Wedden op EK-match Rode Duivels: België - Rusland

Op zaterdag 12 juni vangt om 21:00 uur ook voor de Rode Duivels het Europees kampioenschap voetbal aan. Onze jongens spelen die dag de eerste groepsmatch. Daarin treffen de Belgen het altijd lastige Rusland. Voorspel de uitkomsten van België – Rusland en scoor de strafste bookmaker bonussen via Wedden op Sport

Historiek België – Rusland

De H2H statistieken laten zien dat de Belgische formatie nimmer klop kreeg van het Russische elftal. In de zes tot nu toe gespeelde België – Rusland matches wonnen de Rode Duivels vijfmaal. Eén keer eindigde de match onbeslist.

De eerste onderlinge match werd gespeeld op 14 juni 2002, vrijwel exact 19 jaar geleden. Dit betrof toen een groepswedstrijd op het WK. De Belgen waren met 3-2 aan het feest dankzij Rode Duivel-goals van Walem, Sonck en Wilmots.

Het duurde tot 2010 vooraleer de Russen kans op revanche kregen. Die mogelijkheid werd niet benut. De Belgen namen weeral de maat van hun opponent door op verplaatsing in Rusland de oefenmatch met 0-2 te winnen.

In 2014 werden beide landen terug aan elkaar gekoppeld. In Groep H wisten de Belgen met 1-0 te winnen en legden daarmee de basis voor groepswinst. Matchwinner destijds: Divock Origi. Hij trof in de 88e minuut doel na een assist van Eden Hazard.

In 2017 vond het tot nu toe enige gelijkspel tussen beide voetballanden plaats. In een doelpuntrijk oefenmatch speelden België en Rusland met 3-3 gelijk.

De voorbije twee matches tussen de Russen werden in 2019 bekampt. Beide in het kader van de EURO 2020 kwalificatie. België won tweemaal. De heenmatch eindigde in 3-1 en op verplaatsing wonnen de Rode Duivels met 1-4.

Favorieten

De Belgen behoren volgens de bookmakers tot de favorieten voor eindwinst op dit EK. Bijgevolg is België ook topfavoriet voor groepswinst in Groep B. Rusland wordt gezien als de logische nummer twee. Finland en Denemarken zouden in dat geval buiten de boot vallen, want na de eerste drie speelronden gaan slechts twee van de vier landen door naar de knock-outfase.

Dat de Belgische equipe favoriet is voor de openingsmatch komt duidelijk tot uiting in de pre-match quoteringen. Er wordt over het algemeen een pak meer uitgekeerd als de Russen de primus worden, dan wanneer België deze zaterdag aan het feest is.

Odds België – Rusland

De maximale bookmaker bonus bij winst van België staat op deze moment op x1,66 keer uw speelbedrag. Fans van de Rode Duivels zouden bij een dergelijke weddenschap dus dubbel kunnen vieren. Denkt u dat deze eerste EK match voor de ploeg van bondscoach Roberto Martinez gelijk gaat eindigen? Zet dan in het 1×2 spelsysteem op een draw en ontvang maximaal x3,60 keer het inlegde aantal euro’s op een gelijkspel als beide landen deze zaterdag inderdaad de punten gaan delen.

De strafste odds vinden we bij een zege van de Russische formatie. Gaan zij in hun eigen Sint-Petersburg voor een verrassing zorgen door de Belgen op een nederlaag te trakteren? Een pandoering voor de Rode Duivels betekent voor voetbalpunters die dit speelden bij de wedkantoren dat zij kunnen juichen. De maximale bonusuitkering ligt op deze moment op x5,00 uw inleg.

Wedden op Voetbal

Gaat de EK koorts bij u ook elke dag een pak de hoogte in? Check dan de actuele odds en deals voor een weddenschap op België – Rusland! Een correcte voorspelling op deze groepsmatch levert u een pak meer op dan enkel wat koorts. U kunt ferme bonussen scoren met een winnende weddenschap door te Wedden op Voetbal!

Bekijk bij de Belgische wedkantoren ook alle speelopties. Wellicht is het tijd om te herbronnen en te kiezen voor een andere tactiek. Bij het speltype correcte score kunt u bijvoorbeeld een pak meer verdienen op een Belgische zege dan in het 1×2 spelsysteem. Maar daar liggen de winstkansen weer hoger. Scoort u met uw voetbalkennis? Doe mee met België – Rusland en wordt de kampioen van deze eerste EK voetbal speelronde!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België