Tweede fase PDC Unibet Home Tour gaat van start

Deze dinsdag is het dan eindelijk tijd voor de tweede fase van de PDC Home Tour. De voorbije weken werden er tientallen matches afgewerkt in de woonkamer, garage of op zolder. Uiteindelijk bleven er 32 darters over die komende week het toernooi zullen vervolgen in acht poules van ieder vier darters. Onder hen ook onze landgenoot Mike De Decker. 

Historie

De PDC Unibet Home Tour 2020 is een speciaal dartstoernooi georganiseerd door de PDC in het jaar dat wereldwijd het coronavirus de gehele sportwereld voor lange tijd plat legde. Alle spelers met een PDC Tourkaart in 2020 konden hieraan meedoen. De spelers spelen thuis op hun eigen bord tegen een tegenstander en dat wordt live uitgezonden op internet. Luke Woodhouse gooide een 9-darter op 18 april tegen Gerwyn Price. Simon Whitlock, De Chinees Kai-Fan Leung en Keegan Brown wisten tijdens de voorbije weken al een keer een leg uit te gooien vanaf 170.

De Professional Darts Corporatie (PDC) verbindt wel enkele eisen aan deelname. Een stille omgeving was te veel van het goede voor de nummer één van de wereld Michael van Gerwen. De Nederlander kon met een pasgeboren baby en enkele honden in huis geen rustige stek vinden en zag derhalve af van deelname. De Schotse darter Gary Anderson had problemen met zijn wifi-verbinding, maar wist het technische mankement juist bijtijds op te lossen en plaatste zich op de valreep ook voor deze tweede ronde.

Favorieten

Wereldkampioen Peter Wright is bij de bookies favoriet als het gaat om winst in Groep 1 en ook voor de eindwinst. Ook de namen van Rob Cross, Glen Durrant en Nathan Aspinall komen te pas en te onpas voorbijzetten bij de wedkantoren. Naast deze namen wordt er ook met enige regelmaat ingezet op winst voor Steve Bunting, Gary Anderson, Jonny Clayton en Chris Dobey. Niet geheel toevallig zijn dit ook de namen die we tegenkomen in de top van de wereldranglijst.

Odds

Deze dinsdagavond wordt het direct handen wrijven, want Wright komt in actie. De flomboyante darter, Snakebite genaamd, neemt het dan op tegen Ryan Murray, Jelle Klaasen en Cristo Reyes. Wright is nummer 2 in de tabellen, maar ook Reyes (45) en Klaasen (48) komen piepen in de Top-50 van de Order of Merit. Wint Wright van Reyes, dan keren de bookmakers gemiddeld x1,24 keer uw inleg uit. Het aantal ingelegde euro’s wordt ruimschoots verdrievoudigd als de Spanjaard Reyes de winnende dart gooit: x3,65!

Steve Bunting (17e) en Glen Durrant (19e) komen woensdag in actie. In het onderlinge treffen is Durrant volgens de bookmakers de absolute favoriet: x1,44 keer uw inleg tegenover x2,61 keer het ingelegde speelbedrag als Bunting zegeviert. Voor onze landgenoot De Decker gelden straffe odds, omdat hij eigenlijk nergens als kanshebber wordt aangemerkt.

De ‘Real Deal’, zoals zijn bijnaam luidt, opent tegen Bunting. De odds voor de Belg liggen momenteel op x2,46 keer het ingelegde speelbedrag. Winst voor Bunting staat op x1,49. De Decker speelt vervolgens tegen Alan Tabern, die slechts drie plaatsjes hoger staat. Onze landgenoot is hier wél de favoriet: x1,60. Verliest u de pot tegen Tabern? Dan keren de bookmakers x2,19 keer uw inleg uit. Tot slot zien we de Belg in actie komen tegen Durrant. De Brit is hierin weer de duidelijke favoriet: x1,27. Voor De Decker hebben de wedkantoren gemiddeld een odd van x3,40 klaarstaan.

Publiekslieveling Gary Anderson is de strafste darter in Groep 3. De laatste wedstrijd van de donderdagavond, die rond 23:00 uur zal beginnen, zorgt voor de meeste goesting bij de fans: Anderson neemt het dan op tegen Jamie Lewis: 60e op de wereldranglijst, zal dan een poging doen Anderson van het bord te vegen. Anderson bezet momenteel de negende positie in de Order of Merit van de wereld en is logischerwijs de favoriet voor winst in deze groep. Een overwinning op Lewis levert u x1,31 de inleg op. Zet u in op een winning dart van Lewis dan zorgt dat voor een uitbetaling van x3,15 keer het aantal ingezette euro’s!

In Groep 4 zien we de toppers Dave Chisnall en Darren Webster in actie komen. Voor de bookmakers is het duidelijk: Chisnall (11e) is de grootste kanshebber op winst. In zijn partij tegen Webster krijgt hij een quotering van 1,34 mee, terwijl ‘Demolition Man‘ Webster daar op x3,00 uw inleg wordt ingeschaald.

De hoofdvogel in de vijfde groep is Rob Cross. De Engelse topdarter speelt tegen de Zweed Larsson, zijn landgenoot Searle en Woodhouse, eveneens afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk. De laatste pot wordt waarschijnlijk ook de lastigste voor Cross. De bookmakers verwachten echter wél dat Cross (vierde in de Order of Merit) ook van Woodhouse (57e op de wereldranglijst) gaat winnen.

Groep 6 ontbeert een absolute eindbaas, dus liggen de kaarten daar volledig open. Joe Cullen (16e van de wereld) is favoriet, Chris Dobey (nummer 20) is een regelrechte outsider.

Op de eerste van de volgende maand opent Aspinall het bal als de PDC Unibet Home Tour zijn vervolg krijgt. De Britse nummer 7 in de Order of Merit verwacht vooral tegenstand van zijn landgenoot Jamie Hughes (41e). De bookmakers denken echter dat Aspinall Groep 7 met twee vingers in de neus gaat winnen.

De laatste groep zal naar verwachting gedomineerd worden door de Duitse darter Hopp (de nummer 23 van de wereld) en Clayton (nummer 15). Voor Scott Waites (102e) en Carl Wilkinson (89e) is het hopen op een stuntje. De quoteringen voor deze wedstrijden zijn nog niet vastgesteld, dus houd deze website goed in de gaten voor de beste odds tijdens deze PDC Home Tour 2020!

Wedden op Darts

Meespelen via Wedden op Darts is enorm populair, maar zeker nu de andere sporten gestaakt zijn, wordt er veel gespeeld! Dag na dag spelen vele dartsfans uit Vlaanderen mee met de PDC Home Tour wedstrijden. Vaak wordt ook de juiste winnaar voorspeld en dat vieren we door in de komende partijen extra straffe odds en deals te presteren, zodat iedereen die goed heeft gegokt via Wedden op Sport.be blij wordt! Iets wat we in deze tijd zeker en vast goed kunnen gebruiken. Doe ook mee en laat vandaag nog uw scorekaarten achter en pak die maximale bonus!

 

 

 

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België