UEFA Champions League finale: Manchester City - Chelsea

Deze zaterdag bekampen Manchester City en Chelsea elkaar in een all-Engeland UEFA Champions League finale! Weet Rode Duivel Kevin De Bruyne deze hoofdprijs binnen te slepen en bijgevolg een pak zelfvertrouwen te tanken richting het EK? Of gaat de titel naar het verrassend sterk acterende Chelsea dat met de prijswinnende coach Thomas Tuchel al straffe resultaten heeft behaald? Voorspel de winnaar en scoor straffe odds bij Wedden op Sport!

Historiek

De geschiedenis van de UEFA Champions League gaat terug tot 1992. Toen werd het toernooi in het leven geroepen als vervanger voor de Europa Cup 1 die al sinds 1955 bestond.

De recordkampioen is Real Madrid. De Spaanse equipe wist al dertien keer de Cup met de grote oren binnen te halen. Toen Cristiano Ronaldo nog voor Real voetbalde, scoorde hij ook vele goals in de Champions League. Samen met de treffers die hij produceerde in dienst van zijn andere werkgevers zorgt dit voor een recordaantal treffers van de Portugees. Ronaldo is all-time Champions League topscoorder met maar liefst 134 doelpunten in dit toernooi!

Voorbije seizoen ging de UEFA Champions League naar Duitsland. Bayern München won de eindstrijd van het seizoen 2019 – 2020 door in de finale Paris Saint Germain met 1-0 te verslaan. Zowel titelhouder Bayern, als verliezend finalist PSG alsmede recordhouder Real ontbreken ditmaal in de eindstrijd. Met Manchester City en Chelsea in de finale gaat de beker sowieso naar een Engelse ploeg.

Favoriet UEFA Champions League finale

Een match tussen twee equipes uit hetzelfde land is altijd lastig te voorspellen. Bijgevolg houden de Belgische wedkantoren hun pijlen droog bij het vaststellen van de favoriet. Toch is Manchester City bij de meeste gokkantoren de verwachtte primus. City, kampioen van Engeland, heeft eigenlijk het gehele seizoen al geïmponeerd in de UEFA Champions League. Hierdoor zijn ze ook voor UEFA Champions League finale de grootste kanshebber bij de sportbookmakers.

Chelsea is echter een niet te onderschatten club. De ploeg uit Londen deed in de halve eindstrijd al van zich spreken door de Belgen Thibaut Courtois en Eden Hazard huiswaarts te sturen met hun team Real Madrid. Een straffe prestatie van de ploeg die na het aanstellen van Thomas Tuchel als opvolger van Frank Lampard beter en beter lijkt te gaan voetballen.

Odds UEFA Champions League finale

De bookies keren het hoogste geldbedrag uit bij winst van Chelsea in deze UEFA Champions League finale 2020 – 2021. Gokt u op Chelsea als winnaar, dan zorgt een winnende voorspelling voor maximaal x4,04 keer het ingelegde aantal euro’s. Denkt u dat niet The Blues, maar Manchester City zich tot primus van dit miljardenbal kroont? Speel dan op winst voor City en ontvang maximaal x1,98 keer uw inleg als Manchester City deze zaterdag mag gaan vieren.

Valt de beslissing in de extra time? Dan zijn online voetbalgokkers die op een draw gokten aan het feest. De uitkering van de gokkantoren loopt dan namelijk op naar x3,38 keer het speelbedrag op deze uitslag.

Uiteraard is live gokken op de finale ook mogelijk via Wedden op Sport. Log in tijdens de eindstrijd die op zaterdag 29 mei aanvangt om 21:00 uur en scoor tijdens de match de winnende deal! Live betting kent fluctuerende odds, waardoor u hele hoge quoteringen kunt scoren door op het juiste moment uw voorspelling te plaatsen bij de bookmakers!

Wedden op de Champions League

Het Wedden op Voetbal is al sinds mensenheugenis populair en piekt naar hoge hoogten zodra de matches belangrijker van statuur worden. Op deze moment is voor clubs de UEFA Champions League finale wellicht de meeste indrukwekkende prijs om te pakken. Dat betekent voor online voetbalwedders, dat bij dit soort matches ook de meeste euro’s gepakt kunnen worden. Vooral wanneer de favoriet niet (direct) tot winst komt.

Gebruik uw voetbalkennis om als winnaar uit de bus te komen bij deze UEFA Champions League van het voetbalseizoen 2020 – 2021! Plaats uw voorspelling via onze bookmakerspage en scoor de potentiele deal van uw leven!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België