Wedden op Wielrennen: Giro d' Italia 2022

Voorbije weekeinde ving de 105e editie van de Giro d’ Italia aan in Hongarije. Na twee ritten in Boedapest en een sprintetappe trekt het profpeloton vanaf dinsdag 10 mei naar Italië en begint de ronde eigenlijk pas echt. Met een ferme rit naar de top van de vulkaan Etna zullen de klassementsmannen uit de schaduw stappen en zich opwerpen als een kandidaat eindwinnaar. Voorspel de winnaar(s) in de Giro d’ Italia 2022 via Wedden op Sport en sprint naar straffe bookmakersbonussen!

Historiek Giro d’ Italia

De Giro d’ Italia of Ronde van Italië is een wielerwedstrijd met veel historie. Al in 1909 werd er voor het eerst gestreden om eindwinst in deze ronde. De eerste Belgische zege werd in 1968 geboekt door niemand minder dan Eddy Merckx. Belgische grootste renner ooit herhaalde het kunstje in 1972, 1973 en 1974 nogmaals. Michel Pollentier (1977) en Johan de Muynck (1978) zijn de andere Belgen van dienst op de Giro erelijst.

In de voorbij jaren speelt ons land dus geen rol in de eindklassementen van de Giro. In 2012 was er nog wel een podiumplaats voor Thomas De Gendt (derde). De jongste jaren zijn het vooral Engelse en Spaans talige die komen winnen in de Italiaanse wielerronde.

De winnaar van vorig jaar Egan Bernal raakte enkele maanden geleden ernstig gewond door een valpartij. De Colombiaan is nog altijd aan het revalideren, fietst al wel weer maar de Giro kwam (veel) te vroeg voor de zwaar aangeslagen pocketklimmer.

Favorieten 105e Giro d’ Italia

Er zijn een pak favorieten voor de 105e Giro d’ Italia, maar er is feitelijk slecht één topfavoriet. Dat is 2019 winnaar Richard Carapaz (INEOS). De Ecuadoriaan heeft bij de Belgische bookmakers een ferme voorsprong op de andere favorieten.

Simon Yates wordt gezien als grootste uitdager. Ook Mikel Landa, Miguel Angel Lopez en de Fransman Romain Bardet maken volgens de wedkantoren kans op eindwinst of een podiumpositie na de laatste rit in Verona op 29 mei. Er zijn geen Belgen die volgens de bookies kans maken op eeuwige roem in de strijd om het roze.

Odds 105e Giro d’ Italia

Eindwinst van topfavoriet Richard Carapaz levert in de pre-race fase maximaal x2,40 keer uw inlegbedrag op. Een winnende voorspelling op eindwinst voor Simon Yates staat bij de bookies op een maximum quotering van x7,00 en wedden op Almeida als Giro winnaar 2022 zorgt voor een maximale uitbetaling op uw e-wallet of gameaccount van x7,50 het wedbedrag.

Besluit u in te zetten op de Spaanse klimgeit Mikel Landa als primus na de slotrit? Dan maakt u kans op een maximale bonus van x11,00 en dat is dezelfde pre-race quotering als voor eindwinst van Lopez. Bardet staat in de pre-odds op x15,00 en bij een tweede Giro eindzege voor 2017 winnaar Tom Dumoulin betalen de online bookmakers maximaal x19,00 het ingelegde speelbedrag uit.

Wedden op Wielrennen

Online Wedden op Wielrennen maakt het volgen van de Giro extra spannend. Speel altijd veilig, bewust en verantwoord. Check hiervoor onze kennisbank en laat u vooraf goed informeren over de kansen en gevaren bij het plaatsen van weddenschappen op wielerkoersen.

Op etappezeges wedden? Ook dat kan natuurlijk. Dagelijks kunt u via onze bookmakerspagina de dagfavorieten bekijken en inzetten op de winnaar van uw keuze. Zo kunt u meerdere malen een winnende weddenschap scoren tijdens deze Giro d’ Italia 2022.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België