Wedden op Wielrennen: wie wordt de primus in de Ronde van Polen 2022?

Op dezelfde dag als de Clasica San Sebastian start ook de 79e Ronde van Polen 2022. Deze WorldTour koers van een week ontbeert grote namen op de startlijst waardoor het een spannende editie lijkt te gaan worden. Heeft u goesting om de etappewinnaars of de eindwinnaar te voorspellen? Check dan de beste odds en deals via Wedden op Sport.be!

Historie

De Ronde van Polen werd in 1928 voor het eerst gehouden, maar behoort pas sinds 2005 tot de UCI WorldTour. De ronde had nog niet de status van een grote wedstrijd, maar in het kader van de internationalisering van de wielersport werd ze wel toegevoegd aan deze prestigieuze competitie.

Vorig jaar ging de zege naar Portugees Joao Almeida, Hij reed toen nog in dienst van de Wolfpack van Patrick Lefevere en hield in de 2021 editie van de Tour de Poland Matej Mohoric en 2018 winnaar Michal Kwiatkowski achter zich. Kwiatkowski is overigens niet de enige Pool die zijn thuisronde wist te winnen. In 2014 won Rafal Majka de ronde. De Belgen zijn traditioneel op punt in Polen. Tim Wellens (2016), Dylan Teuns (2017) en Evenepoel (2019) zorgen voor een ferm Belgisch gestoffeerde erelijst.

Favorieten Ronde van Polen 2022

De Pool Rafal Majka was bij de Belgische bookmakers lange tijd de topfavoriet voor eindwinst in de Ronde van Polen 2022. De Pool in dienst van TEAM UAE had na zijn moeizame Tour de France ook echt een doel gemaakt van deze ronde. Majka moet deze koers echter aan zich voorbije laten gaan. Hierdoor is Ethan Hayter uitgeroepen tot topfavoriet voor de 2022 editie. De Brit krijgt stevige concurrentie van enkele grote namen zoals Michal Kwiatkowski en voormalig Giro-winnaar Richard Carapaz.

Verrassende naam tussen als de wielergeweld is Thymen Arensman. De pas 22-jarige renner uit Deil (Betuwe) liet in dienst van DSM al mooie straffe dingen zien in koersen als de Tirreno – Adriatico en de Giro d’Italia. Ook Sergio Higuita en Mauro Schmid zijn min of meer verrassingen in de topquoteringen in de pre-race fase.

Odds Ronde van Polen 2022

De Vlaamse wieler bookmakers keren maximaal x2,75 keer het speelbedrag uit als de jonge Brit Hayter zijn favorietenstatus waar weet te maken. De uitbetalingsbonussen lopen op naar een maximum van x4,50 als de Pool Kwiatkowski weeral de eindzege weet te grijpen.

Als de Nederlandse coureur Arensman primus wordt, dan ontvangen Belgische wielerpunters die zijn naam speelden bij één van legale Belgische wedkantoren een maximale winstbonus van x9,00 het ingezette gokbedrag.

De odds lopen vanaf weddenschappen op Carapaz snel in de dubbele cijfers. Als de renner van INEOS Grenadiers deze Ronde van Polen wint, ontvangen sportgokkers die op hem hun geld hebben gezet een maximale beloning van x10,00! Check alle actuele odds en deals op onze bookmakerspagina.

Wedden op Wielrennen

Wedden op wielrennen maakt het volgen van de koers een stuk spannender! Speelt u mee? Zorg er dan voor dat u veilig en verantwoord gokt. Kies daarom alleen voor betrouwbare bookmakers. Deze kan u terugvinden op onze bookmakerspagina. Check ook onze kennisbank voor meer achtergrondinformatie en bookmakers reviews.

Check de actuele odds en deals voor de Ronde van Polen op de bookmakerspagina van Wedden op Sport.be. Bent u subiet één van de winnaars? Vergelijk, voorspel en win door uw wielerkennis in te zetten bij deze WorldTour koers!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België