Bookies gaan los op Jupiler Pro League match RSC Anderlecht - Cercle Brugge

Bij de Belgische wedkantoren wordt volop gespeeld op de Belgische Jupiler Pro League. Na een weekje pauze vanwege twee matches van de Rode Duivels in de Nations League wordt de competitie dit weekend weer hernomen. Zondagmiddag staan in Brussel RSCA en Cercle Brugge tegenover elkaar in het Lotto Park. Op welke ploeg speelt u bij deze match: Anderlecht of Cercle? 

Historie

In de H2H statistieken is Anderlecht de absolute primus, zeker als Cercle naar Brussel trekt. De laatste maal dat de bezoekers op verplaatsing nog een resultaat pakten was in 2009. Toen won Cercle met 1-2. De voorbije negen matches die RSCA thuis tegen Cercle voetbalden werden allen omgezet in winst. Afgelopen seizoen werd de match afgefloten bij een 2-1 voorsprong voor Anderlecht.

Grote uitslagen komen eigenlijk nauwelijks voor, terwijl Cercle toch een laagvlieger is. Toch zeker in vergelijk met Royal Sporting Club Anderlecht. In 2018 ging Cercle met 4-2 ten onder en in 2012 met 4-0, maar voor het overige noteren we toch vooral matches met kleine verschillen.

Opmerkelijk is dat er vrijwel nooit een puntendeling uit de koker rolt. De laatste maal dat de punten netjes verdeeld werden, was in 2006, ruim veertien jaar terug. Het duel eindigde destijds in 2-2.

Favoriet

Dat Anderlecht bij deze match de favoriet is mogen duidelijk zijn. De online bookmakers laten dit ook duidelijk merken in de pre-match quoteringen die zijn opgesteld in het 1×2 spelsysteem. Toch kunnen we niet zeggen dat Cercle dit seizoen ontgoocheld. De ploeg won al van KV Mechelen (2-3) en Royal FC Antwerp (2-1). Van Standaard werd op verplaatsing maar met 1-0 verloren, dus de ploeg van coach Paul Clement doet het lang zo slecht nog niet.

Dat het desalniettemin niet evident gaat zijn om Anderlecht te verslaan is ook wel duidelijk. De Brusselaren onder leiding van Vincent Kompany doen het immers ook straf. Het wil echter nog niet vlotten om driepunters te pakken: RSCA speelt vooral gelijk. Zo werd er een draw opgetekend na de match op verplaatsing bij KV Mechelen (2-2), speelde RSCA thuis 1-1 gelijk tegen Moeskroen en eindigde Oostende – RSC Anderlecht vlak voor de interlandbreak in 2-2. De lijn werd netjes doorgetrokken in de tussentijdse oefenmatch tegen Bayer Leverkusen. Voorbije week eindigde die match in 1-1.

Odds

De Belgische wedkantoren verwachten dat Cercle de duimen moet leggen op bezoek in het Lotto Park. Een zege van RSCA staat in de pre-match overzichten op x1,50. Een zege van Cercle wordt een pak hoger aangeslagen: x5,60 en is daarmee de hoogste quotering bij deze competitiematch uit speelronde vijf.

Een gelijkspel is al veertien jaar terug, wat statistisch gezien de kans op een nieuwe puntendeling enkel groter maakt. De bookies rekenen er niet op en stellen de odds voor een gelijkspel op: x4,25! Met recht ook een straffe odd.

Wedden op Voetbal

Wilt u deze speelronde meespelen met Wedden op Sport en ook een gokje wagen op RSC Anderlecht – Cercle Brugge? Ga dan rap naar onze bookmakerspagina. Log in op uw persoonlijke account en bekijk welke quoteringen er op dat moment gelden voor de uitslag van uw keuze.

Plaats de weddenschap voor aanvang van de match om mee te dingen naar de straffe geldbonussen die na de match door de online wedkantoren worden uitbetaald. Wedden op Voetbal is echter meer dan enkel een uitslag voorspellen. Denkt u bijvoorbeeld ook eens aan het wedden op de ruststand of kies voor Player Special of combi-deal.

Op onze bookmakerspagina’s vindt u alle wedopties en actuele odds voor RSC Anderlecht – Cercle Brugge. Na zondag 13 september 13:30 uur is het enkel nog mogelijk om via live wedden mee te spelen tot dat de match geëindigd is. Laat deze kans op fraaie geldprijzen bij een correcte voorspelling dan ook niet lopen en doe mee via Wedden op Sport.be!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België