Wielrennen: Ronde van Zwitserland 2021

Deze zondag vangt de laatste voorbereidingskoers richting de Tour de France 2021. In de Ronde van Zwitserland testen de klimmers voor het laatst hun benen en zal het ganse peloton trachten vertrouwen te tanken richting La Grande Boucle. Wie wordt de primus in de Ronde van Zwitserland 2021? Laat weten wij uw favoriet is via Wedden op Sport en fiets naar straffe bookmaker bonussen!

Historiek Ronde van Zwitserland

De Tour du Suisse, zoals de koers officieel heet, is een etappekoers met zeer hoge statuur. Dat was al het geval toen er in 1933 voor een eerste maal gekoerst wordt om de prijzen. Inmiddels is de erelijst van de Ronde van Zwitserland dusdanig goed gestoffeerd, dat voor iedere renner winst in deze rittenwedstrijd een topper op zijn palmares betekent.

In de voorbije editie (2019) wist Egan Bernal de ronde op zijn naam te schrijven. In deze jaargang koos de Colombiaan van INEOS Grenadiers voor de Giro, die hij ook won. Dat betekent dat Bernal zijn titel niet zal verdedigen in de 2021 editie. In 2020 werd de koers niet verreden.

Favorieten Ronde van Zwitserland 2021

Bij afwezigheid van de titelverdediger hebben de Belgische wedkantoren hun geld gezet op de ploeggenoot van Bernal: Rohan Dennis. De Australische krachtpatser werd in 2019 al tweede in de Ronde van Zwitserland en vertrek bijgevolg als kopman van INEOS. Dennis krijgt straf gezelschap aan zijn zijde, want INEOS stuurt ook Adam Yates en Richard Carapaz af naar de Tour du Suisse 2021.

Het INEOS blok zal een harde noot zijn om te kraken voor de rest van het peloton. Team Jumbo Visma gaat een poging doen. In de Nederlandse ploeg is Tom Dumoulin opgenomen. De voormalig Giro-winnaar maakte in de Ronde van Zwitserland 2021 zijn comeback na een korte rustpauze. Dumoulin krijgt met Antwan Tolhoek en Sam Oomen twee sterke helpers mee en kan in de zevendaagse rittenkoers ook rekenen op onze landgenoot Nathan van Hooydonck.

Movistar is het derde grote blok met Marc Soler als kopman. Soler wordt bijgestaan door Ivan Garcia Cortina en de halve Belg John Jacobs, die op een Zwitserse licentie rijdt. Hij rijdt bijgevolg een thuisrace. En dan hebben we nog de eenzaten: Julian Alaphilippe, Maximilian Schachmann, Michael Woods en de Belg Tiesj Benoot.

We de rest zijn er in het ganse peloton een pak outsiders, maar het moet al raar lopen wil één van hen alle bovenstaande favorieten kunnen verschalken in de week koers door Zwitserland. Eén naam om nog te onthouden: Mauri Vansevenant!

Odds 85e Ronde van Zwitserland

Bij de online bookmakers staat de naam van Richard Carapaz bovenaan. Winst van de INEOS renner levert u in de pre-fase maximaal x4,25 keer uw inleg op. Ook op Rohan Dennis worden veel gespeeld. Een eindzege van hem zorgt voor een maximale bookmaker bonus van x6,00.  Fiets een hoge bookmakers bonus binnen door te spelen op Dumoulin. Wint de Nederlander deze 85e Ronde van Zwitserland dan ontvangt u x18,00 keer uw inleg.

Het speelbedrag dat u zet op wereldkampioen Julian Alaphilippe wordt x12,00 zoveel waard als hij naar de eindzege fietst. Is op zondag 13 juni Schachmann de primus, dan ontvangen wielerpunters die zijn naam doorgaven bij onze bookmakerspagina maximaal x8,00

Naast deze namen en de al genoemde favorieten is ook Mathieu Van der Poel van de partij in Zwitserland. Een zege van de Nederlands kampioen staat bij de cycling bookies op x151,00!

Wedden op Wielrennen

Wilt u ook een gokje wagen op een wielerkoers? Zet dan nu op de eind- of etappewinnaar(s) van de Ronde van Zwitserland 2021! Bij Wedden op Sport.be scoort u de beste odds en hoogste pre-race quoteringen. Scoort u de winnende deal? Dan zorgen wij voor de maximale bonusuitkering bij die voorspelling! Speel verantwoord en bewust: u kunt uw inleg ook verspelen.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België