Wedden op het BK Veldrijden: Wordt Wout Van Aert de primus?

Vrijwel alle sportwedders verwachten dat Wout Van Aert zijn Belgische titel in het cyclocross met minimaal één jaar gaat verlengen. Deze zondag wordt het BK veldrijden 2022 in Middelkerke (West-Vlaanderen) verreden. Van Aert is daar de grote favoriet, maar rijdt tevens zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Is hij nog maximaal gemotiveerd of kunnen de underdogs verrassen? Voorspel het BK Veldrijden via Wedden op Sport en ga als eerste over de meet bij de Belgische wedkantoren!

Historie BK Veldrijden

De eerste editie van het BK veldrijden vond reeds in 1910 plaats. Sindsdien werden er 105 edities verreden. Roland Liboton is de veelvraat in Belgische titel bij het cyclocross. Het vergaarde in zijn gloriejaren liefst tien nationale driekleuren. Andere toprenners uit het verleden zijn onder meer Erik De Vlaeminck en Sean De Bie.

In 2000 brak het tijdperk Sven Nys aan. Het vergaarde tussen 2000 en 2014 liefst negen veldrijtitels op het BK veldrijden. Nadat Klaas Vantornout in 2015 de Belgische titel greep nam Wout Van Aert de scepter over. WVA won in 2016 in Lille, werd in 2017 de primus in  Oostende en pakte in 2018 drie op drie door ook in Koksijde te winnen. In 2019 was Toon Aerts aan het feest en in 2020 mocht Laurens Sweeck vieren, maar in 2021 was Koning Wout terug op zijn troon door in Meulebeke het ganse pak achter zich te laten.

Favorieten BK Veldrijden 2022

Van Aert is (uiteraard) topfavoriet bij de Belgische wedkantoren. Van Aert domineerde in vrijwel alle crossen die hij tot noch toe reed dit seizoen. Het is zondag echter ook de laatste cross waarin hij acteert. Na het BK gaat de focus volledig op de weg. Kan Van Aert zich nog eenmaal opladen of is hij in gedachten al met de wegkoersen die komen bezig?

Mocht dat het geval zijn, dan zouden outsiders als Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Eli Iserbyt en Quinten Hermans wellicht kunnen profiteren en met de juiste goesting ook de titel veroveren.

Odds

Bij de bookmakers pre-odds staan de outsiders allen op een straatlengte achter topfavoriet WVA. Een hernieuwde Belgische titel cyclocross in 2022 levert wielerpunters een maximale winstbonus van x1,06 keer hun inleg op.

Een pak hoger liggen de pre-wedstrijd quoteringen bij het spelen van eender iedere andere coureur. De winstkansen van Van Aerts liggen volgens de Belgische wedkantoren nog het hoogst. Zijn pre-race odd staat op x8,00. Dat is net een fractie beter dan Iserbyt doet in de pre-polls. Zijn quoteringen ligt op maximaal x9,00 uw speelbedrag.

Michael Vanthourenhout is de eerste coureur met dubbele cijfers in de pre-race odds. De maximale beloning voor sportwedders die zijn naam spelen staat op x13,00 uw inleg. Quinten Hermans tot slot dan. Geraakt hij als eerste op de meet in Middelkerke? Dan mogen punters die hem voorspelden als primus juichen, want zij mogen een bookmakers bonus van maximaal x14,00 hun gekozen speelbedrag tegemoet zien!

Wedden op Cyclocross

Wedden op Cyclocross is verreweg de meest populaire winterse activiteit van Belgische sportpunters. Naast het voetbal is veldrijden zelfs de best bekeken sport door Belgen gedurende de wintermaanden, toch zeker totdat het wegseizoen aanvangt. De bookmakers weten dat er in ons land veel cyclocross fans zijn en trachten u te activeren door hoge pre- en live odds te hanteren dan voor spelers uit andere landen. Profiteer van uw kennis van het veldrijden en scoor de winnende deal via Wedden op Sport!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België