Wedden op klassieker Club Brugge - RSC Anderlecht

Deze zondag staat de eerste klassieker van 2023 in de Belgische Pro League op het programma. Club Brugge speelt dan op Jan Breydel tegen RSC Anderlecht. Beide teams hebben de zaakjes nog niet op de rit en smachten naar een driepunter. Dat belooft een heftige strijd te gaan worden tussen de rivalen. Heeft u goesting om te wedden op klassieker Club Brugge – RSC Anderlecht? U vindt de strafste pre-odds bij de Belgische wedkantoren op Wedden op Sport!

Historiek Club Brugge – RSC Anderlecht

Er zijn al heel wat ontmoetingen geweest tussen Club Brugge en RSC Anderlecht sinds de eerste match tussen deze twee teams in 1921 werd gespeeld. De Bruggenaren boekten in 2017 de grootste zege ooit op Jan Breydel. Op 17 december dat kalenderjaar zegevierde Blauw-zwart met 5-0 in de Belgische competitie van RSCA. Ook Anderlecht wist de grootse uitzege ooit bij Club Brugge te boeken door met 0-5 te winnen. Dit gebeurde op 29 september 1963.

De laatste keer dat de klassieker tussen Club en RSC Anderlecht werd gehouden in Brugge was op 22 mei 2022. Toen waren de teams aan elkander gewaagd en werden de punten gedeeld. Eindstand: 1-1. Ook de twee ontmoetingen in 2021 werden een puntendeling op Jan Breydel. Op 4 oktober 2020 dateert de laatste zege van Blauw-zwart. Op die dag wonnen de Bruggenaren in eigen huis met 3-0 van Paars-wit. RSCA kwam op 6 mei 2018 voor de laatste maal zegevieren op Jan Breydel (1-2).

Favorieten

De Belgische wedkantoren wijzen Club Brugge aan als favoriet voor de match van deze zondag. Een zege van RSCA en een gelijkspel krijgen een gelijkwaardige quoteringen mee voor de klassieker van dit weekend.

Beide teams verloren dit nieuwe kalenderjaar al een duel in de Jupiler Pro League. Zo wist Club Brugge voorbije weekeinde geen vuist te maken tegen Racing Genk en verloor in de Cegeka Arena met 3-1 van de huidige koploper. Ook RSC Anderlecht verloor voorbije zondag. De Brusselse derby tegen Royale Union SG werd in eigen Lotto Park Stadion gespeeld, maar Paars-wit verloor met 1-3 van de ploeg uit Saint-Gilloise. RSCA staat pas elfde op de tabel van de Belgische competitie. Club Brugge is de nummer vier en heeft elf punten meer dan de Brusselse ploeg.

Odds Club Brugge – RSC Anderlecht

Dan de bijbehorende quoteringen van de Belgische wedkantoren voor de klassieker van deze zondag. De pre-odds in het 1×2 spelsysteem staan het hoogst ingeschaald bij een zege van RSC Anderlecht. De bookmakers keren tot maximaal 3.75 keer de inleg uit als Paars-wit zegeviert.

Gaan de aartsrivalen de punten delen in deze twintigste speelronde van de Jupiler Pro League? Een gelijkspel op Jan Breydel krijgt een straffe odd van 3.75 keer uw speelbedrag mee.

Een zege van Club Brugge is ook de moeite van het inzetten waard. De Belgische wedkantoren zijn bereid tot maximaal 2.03 keer de inleg uit te keren als de Bruggenaren de drie punten in eigen huis bewaren.

Wedden op Voetbal

Wedden op Voetbal is bij elke match ferm, maar als er een klassieker of een derby op het programma wordt het nog spannender om een weddenschap te plaatsen. Velen hebben al een voorspelling gedaan bij de bookmakers voor de clash van zondagmiddag in Brugge. U kunt nog totdat de wedstrijd begint inzetten in de pre-fase op de strafste pre-odds. Als de klassieker begint kunt u overschakelen naar het live wedden op Club Brugge – RSC Anderlecht.

De klassieker in de Belgische Pro League Club Brugge – RSC Anderlecht zal op zondag 15 januari gespeeld gaan worden. Het duel op Jan Breydel begint om 13:30 uur. Vind uw bookmakersdeal via Wedden op Sport.be en scoor de strafste quoteringen bij de Klassieker van België!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België