveel speelronde op 69 punten. In de voorbije edities van deze traditioneel gezien topmatch waren de Romeinse gasten meermaals de primus. Ook dit seizoen nam Lazio al eens de maat van De Oude Dame uit Turijn. In de Supercup werd, weliswaar op neutraal terrein, met 1-3 gewonnen van het elftal van manager Maurizio Sarri.

Voorbije seizoen pakte Juve wel de volle buit: 2-0, maar in de twee matches daarvoor bleef de thuisploeg telkens met lege handen achter. In 2017 in de Serie A werd het 1-2 en in datzelfde kalenderjaar werd er door Roma in de Supercup met 2-3 afgerekend met Juventus.

Favorieten

Beide ploegen behoren jaar in jaar uit tot de favorieten voor de landstitel, de Scudetto. Juventus kan de rol het vaakst waarmaken. De ploeg uit Turijn is al 35 maal kampioen van Italië, Lazio kon pas tweemaal vieren dat ze de beste waren in de Serie A: in 1974 en in 2000. Voorbije jaar werd wel de Coppa Italia en de Supercoppa aan de erelijst toegevoegd.

Ondanks die twee prijzen is Lazio maandag bij de bookmakers de absolute underdog. Juventus speelde de voorbije twee competitiematches gelijk, maar Lazio maakte het nog bonter: zij verloren driemaal en speelde midweeks gelijk tegen Udinese (de volgende tegenstander van Juventus). Beide elftallen zitten dus in een vormcrisis, maar bij de bookies heeft Juventus toch altijd een streepje voor op de rest.

Odds

Speelt u op winst voor de thuisspelende formatie, dan hebben de wedkantoren gemiddeld een uitkering van x1,67 keer uw inleg over voor die voorspelling. Gokt u op een gelijkspel? Dan loopt de odd fors op: x3,85. De meest straffe odds vinden we bij winst voor de ploeg uit Rome. Als Lazio de hoofdvogel schiet, betalen de bookmakers gemiddeld x4,55 keer de inleg uit aan de spelers van Wedden op Sport.be!

Het duel wordt – uiteraard – zonder fans gespeeld, dus als u er toch een beetje bij wilt zijn en uw voetbalkennis te gelde wilt maken: ga dan naar onze bookmakerspagina en herbekijk de actuele odds voor deze Italiaanse voetbalmatch!

Wedden op Voetbal

Van alle sporten in de wereld blijft voetbal toch het meest trekken. De wedkantoren spelen hier handig op in door aantrekkelijke odds neer te planten en bij dit soort matches worden er altijd combi- en welkomstdeals gemaakt. Hierdoor wordt Wedden op Voetbal nog interessanter. Gaat u maandagavond ook aanschuiven als speler bij Juventus – Lazio Roma? Post dan nu uw voorspelling via de bookmakerspagina van Wedden op Sport.be en speel mee!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België