Wielrennen: Ronde van Polen volgende koers in WorldTour

Nadat voorbije zaterdag de WorldTour op prachtige wijze werd hervat met een zege van Wout Van Aert in de Strade Bianche gaat het WorldTour peloton deze donderdag de Ronde van Polen rijden. En ook hier is er weer volop kans op Belgisch succes, want bij de bookmakers staat onze Remco Evenepoel als topkandidaat eindwinnaar te boek! Gaat ook deze WorldTour koers naar een Belg? Zet nu in en win geld met het Wedden op Wielrennen!

Historie

De Ronde van Polen begint aan haar 77e uitvoering. De koers behorende niet altijd tot de World Tour, maar de jongste jaren heeft het een vaste plaats op de wielerkalender verworven. In de voorbije tien jaar kwamen een pak grote namen naar Polen en een deel daarvan konden met de zegekrans huiswaarts keren. Daniel Martin was de primus in 2010, Peter Sagan in 2011. Moreno Moser (2012) en Pieter Weening (2013) waren enigzins verrassende winnaars, maar in 2014 kreeg het Poolse publiek haar zin: thuisrijder Rafal Majka schreef de ronde van zijn geboorteland op zijn naam. Na de eindzege van Ion Izagirre kwamen wij Belgen postvatten aan het front. Eerst Tim Wellens in 2016 en daarna zagen we voor het eerst het enorme pak talent dat Dylan Teuns herbergt. Hij won in 2017 en liet oud-winnaar Majka achter zich, evenals Wout Poels, die in 2016 nog Luik -Bastenaken – Luik had gewonnen.

De jongste twee jaar geen Belgische driekleur op het podium. In 2018 won er wel weer een Pool: Michal Kwiatkowski hield Simon Yates en Thibaut Pinot achter zich. Vorig jaar liet Pavel Sivakov iedereen zijn achterwiel zien en werd de Australier Jai Hindley toch tamelijk verrassend tweede. Diego Ulissi completeerde het podium van 2019.

Favorieten

Omdat het wielerseizoen in amper elf weken wordt weggehaspeld staan er ook in Polen een pak grote namen aan het vertrek. Het is dan ook geen sinecure om een favorietenlijstje samen te stellen. Bij Wedden op Sport hebben we een vijftal kandidaat eindwinnaar op het oog.

In de eerste plaats is dat Remco Evenepoel. Onze pas 20-jarige landgenoot liet in de Vuelta a Burgos al zien meer dan in orde te zijn. Dat geldt ook voor de Duitser Maximilian Schachmann. De renner van Bora-Hansgrohe werd achter Van Aert tweede in de Strade en behoort in Polen ook tot de favorieten.

De derde naam die we droppen is die van Jacob Fuglsang. De Deen was in de Strade lange tijd de sterkte totdat hij ineens alle krachten voelden wegvloeien. Aangezien de hitte in Polen een minder grote rol speelt, zetten wij de renner van Astana nu weer bij onze favorieten voor eindwinst. Simon Yates is de vierde topkandidaat. De Brit van Mitchelton Scott presteerde al eerder goed in deze ronde en lijkt ook nu in goede vorm te steken. Tot slot nog ruimte voor een landgenoot? Jazeker, want behalve Evenepoel is ook Wellens een naam om te houden voor deze rittenkoers. Wellens kan pieken als geen anders en heeft dit rondje hoog op zijn verlanglijstje staan.

Outsiders? Die zijn er ook in overvloed: Ulissi, Majka, Poels, Kelderman, Carapaz en Chaves zijn maar enkele namen die met rood omcirkeld staan op onze startlijst.

Odds

De bookmakers houden bij het bepalen van de odds ongeveer dezelfde namen aan als het gaat om het inschalen van de hoogte. Een zege van Evenepoel levert het minste op: x3,25. Is de eindwinst voor Schachmann? Dan stijgt de quotering al naar x4,35. Fuglsang is ingedeeld volgens een gemiddelde pre-wedstrijdquotering van x7,00 keer uw inleg.

Simon Yates staat bij de Belgische bookmakers op x11,00 het ingelegde speelbedrag, Ulissi krijgt een odd van x13,00 mee. Onze eigen Tim Wellens (Lotto Soudal) is goed voor x15,00 uw inleg als hij deze WT-koers op zijn naam schrijft en diezelfde quotering krijgt ook Majka mee bij de Belgische gokwebsites. Poels en Rui Costa staan op x21,00 en sluiten de rij van favorieten.

Wedden op Wielrennen

Uiteraard kunt u dagelijks meespelen via Wedden op Sport. Voorspel de etappewinnaars of wacht de eerste bergrit af alvorens u geld zet op de eindwinnaar. In alle gevallen zijn er veel Belgen die kans maken op winst. Ook u kunt van buiten de koers een winnaar worden in de Ronde van Polen 2020. Zet in via Wedden op Sport.be en pak de hoogste bonussen bij de diverse wedkantoren. Juich mee als Evenepoel of Wellens het eindklassement wint of ga op de banken staan bij een sprintzege van Jasper Philipsen! Het wielerseizoen is (gelukkig) weer begonnen: waarom zou u niet meedoen?

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België