Wedden op de koers: Ronde van Zwitserland 2022

Deze ganse week wordt er door het profpeloton gekoerst in de Ronde van Zwitserland 2022. De Belg Remco Evenepoel wordt door velen gezien als de meest logische primus van deze 85e editie van de Tour de Suisse. Wie pakt de winst in deze voorbereidingskoers op de Tour de France? Voorspel en scoor straffe odds via Wedden op Sport!

Historie Ronde van Zwitserland

De Ronde van Zwitserland is al toe aan haar 85e editie. De eerste keer dat er wielerprofs voor deze koers op de fiets kropen om tegen elkaar te racen was in 1933. Die ronde werd nota bene door een Oostenrijker gewonnen: Max Bulla. Nadat grote namen als Gino Bartali, Hugo Koblet en Eddy Merckx de Ronde van Zwitserland op hun naam wisten te zetten was het Luc Roosen die in 1991 als laatste landgenoot aan het feest was in deze koers. Krijgt hij dit jaar een opvolger?

Favorieten Ronde van Zwitserland

Er is zeker een reële kans op opvolging. Topfavoriet in het boekje van de wedkantoren is Alexandr Vlasov. De Rus, die vanwege de oorlog zonder nationaliteit rondrijdt, houdt Remco Evenepoel nipt achter zich. Evenepoel is dus op zeker een kandidaat eindwinnaar en we hebben dan ook een pak goesting om te volgen of hij Roosen gaat opvolgen als primus in de Tour de Suisse.

Op plek drie staat de Brit Adam Yates. Hij wordt op zijn beurt weer op de hielen gezeten door de Deense allrounder Jakob Fuglsang. De outsiders voor eindwinst in deze 85e Tour de Suisse zijn Geraint Thomas, Alexey Lutsenko, Max Schachmann, Daniel Martinez en Sergio Higuita. Ook Ilan Van Wilder staat hoog bij de favorieten die Belgische wedkantoren hanteren. Hij behoort echter niet tot de topfavorieten, maar ook tot de outsiders om de Tour de Suisse 2022 te winnen.

Odds

Een snelle blik op de outrights odds bij de Belgische bookmakers voor deze Ronde van Zwitserland ontwaren we straffe winstbonussen. Bij een winnende weddenschap scoort u sowieso het dubbele van de inleg. Speelt u op topfavoriet Vlasov en wint hij dit rondje? Dan betalen de wielerwedkantoren maximaal x2,50 keer uw inleg uit.

Het speelbedrag wordt maximaal x3,25 zoveel waard als u een voorspelling plaatst op eindwinst in dit Zwitserse klimmerrondje door onze landgenoot Evenepoel. Daarmee is de renner van Quick Step één van topfavorieten.

Voor de Britse pocketklimmer Adam Yates betalen de bookies een maximum van x6,50 keer het wedbedrag uit en het stortingsbedrag bij een weddenschap op eindwinst voor Fuglsang kan oplopen tot maximaal x9,00!

Wedden op Wielrennen

Door online te Wedden op Wielrennen kunt u ferme odds scoren! Denkt u te weten wie er gaat winnen? Check dan alle odds en deals via de Wedden op Sport bookmakerspagina en scoor met uw favoriete renner!

De Ronde van Zwitserland is reeds aangevangen en duurt tot en met zondag 18 juni. Tot de start van die slotetappe kan er op de outright odds worden ingezet. Dagelijks kunt u via Wedden op Sport.be ook de etappewinnaars voorspellen. Ook voor die quoteringen kunt u terecht op onze bookmakerspagina.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België