WK Wielrennen Vlaanderen 2021: wie wint de wegrit?

Afgelopen zondag werd de aftrap gegeven voor acht dagen topwielrennen in Vlaanderen. De individuele tijdrit voor mannen werd een prooi voor de Italiaan Filippo Ganna. Hij hield onze Belgen Wout Van Aert en Remco Evenepoel (zilver en brons) achter zich. Komende zondag staat de wegrit als slotstuk van het WK Wielrennen Vlaanderen 2021 op het programma. Wie wint de wegrit en mag een jaar lang in de regenboogtrui koersen? Voorspel de winnaar van de wegrit op het WK Wielrennen Vlaanderen 2021 en koers naar winst bij Wedden op Sport

Historie WK Wielrennen

De allereerste editie van het WK Wielrennen was in 1921 en werd gehouden in het Deense Kopenhagen. Dat betrof een amateurkoers. De profs deden in 1927 een eerste gooi naar de titel. In het Duitse Nürburg werd de Italiaan Alfredo Binda de eerste wereldkampioen bij de profs.

In tegenstelling tot de meeste andere wielerwedstrijden rijden de renners niet in merkenteams, maar in teams per land. Overeenkomstig de UCI World Tour-ranglijst vaardigen de landen een bepaald aantal wielrenners af: de tien hoogst geklasseerde wielerlanden mogen negen renners afvaardigen.

Julian Alaphilippe is de regerend wereldkampioen. De Fransman wist vorig seizoen op het circuit van Imola (Italië) de titel te grijpen door solo aan te komen. Het volgde daarmee de Deen Mads Pedersen op, die in 2019 de wereldtitel greep. De laatste Belgische wereldkampioen is Philippe Gilbert. Hij won de wegrit in Valkenburg 2012.

Favorieten WK Wielrennen Vlaanderen 2021

Voor het WK Wielrennen Vlaanderen 2021 zijn een pak favorieten aan te wijzen. Wedden op Sport beperkt zich tot de topfavorieten van de Belgische wedkantoren. Daar zien we onder meer Wout Van Aert en Remco Evenepoel hoog op de kanshebberslijstjes prijken. Die lijsten zijn sowieso om duimen en vingers bij af te likken.

Mannen als Mathieu van der Poel, Sonny Colbrelli (Europees kampioen) en titelhouder Julian Alaphilippe flankeren onze Belgen in de top van de ranking. Outsiders zijn Magnus Cort Nielsen (ferm in voorbije races en met het overlijden van Chris Anker Sorensen zullen de Denen iets extra’s hebben wellicht), Matej Mohoric, Primoz Roglic en Kasper Asgreen.

Odds WK Wielrennen Vlaanderen 2021

De pre-odds tonen dat Wout Van Aert de topfavoriet is. Een winnende weddenschap op WVA is bij de online bookmakers maximaal x2,50 keer uw inleg waard. Van der Poel is tweede met een pre-odd van maximaal x8,00. De maximale bookmakersbonus bij een correcte voorspelling op winst voor Colbrelli komt uit op x12,00. Alaphilippe heeft een maximum waarde bij de sportsbooks van x13,00 en Evenepoel sluit de rij met topfavorieten met een pre-race quotering van x17,00.

Cort Nielsen is met een pre-odd van x19,00 een gevaarlijke outsider. Hij wordt op de voet gevolgd door Mohoric, Michael Valgren, Roglic en Asgreen. Allen hebben een pre-odd van x21,00. Tadej Pogacar zei ook goesting te hebben in dit WK. Hij heeft een pre-odd van x26,00. Voormalige kampioenen Peter Sagan en Mads Pedersen doen het (net als Tom Pidcock) met een pre-race odd van x34,00.

Wedden op Wielrennen

Het online Wedden op Wielrennen doet u het best bij een betrouwbare, veilige partner. Wedden op Sport.be heeft de beste bookmakers voor het Wedden op de koers reeds geselecteerd. Plaats hier uw voorspelling voor het WK Wielrennen Vlaanderen 2021 en scoor de hoogste odds bij een weddenschap op de wegrit van zondag 26 september 2021.

Wie wordt de nieuwe wereldkampioen tijdens het eerste WK Wielrennen op 19 jaar tijd in ons land? Speel mee via Wedden op Sport en druk uw online weddenschapswiel als eerste over de meet dankzij onze scherpe WK odds en deals! Ook voor de tijdrit dames, junioren koersen en de time mixed relay (woensdag).

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België