Wielrennen: België gaat voor goud in Olympische Spelen wegwedstrijd

Deze zaterdag wordt de olympische wegwedstrijd wielrennen voor de mannen bekampt. Op deze eerste echte sportdag van de Olympische Spelen 2021 in Tokyo strijden de wielerprofs om de gouden, zilveren en bronzen plak. Wie kan topfavoriet Wout Van Aert verschalken op het snikhete, bergachtige parkoers rondom de stad Tokyo? Voorspel de Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen en win ferme bonussen via Wedden op Sport!

Historie wegwedstrijd wielrennen

Voor de Belgen starten de Olympische Zomerspelen in Tokyo met een ferme kans op goud. In de wegwedstrijd wielrennen is ons land traditioneel één van de kanshebbers op eremetaal. Gouden Greg Van Avermaet is ook deze keer weer van de partij, maar de winnaar van won de Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen in 2016 is geen kopman. Wout Van Aert en Remco Evenepoel worden ditmaal uitgespeeld door de bondscoach. Van Avermaet start als helper.

In de voorbije decennia waren er telkens andere landen aan het feest. Tijdens de Spelen van 2012 won Alexander Vinokoerov namens Kazachstan goud na een merkwaardig verlopen sprint-a-deux. In 2008 werd Samuel Sanchez de primus namens Spanje, terwijl in 2004 de Italiaan Paolo Bettini de maat nam van het ganse peloton en goud veroverde tijdens de Zomerspelen in Athene.

Op de historische medaillespiegel start België derde met tweemaal goud, twee keer zilver en vier bronzen plakken tijdens de olympische wegwedstrijd wielrennen voor mannen. André Noyelle is naast Van Avermaet de enige Belg die tot noch toe op het hoogste olympische treetje plaats mocht nemen.

Favorieten

Maar voor de editie van 2021 heeft België weeral een topfavoriet in huis: Wout Van Aert. De Belgisch kampioen is dus de beoogde opvolger volgens de online bookmakers. Mocht de drievoudige etappewinnaar van de Tour winnen dan zou de olympische trui en medaille in België blijven. Evenepoel is ook kopman, maar heeft geen Tour in de benen.

Uit die Ronde van Frankrijk komen nog een aantal (top)favorieten. Het Sloveense duo Tadej Pogacar (winnaar Tour de France!) en Primoz Roglic is bijzonder gevaarlijk, zeker op het zware parkoers van Tokyo.

Jakob Fuglsang (Denemarken) en Alejandro Valverde (Spanje) zijn waarschijnlijk de gevaarlijkste outsiders. Net als de Nederlanders Tom Dumoulin, Bauke Mollema en Wilco Kelderman. In de polls van de Belgische wedkantoren staan ook Joao Almeida (Deceuninck Quick Step) en Maximilian Schachmann (Bora Hansgrohe) hoog aangemerkt. Almeida komt uit voor Portugal, terwijl Schachmann zaterdag voor Duitsland koerst.

Odds wegwedstrijd wielrennen

De Belgische bookmakers hebben de pre-odds helemaal afgestemd op winst van Jumbo Visma renner Wout Van Aert. Winst van WVA levert u maximaal x6,00 keer uw inzet op. Dat is een fractie hoger dan de bonus bij een gouden plak voor tourwinnaar Pogacar: x5,00. Roglic, geblesseerd uitgevallen in de Tour, staat op plek drie in de pre-odds. Winst van de voormalig schansspringer staat op maximaal x7,50.

Na deze top drie valt er een klein gat naar Remco Evenepoel. Deze Belgische renner is een sterke troef die achter de hand gehouden wordt, mocht Van Aert niet op post zijn zaterdag. De pre-odd voor Evenepoel staat op maximaal x10,00 uw inleg.

Wedden op Olympische Spelen Tokyo

Met de Olympische Spelen wegwedstrijd wielrennen voor de boeg trekken veel wielerpunters weer de virtuele koersbroek aan en plaatsen een voorspelling bij de Belgische wedkantoren. Reden? Flinke scoringskansen, hoge odds en mooie combi-deals plus een ferme kans op Belgisch succes! Wedden op Wielrennen is het ganse wielerseizoen populair bij de bookies en dus ook tijdens de Zomerspelen in Tokyo!

Speel bewust en verantwoord! Net als voor onze renners uit België is winnen in Tokyo geen vanzelfsprekendheid: u kunt uw inleg ook verspelen. Check daarom vooraf altijd onze kennisartikelen en achtergrondinformatie. Bovenstaande voorbeschouwing helpt ook voor het inwinnen van de broodnodige info. Zo houdt u goesting in het online meespelen op wielerkoersen! Pakt u straks ook goud met een winnende voorspelling op de wegwedstrijd wielrennen 2021?

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België