WK tijdrijden 2021: wie wordt er wereldkampioen tijdrijden?

Het WK Wielrennen in Vlaanderen start dit weekeinde met het WK tijdrijden voor mannen, vrouwen en in de diverse jeugdcategorieën. Ook wordt er een teamwedstrijd bekampt. Vooral bij elite mannen is België kanshebber op eremetaal. Met name Wout Van Aert moet daar voor het mooie weer gaan zorgen. Geeft WVA er direct een lap op en wordt hij eerste bij het WK tijdrijden? Plaats uw voorspelling bij Wedden op Sport en trap naar de ferme WK tijdrijden bonussen!

Historie WK tijdrijden

Het WK Wielrennen bestaat al sinds 1921, toen nog enkel voor amateurs. Het eerste wereldkampioenschap voor beroepsrenners werd gehouden in 1927. Voor vrouwen wordt sinds 1958 een wereldkampioenschap georganiseerd en sedert 1994 staat er ook een apart wereldkampioenschap tijdrijden op de rol.

De Belgen zijn nimmer succesvol geweest in de tijdrit discipline, nochtans niet bij de mannen. De Brit Chris Boardman was de allereerste primus in de WK rit tegen de klok. Daarna wisten mannen als Miguel Indurain, Alex Zulle, Laurent Jalabert en Jan Ullrich de regenboogtrui te veroveren. De Australiër Michael Rogers domineerde met drie wereldtitels op rij in de jaren 2003 tot en met 2005.

Vervolgens kwam het tijdperk van Fabian Cancellara (vier keer winnaar WK tijdrijden tussen 2006 en 2010), gevolgd door een drie jaar durende dominantie van de Duitser Tony Martin (vier keer wereldkampioen, 2011, 2012, 2013 en 2016).

De jongste jaren gingen de zeges naar respectievelijk Tom Dumoulin (2017), Rohan Dennis (2018 en 2019) en Filippo Ganna (2020). Wout Van Aert werd op het voorbije WK tijdrijden tweede, gevolgd door de Zwitser Stefan Küng.

Favorieten WK Tijdrijden 2021

Voor de editie van 2021 in Leuven zijn er een pak die de trui met graagte willen overpakken van Ganna. De Italiaan zelf in de eerste plaats natuurlijk. De renner van INEOS Grenadiers breidt er met alle liefde nog een jaartje aan vast.

Concurrentie komt vooral uit de Zwitserse hoek. Stefan Küng, de nummer drie van 2020, en Martin Bissegger steken in goede vorm en gaan voor niets minder dan goud op het aankomende Vlaamse WK tijdrijden, dat officieel in Brugge plaats gaat vinden. Ook met hardrijders Edoardo Affini (Italië), Kasper Asgreen (Denemarken) en Remi Cavagna (Frankrijk) dient rekening gehouden te worden.

Hetgeen ook geldt voor de tweede Belg die deze zondag aan het vertrek staat: Remco Evenepoel. Hij is bij de online bookmakers één van de gevaarlijke outsiders voor een wereldtitel op dit onderdeel.

Odds

De Belgische wedkantoren hebben titelverdediger Ganna als de topfavoriet aangewezen. Haalt de renner van INEOS Grenadiers in de rit tussen Knokke-Heist en Brugge zijn tweede gouden plak op rij? Dan is een weddenschap op de Italiaan maximaal x2,75 keer het speelbedrag waard.

Kersverse Europees kampioen Stefan Küng is ook kanshebber om de primus te worden op de WK tijdrijden in Vlaanderen. De pre-race odds voor de FDJ coureur  lopen op tot maximaal x3,00 uw inleg.

Onze Belgen volgen op plek drie en vier. Remco Evenepoel is derde bij de bookmakers met een quotering van maximaal x4,00. Wout van Aert volgt daar direct achter met een maximaal bookmakers bonus die kan oplopen bij de top wedkantoren van x5,50.

Wedden op het WK Wielrennen

Het Wedden op Wielrennen is sowieso een bezigheid die menig Belg zich al eens heeft doen gelden, maar tijdens het WK tijdrijden in eigen land is de goesting nog een pak hoger! Het WK tijdrijden was lange tijd ‘slechts’ een opmaat voor de wegrit, maar met Van Aert en Evenepoel aan het vertrek is deze discipline allicht net zo boeiend als de overige wereldkampioenschappen op het WK wielrennen 2021.

Wedden op Sport heeft op de bookmakerspagina alle actuele odds en deals voor u verzameld, ook voor de ritten van de vrouwen, junioren en teams. Check voordat u meespeelt eerst de voorwaarden en risico’s via onze kennisbank. Verantwoord Wedden op Wielrennen is een belangrijk focuspunt voor Wedden op Sport.be. Speelt u mee via de betrouwbare wedkantoren op onze site, dan bent u wellicht aan het feest als op zondag 19 september het WK tijdrijden in Brugge wordt bekampt!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België