Welke renner wint Parijs - Nice 2020?

De ene na de andere wielerwedstrijd wordt van de kalender geschrapt, ook in België is er de rest van maand geen koers vanwege de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus. De peloton in Parijs – Nice rijdt echter al de ganse week over de Franse wegen alsof er niets aan hand is. Oké er mag geen publiek bij de finish, maar er wordt gereden. En dat is voor u als wielerliefhebber natuurlijk goed nieuws, want bij Wedden op Sport kunt u in alle rust uw favoriet voor de eindzege gaan bepalen. Kortom: wie wint Parijs – Nice 2020? 

Historie

Het is de 78e uitvoering van de Rit naar de zon en inmiddels zijn er vijf ritten afgehaspeld. De Duitser Maximlian Schachmann van BORA Hansgrohe zit op dit moment op pole position. Soren Kragh Anderson, winnaar van de tijdrit, volgt op bijna een minuut. Onze landgenoten Dylan Teuns (zesde) en Tiesj Benoot (zevende) zitten op het vinkentouw, zeker omdat er in de komende dagen nog flink wat geklommen moet worden in deze Franse rittenkoers.

De laatste maal dat een Belg op het hoogste schavot stond in Nice was in 1998, wijlen Franck Vandenbroucke won destijds. Peter van Petegem was de laatste landgenoot die op het podium mocht klimmen. In de editie van 2001 werd hij keurig derde.

Vorig seizoen ging de eindzege naar Egan Bernal. De Colombiaanse pocketklimmer hield landgenoot Nairo Quintana en de Pool Michal Kwiatkowski toen achter zich.

Favorieten

De bookmakers plaatsen voor de 2020 editie mannen als Vincenzo Nibali en Sergio Hiquita hoog op de favorietenlijstjes. Maar de huidige stand in de race laat zien dat ook de huidige leider Schachmann, de nummer drie Felix Grossschartner (ploeggenoot van Schachmann) en onze landgenoten Teuns en Benoot tot de favorieten gerekend mogen worden.

Nairo Quintana staat momenteel 24ste en moet ruim tweeënhalve minuut goed maken om zijn tweede plaats van vorig jaar te verbeteren en als eindwinnaar over de eindstreep te bollen. En dan moeten de mannen voor hem natuurlijk ook nog wegvallen uit het klassement. De veel winnaar van 2019, Julian Alaphilippe, is één van hen. De Fransman vinden we na vijfde ritten terug op een achttiende stek. Hij heeft een achterstand op Schachmann van twee minuten en vier seconden.

Odds

Voor de quoteringen betekent dit dat de bookies momenteel hun geld zetten op winst voor Schachmann. Speel je nu op een eindzege voor de Duitser, dan staat daar een odd van x2,00 keer uw inleg tegenover als de renner van BORA Hansgrohe zondag na de laatste etappe nog altijd drager van het geel is.

Higuita blijft ook een populaire gok bij de wedkantoren. Inzetten op de Colombiaan leveren momenteel x3,50 uw inleg op. Nibali is een goede derde bij de spelers van Wedden op Wielrennen. Zijn quoteringen bedraagt op dit moment een straffe x5,00!

En hoeveel is een eindzege van Teuns nu dan waard? De Belg staat gedoteerd op aar liefst x13,00 het ingelegde speelbedrag. Dat zou dus dubbel feest zijn! Tot slot nog even de odd voor thuisrijder Thibaut Pinot vermelden: x17,00! Daarmee heeft u direct de hoogste odd binnen de huidige Top-15 te pakken.

Wedden op Wielrennen

Het ziet ernaar uit dat u de komende weken niet kunt gokken op de koers, want zowat alle races worden afgelast. Geen E3, geen Gent – Wevelgem en ook geen Ronde van Catalonië. Profiteer dus nog even van wat voorlopig de laatste wielerwedstrijd van dit moment gaat zijn door mee te spelen op de eindwinnaar van Parijs – Nice en scoor de hoogste odds via Wedden op Sport.be!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België