Verdubbel minimaal uw inleg als u de winnaar van de Tirreno - Adriatico goed voorspelt!

Terwijl een groot deel van de wereldtoppers elkaar bekampen in de Tour de France wordt er in Italië gereden in de Tirreno – Adriatico. Deze meerdaagse rittenkoers vormt de opmaat voor de kopmannen die de Giro d’Itlia gaan betwisten. Wie wint de 55ste uitgave van deze Tirreno – Adriatico (2.UWT)? Laat uw voorspelling achter bij Wedden op Sport en verdien geld met het Wedden op Wielrennen!

Historie

Deze Italiaanse rittenkoers behoort tot de belangrijkste meerdaagse wielerwedstrijden ter wereld. Normaal gezien vindt de wedstrijd plaats in het voorjaar, als de renners zich klaarmaken voor de Ronde van Italië. Nu de Giro in oktober gaat aanvangen is ook de Tirreno verplaatst en rijden de renners in september tussen de twee Italiaanse zeeën.

De allereerste editie in 1966 schreef thuisrijder Dino Zandegu op zijn naam. Na vier Italianen was onze landgenoot Antoon Houbrechts (in 1970) als eerste buitenlander de primus in de Tirreno. Daarna volgden nog een pak Belgische eindzeges met zes overwinningen op rij voor Roger de Vlaeminck (tussen 1972 en 1977) als hoogtepunt.

Maar er zijn nog Belgen die mochten juichten, al bleek winnen niet evident. Greg Van Avermaet won de koers in 2016 als laatste landgenoot. Fons de Wolf (1980) en Andrei Tsjmil (1993) mochten al eens als nummer twee mee het podium op, evenals Eddy Merckx in 1976. Frans Verbeeck (1973) en Albert Van Vlierberghe (1969) kwamen net een plaatsje tekort voor eindwinst.

Voorbije jaren ging de zege naar renners die nu actief zijn in de Tour: in 2019 schoot Primoz Roglic de hoofdvogel, in 2018 was er eindwinst voor Michal Kwiatkowski en in 2017 nam Nairo Quintana de maat van het ganse peloton.

Favorieten 2020

De favorieten voor deze editie zijn talrijk en doordat een pak toppers in Frankrijk actief zijn, is het lastig voorspelbaar. De bookmakers hebben dan ook geen echte topfavoriet in de mot, maar schalen de odds voor een pak renners tamelijk hoog in. Jakob Fuglsang (Astana Pro Team), Vincenzo Nibali (Trek – Segafredo) en Rafal Majka (BORA – Hansgrohe) worden veel gespeeld op de online gokwebsites.

Bij de Belgische wedkantoren verwacht men ook veel van Michael Woods (EF Pro Cycling), Simon Yates (Mitchelton Scott) en Geraint Thomas (Ineos – Grenadiers). Gevaarlijke outsiders zijn de Nederlanders: Wilco Kelderman (Team Sunweb) en Mathieu Van der Poel (Alpecin Fenix). Dark horse? Alexander Vlasov!

Odds

Het rijtje met favorieten resulteert in een mooie oddsverdeling voor deze 55e editie van de Tirreno – Adriatico 2020. Jakob Fuglsang staat bij de online bookies op x2,37 keer uw inleg. Geraint Thomas krijgt een odd van x4,60 mee. Alexander Vlasov staat op x6,60 keer het ingelegde speelbedrag en u ontvangt x7,60 keer uw inleg als u voorspelt dat Simon Yates gaat winnen, uitkomt.

Kelderman staat in de oddsbepalingen op x11,00 uw inleg en Dylan Teuns is eerste Belg met een quotering van x16,00 het ingelegde speelbedrag. Hij houdt daarmee gelijke tred met Nibali en houdt mannen als Rohan Dennis (x19,00) en Chris Froome (x29,00) achter zich.

Wedden op Wielrennen

De focus van veel gokkers ligt bij de Tour de France en dat betekent dat u als wielerkenner in het voordeel bent als u nu gokt op deze uitgave van de Tirreno – Adriatico! Een vettere pot om te verdelen zorgt vaak voor hogere odds bij de wedkantoren. Dat blijkt ook nu weer bij deze rittenkoers in Italië. Deze acht ritten tellende ronde eindigt op 14 september met een ploegentijdrit waardoor er in de dagen ervoor al flink gekoerst gaat worden. Er is bijna geen beter moment denkbaar om te Wedden op Wielrennen: grijp uw kans en verdubbel minimaal de inzet als u de juiste eindwinnaar weet aan te wijzen of pak gedurende de koers al een pak euro’s bij het voorspellen van de dagwinnaars.

Surf naar de bookmakerpage van Wedden op Sport en check de actuele odds en weddeals voor een straffe bonus!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België