Voorspel de finalisten in de Spaanse supercup: halen FC Barcelona en Real Madrid de eindstrijd?

Deze woensdag en donderdag wordt bepaald wie er zondag 17 januari in de finale van de Spaanse supercup pronken. Woensdagavond trappen Real Sociedad en FC Barcelona het mini-toernooi af. Donderdag komt Real Madrid thuis in actie tegen Athletic de Bilbao. Voorspel de winnaars en scoor de beste online deal via Wedden op Sport!

Historiek

De Spaanse supercup was jarenlang net als bij ons: een strijd tussen de kampioen en bekerwinnaar die in het begin van een seizoen werd gespeeld. Sinds 2019 is de opzet echter radicaal veranderd. De Spaanse voetbalbond zocht naar vernieuwing en vond bovendien een grote Aziatische sponsor die zich voor drie jaar aan Supercopa en España verbond.

De nummers één en twee van La Liga plaatsen zich voor de strijd om de Supercopa. Ook de twee finalisten van de Copa del Rey verdienen een ticket voor dit mini-toernooi. Mocht er een overlap zijn qua clubs, dan schuift de nummer drie respectievelijk nummer vier van voorbije competitie door en mag ook aantreden in de Supercopa en España.

Voorbije seizoen wist Real Madrid de eerste editie op haar naam te schrijven. Valencia en FC Barcelona struikelden in de halve eindstrijd over Real Madrid en Atletico Madrid. Hierdoor werd de allereerste Supercopa en España finale een Madrileens onderonsje. Real met Thibaut Courtois in de basis, trok aan het langste eind. Er waren wel strafschoppen voor nodig nadat er in de reguliere en extra tijd niemand het net wist te raken. Los Blancos werd de primus van de penaltystip door met 4-1 te zegevieren op de stadsgenoot.

Favorieten

FC Barcelona en Real Madrid zijn bij de Belgische wedkantoren favoriet voor het bereiken van de finale. De Catalaanse formatie heeft op papier de lastigste opdracht. Real Sociedad is echter hopeloos uit vorm, Barcelona daarentegen lijkt in de beste vorm van dit lopende seizoen te verkeren.

Omdat beide duels op neutraal terrein worden afgewerkt (de geplande sponsortrip naar Saudi Arabië kon om bekende redenen dit jaar niet plaatsvinden) is er geen sprake van thuisvoordeel. Het affiche zegt Real Madrid – Athletic Bilbao, maar Real speelt dus niet thuis. Terwijl FC Barcelona naar Cordoba trekt zal Real Madrid – Athletic Bilbao in Málaga plaatsvinden. Real is ondanks het neutrale terrein wel de torenhoge favoriet bij deze tweede halve finale. De bookmakers én voetbalexpert verwachten (en hopen) dan ook op een knetterende finale tussen aardsrivalen FC Barcelona en Real Madrid!

Odds

De bookmakers alluderen in de pre-odds op een dergelijke finale waarin de twee Spaanse grootmachten elkaar bekampen! Een winnende voorspelling op FC Barcelona zorgt in het 1×2 spelsysteem voor een gemiddelde bonus van x1,63 keer uw inleg.

Speelt u op een surprise in deze eerste halve finale? Dan levert een zege van Real Sociedad u het meest op. Gemiddeld staan de pre-odd bij Belgische wedkantoren op x4,45! Een gelijkspel is bij deze match goed voor x4,15 keer het speelbedrag.

Bij Real Madrid – Athletic Bilbao zijn de odds in de pre-odds vergelijkbaar ingedeeld. Winst van de club waar Rode Duivel Courtois onder de deklat staat, levert u gemiddeld x1,64 keer uw inleg op.

Gaat uw voorspelling dat het gelijk eindigt bij deze halve finale uitkomen? Dan keren de bookies x3,80 keer het wedbedrag uit aan alle spelers die deze weddenschap in pre-fase hebben geplaatst. Momenteel is winst van Athletic Bilbao het meeste waard. Schakelen zij Real uit in deze Supercopa, dan is een weddenschap op de bezoekers x4,85 keer het ingelegde aantal euro’s waard!

Wedden op Voetbal

Bij het Wedden op Voetbal wordt er steeds vaker ook gekeken naar buitenlandse matches. Voorheen speelden voetballiefhebbers vooral op matches in de Belgische competitie of beker, maar de trend dat er wordt ingezet op duels in Engeland, Italië en Spanje zet zich ook in 2021 onverminderd voort.

Waarom? Omdat er veel geld valt te pakken bij een winnende voorspelling! Vaak zijn odds hoger dan bij nationale matches, zowel in de pre-fase als bij het live gokken worden er straffe quoteringen in de buitenlandse competities aangehouden. Een ferme winstbonus is aantrekkelijk en dus wordt ook op deze Supercopa en Espana flink gespeeld. Waagt u ook een gokje? Speel dan mee via Wedden op Sport.be en scoor de beste online gokdeals voor de matches van Real Madrid en FC Barcelona!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België