Wielerprofs herpakken WorldTour-koersen in Strade Bianche

Deze zaterdag kunnen de wielerfans weer likkebaarden als de heren-profs zaterdag het wielerseizoen weer echt gaan hernemen tijdens de veertiende editie van de Strade Bianche. Wedden op Sport blikt vooruit op deze idyllische wielerkoers, waarbij de bookmakers flink in de buidel willen tasten als u de juiste winnaar voorspelt via Wedden op Sport.be! 

Historie

Zoals reeds gemeld, is dit pas de veertiende uitgave van de Strade Bianche – Grande Fondo. De wedstrijd wordt desalniettemin door velen al gezien als een regelrechte wielerklassieker. Dat heeft alles te maken met het decor waarin de titanenstrijd zich afspeelt: stoffige, gloeiende en onverharde wegen maken het bereiken van de finish bijzonder lastig. Bovendien volgt er in finishplaats Siena nog een venijnige slotklim over de kasseien. Dit strookje heeft in het verleden al een pak slachtoffers geëist en zal wellicht ook dit jaar weer scherprechter blijken.

Recordhouder is de Zwitserse krachtpatser Fabian Cancellara. Tijdens zijn actieve loopbaan won hij maar liefst driemaal in Siena. Ook de Pool Michal Kwiatkowski heeft de rit al twee keer gewonnen en de renner van Team Ineos staat zaterdag aan het vertrek en hoopt voor de derde keer de bloemenkrans in ontvangst te mogen nemen. Hij won tweemaal: in 2014 en 2017.

Bij de voormalig winnaars ook twee Belgen: onze landgenoten Philippe Gilbert en Tiesj Benoot schoten al eens de hoofdvogel in deze eendagskoers.

Ook staan er op de erelijst al namen van een Kazach (Maxim Iglinskiy), een Zweed (Thomas Lovkvist), een Rus (Alexandr Kolobnev won de eerste uitgave in 2007), een Tsjech (Zdenek Stybar) en pas eenmaal een Italiaan: Moreno Moser. De zoon van de grote Moser won Strade Bianche in 2013.

Voorbije jaar won er voor een eerste maal een Fransman in de straten van Siena: Julian Alaphilippe won in 2019 en is daarmee titelverdediger. De renner van Deceuninck Quick Step legde daarmee een basis van een straf seizoen, dat hem uiteindelijk ook lange tijd de gele trui tijdens de Tour de France zou opleveren. Gaat de winnaar van zaterdag ook een voorteken geven voor de Tour?

Favorieten

Diverse renners komen zaterdag op Siena aan met dikke adelbrieven. Een pak oud-winnaars, maar ook een resem aan coureurs die in het verleden al dichtbij kwamen. Er is echter ook een new kid on the block. Nou ja, nieuw. Hij debuteert dit jaar: Mathieu van der Poel. Wij weten allen hoe Wout van Aert huishield in zijn eerste Strade Bianche. De Belg finishte knap als derde. Kan Van der Poel in zijn optreden beter doen? De wedkantoren gokken van ja.

Wout van Aert, zijn voormalige concurrent bij het veldrijden, zit Van der Poel wellicht ook nu weer dwars. De Belg eindigde bij de edities van 2018 en 2019 als derde. In 2018 was dat zelfs als debutant! Het is niet gek dat de coureur van de Nederlandse formatie Jumbo-Visma dit jaar ook gezien wordt als dikke kanshebber!

Het rijtje favorieten is wellicht langer dan ooit, al zitten er ook een pak outsiders tussen: van onze landgenoten Greg van Avermaet, Dylan Teuns en Tim Wellens tot de Oost-Europeanen Alexey Lutsenko en Tadej Pogačar. Maar ook de Deen Jakob Fuglsang en de Duitser Maximilian Schachmann worden veel gespeeld bij de bookies.

Vrijwel elk team heeft wel een kansrijke pion in de selectie, maar in wezen zijn dat stuk voor stuk feitelijke outsiders, want Van der Poel, Alaphilippe en Van Aert zijn volgens vele wielervolgers mijlenver favoriet!

Odds

Wat zijn de odds voor winst van Mathieu van der Poel? Een eerste Nederlandse overwinning in de Strade levert u x5,00 de inleg op. Wint Alaphilippe – na de editie van 2019 – ook de (zomer)uitgave in 2020? Dan wordt er gemiddeld x6,00 keer het aantal euro’s dat u op de Fransman had gezet uitbetaald.

Jacob Fuglsang lijkt met de jaren alleen maar sterker te worden: x10,00 het ingelegde speelbedrag als hij de eerste Deense winnaar ooit wordt in Siena. Schachmann is de vierde renner op de lijst met kanshebbers die de bookmakers hebben opgesteld. Zijn odds liggen momenteel op een straffe x11,00 keer uw spelbedrag. En Peter Sagan? Ja, ook Sagan doet nog mee. Zijn naam vinden we terug met een pre-wedstrijdquotering van x15,00! Zeker en vast ook de moeite van het overwegen waard.

Wedden op Wielrennen

Eindelijk kunnen we weer Wedden op Wielrennen. Neem plaats in de kopgroep door mee te spelen via Wedden op Sport. Schakel door naar de beste odds en deals van alle legale gokwebsites die meespelen op de Strade Bianche aanbieden. De Belgische wedkantoren staan net als u te trappelen om deel twee van het wielerseizoen in gang te schieten. Doet u ook mee, dan bent u zaterdag direct kanshebber op het goud als u nu uw voorspelling achterlaat via onze bookmakerspagina. Wees een echte Flandrien en vlieg er direct vol aan met de Strade Bianche 2020!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België