Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Wedtypes

Kies uit de vele verschillende soorten sportweddenschappen

Een echte topsporter is gefocust en heeft de wil om te winnen. Die instelling brengt elke wedstrijd weer veel spanning met zich mee. Zodra voetballers het veld opgaan, tennissers de baan oplopen of de Formule 1-coureurs zich opstellen voor de start, gaat de adrenaline door het lichaam stromen. Nu moet het gaan gebeuren! Voelt u graag diezelfde spanning die sporters voor een wedstrijd voelen? Maak dan uw keuze uit de vele weddenschappen die online staan. Het aanbod bij de bookmakers is de laatste jaren steeds verder uitgebreid. Het is dus belangrijk dat u goed weet welke wedtypes er allemaal zijn zodat u alles uit uw sportweddenschappen kunt halen.

Enkelvoudige weddenschappen, combi bets en systeemweddenschappen

Om maar bij het begin te beginnen: elke sportwedder moet een keuze maken tussen een enkelvoudige weddenschap, combi bet en een systeemweddenschap. Wie net begint met wedden, doet er goed aan om zich volledig te richten op enkelvoudige weddenschappen. Hierbij gaat u steeds een losse weddenschap aan. Zo zet u misschien geld in op een overwinning voor Wout van Aert tijdens die mooie wielerklassiekers. Of wat te denken van de exacte eindscore bij een voetbalmatch tussen Club Brugge en Standard Luik? De uitkomst van een enkelvoudige weddenschap is altijd duidelijk. Uw voorspelling komt uit en u maakt winst óf de voorspelling komt niet uit en u verliest de inzet.

Een combi bet zit wat dat betreft wat ingewikkelder in elkaar. U koppelt namelijk meerdere weddenschappen aan elkaar, die u allemaal goed moet hebben. U wedt bijvoorbeeld op de winnaar van de NHL-ijshockeywedstrijd én op de eerste speler die scoort tijdens het belangrijkste Premier League-duel van vanavond. Wellicht durft u het aan om nog een derde weddenschap toe te voegen, zoals een hoger/lager weddenschap bij een dartswedstrijd. Deze drie voorspellingen moeten allemaal goed zijn om de weddenschap te winnen. De bookmaker beloont u door de quoteringen van alle voorspellingen met elkaar te vermenigvuldigen. De winst kan dus behoorlijk oplopen. Tot slot is er nog de systeemweddenschap, die een variant is op de combi bet. U moet minimaal drie voorspellingen op het wedbriefje hebben staan voordat u zo’n systeemweddenschap kunt plaatsen.

Volop variatie bij het wedden op sport

Iedere wedder moet het onderscheid kennen tussen enkelvoudige weddenschappen, combi bets en systeemweddenschappen. Maar hiermee bent u er nog niet. Bij elke sportwedstrijd zijn er namelijk ook verschillende soorten weddenschappen te vinden. Ga bijvoorbeeld voor een kampioensweddenschap, hoger/lager weddenschap, een head-to-head weddenschap of de Asian Handicap. Elk wedtype heeft zo zijn eigen charme. Het is aan u om een goede keuze te maken uit al die mooie sportweddenschappen die voor u staan.

Verdiep u in de winnaar van de wedstrijd

In de sportwereld is winnen het enige dat telt. Elke wedstrijd biedt weer nieuwe kansen, zowel voor sporters als voor gokkers. Als Manchester City de wedstrijd van vorige week heeft verloren, zegt dat niet per se iets over de match van deze week. Vooral niet als een topclub als Liverpool de tegenstander was. De aankomende wedstrijd tegen Newcastle moet gewoon de winst op kunnen leveren. Het is natuurlijk een ander verhaal als Manchester City de laatste tijd telkens verliest of met moeite gelijkspeelt. Hieruit blijkt wel dat het niet zo goed zit met de vorm waarin het team verkeert. Het is verstandig om uw conclusies te trekken door Manchester uit die favorietenrol te halen.

Wedden op de winnaar kan bij elke sportwedstrijd. Het maakt niet uit of u naar het NBA-basketbal, de Grand Prix van Monaco, het EK voetbal of de derde ronde van Roland Garros kijkt. Als alternatief kunt u bij veel sporten ook inzetten op de eindstand. Gelooft u in een krappe 1-0 zege voor Manchester of verwacht u toch dat de club zich hervindt en deze week met een mooie 2-0 of 3-1 wint? Eén doelpunt te veel of te weinig en u verliest de weddenschap. Dat maakt de wedstrijd wel extra spannend.

Welke sporter of club wordt gekroond tot kampioen?

Een wedstrijd, race of koers winnen is natuurlijk mooi, maar sporters kijken daarnaast graag naar het grotere plaatje. Dat geldt tenminste voor clubs en sporters die bij de absolute top horen. Novak Djokovic zal zeker tevreden zijn als hij de eerste ronde van Wimbledon met overtuiging wint. Toch is die ene overwinning maar een eerste stap naar het échte doel: zijn zoveelste Grand Slam winnen. En als sportwedder duimt u misschien hard met hem mee.

Vooral de grote, belangrijke sporttoernooien komen al vroeg in het vizier van de bookmaker. Zo kunt u twee jaar voor het EK of WK voetbal begint, vaak al inzetten op de kampioen. Ook ruim voordat de Tour de France van start gaat, mag u al inzetten op de renner die na drie weken fietsen het geel naar Parijs brengt. Dit soort kampioensweddenschappen blijven staan tot de finale van het toernooi of de laatste speeldag van de competitie. In die laatste fase wordt er steeds meer duidelijk over wie de kanshebbers zijn en wie vroegtijdig de strijd om het kampioenschap moeten staken. Dat vergroot natuurlijk de kans op een winnende weddenschap. Wacht echter niet te lang met inzetten, want de quoteringen bij de bookmakers gaan flink omlaag als het kampioenschap zo goed als binnen is.

Hoger/lager weddenschappen: bij elke sport interessant

Als er één wedtype populair is onder gokkers, dan is het wel de hoger/lager (of over/under) weddenschap. Dit wedtype komt dan ook bij de meest uiteenlopende sporten voorbij. Maar altijd staat die ene vraag centraal: komt iets vaker (hoger/over) of minder vaak (lager/under) voor dat de norm die bookmaker heeft staan? Als voetbalfan richt u zich misschien op het totale aantal doelpunten. Bij een duel tussen twee teams die graag verdedigend spelen, zit u redelijk veilig als u inzet op ‘under 2.5’. Staat er een elftal op het veld dat vanaf de eerste minuut altijd vol in de aanval gaat, dan kan het doelsaldo flink oplopen. Een ‘over 2.5’ kan dan zomaar de winnende weddenschap zijn.

Elke sport heeft zijn eigen hoger/lager weddenschappen. Kijkt u een dartswedstrijd, dan zijn de 180’s en 9-darters interessant. Bij een Formule 1-race kijkt u eerder naar het verschil tussen de coureur die als eerste en degene die als tweede over de finish komt. Is het verschil kleiner dan 2.5 seconden of heeft de coureur een groter gat geslagen? De bookmakers zetten de norm vaak op een halve punt zodat er geen discussie mogelijk is. In het voetbal komen er 2 of 3 doelpunten, maar geen 2.5. Hierdoor is het altijd duidelijk of je de weddenschap wint of verliest.

Ga voor een 50% winkans met even/oneven

De even/oneven weddenschap is een mooi alternatief voor de hoger/lager weddenschap. Maar waar hoger/lager echt een beroep doet op uw sportkennis, is even/oneven juist meer een gok. Zelfs voor de grootste tennisexpert is het lastig om te voorspellen of de wedstrijd in een even of oneven aantal games eindigt. David Goffin hoeft maar één extra break te pakken en de hele uitkomst van de weddenschap verandert. Het voordeel is wel dat u met een even/oneven weddenschap altijd een winkans heeft van 50%. Zelfs als u weinig van de wedstrijd en spelers weet, kunt u de winst gewoon binnenhalen.

Neem het heft in eigen handen met een handicapweddenschap

Weddenschappen met een 50% winkans zijn erg interessant voor beginnende wedders. Maar als u wat langer in de gokwereld rondloopt, dan zoekt u toch wat meer uitdaging. Heeft u lef en wilt u met een enkele weddenschap meteen een mooi geldbedrag winnen? Verruil die hoger/lager en even/oneven weddenschappen dan eens voor de Asian Handicap!

Bij dit wedtype speelt u zelf een cruciale rol in de wedstrijd. U heeft namelijk de kans om een speler of club een virtuele voorsprong te geven. Dat verandert direct de hele wedstrijd. Handicapweddenschappen zijn ideaal voor wedstrijden met een uitgesproken favoriet. Normaal gesproken levert het weinig op als u inzet op een overwinning voor Real Madrid, terwijl de club tegen de hekkensluiter uit La Liga speelt. De weddenschap wordt wél interessant als u de Koninklijke met een 2-0 achterstand het veld opstuurt. Real moet dan drie keer scoren om de wedstrijd (tenminste op papier) te winnen. Bookmakers belonen handicapweddenschappen altijd met hoge quoteringen, zeker als u de virtuele voorsprong of achterstand flink opvoert. Durft u het aan om het heft in eigen handen te nemen? 

Een deel van de wedstrijd is minstens zo interessant als het geheel

Veel gokkers richten zich op de complete wedstrijd. Een voetbalmatch volgt u de volle 90 minuten, bij het tennis kijkt u trouw vanaf de eerste set hoe de wedstrijd zich ontvouwt en bij de Formule 1 Grand Prix volgt u alle duels die er op de racebaan zijn. Toch hoeft u niet alles in de gaten te houden om te kunnen wedden op sport. Er zijn namelijk ook genoeg weddenschappen waarbij u inzoomt op een klein deel van de wedstrijd. Zet bijvoorbeeld geld in op de tennisser die de eerste zet wint. Of voorspel hoeveel keer er gescoord wordt tijdens de eerste periode van een basketbalwedstrijd. Is dat deel van de wedstrijd voorbij, dan kunt u zich gewoon weer op andere sportweddenschappen richten. Want de rest van de match is voor u niet belangrijk meer.

In het wielrennen of de motorsport heeft het weinig nut om u te richten op de eerste kilometers. Maar u kunt wel inzoomen op twee renners of coureurs. Dat doet u met een head-to-head weddenschap. Bij dit wedtype is het uw taak om twee sporters met elkaar te vergelijken. Hoe presteert Wout van Aert ten opzichte van de Deen Kasper Asberg of de Nederlander Dylan Groenewegen? Bij een head-to-head weddenschap kunt u kijken naar het totaalklassement, maar ook naar een losse etappe of race. De grote vraag is dan of Charles Leclerc tijdens de Grand Prix van Spa eerder of later over de finish komt dan Max Verstappen. Op welke plaats ze precies eindigen, doet er verder niet toe.

Zelfs bij teamsporten zijn individuele prestaties belangrijk

Bij een sport als wielrennen is het team extreem belangrijk. Zo gaan teambelangen altijd voor als bijvoorbeeld de Tour de France of Vuelta wordt verreden. Maar met een head-to-head weddenschap kunt u het team gemakkelijk negeren en u volledig richten op de individuele prestaties van de renner. Zelfs bij echte teamsporten zoals voetbal en basketbal kan het interessant zijn om individuele spelers eruit te lichten. Bij de bookmakers kunt u gewoon inzetten op de voetballer die het eerste doelpunt van de wedstrijd. Of misschien heeft u wel een idee welke basketballer het meest scoort tijdens die ene topper van het NBA-seizoen. Zelfs als het team de wedstrijd verliest, valt er genoeg te juichen als uw voorspelling uitkomt.

Het eigenzinnige aanbod bij de specials

Wedden op sport is de laatste jaren flink gegroeid in populariteit. Als gevolg hiervan komen er steeds meer weddenschappen bij. Heeft u genoeg van alle standaard wedtypes, kijk dan zeker eens bij de specials. Hier staan alle weddenschappen die buiten het reguliere aanbod vallen. Wie weet zet u vandaag nog uw geld in op de eerstvolgende voetbaltrainer die wordt ontslagen bij een Premier League-club. Wedt u liever op boksen dan voetbal, voorspel dan welke matches er tijdens het WK met een knock-out eindigen.

Specials zijn echt van die weddenschappen waarbij u zich buiten de gebaande paden begeeft. Maar juist dat maakt dit wedtype zo interessant. Bovendien verschilt het per sport, competitie, toernooi en wedstrijd welke specials er allemaal zijn. Volop keuze dus voor iedereen die eens wat anders wil dan de standaard weddenschappen.

Wedden op die vervelende momenten in een wedstrijd

Bij de meeste sportweddenschappen richt u zich op de positieve punten van de wedstrijd. U wedt bijvoorbeeld op de basketbalclub die wint of de voetballer die als eerste scoort. Als sportliefhebber weet u natuurlijk dat een wedstrijd niet alleen uit mooie momenten bestaat. Het kan zomaar gebeuren dat de frustratie tijdens de voetbalmatch zo groot wordt dat het spel verhard. Een eerste rode kaart is dan dichtbij. Formule 1-coureurs hebben dan weer andere problemen. Zelfs als ze goed in de wedstrijd zitten en flink aan het inhalen zijn, kan de race in één keer over zijn. Niet omdat ze zelf een fout maken, maar simpelweg omdat de motor het begeeft of omdat een andere coureur te scherp instuurt en zoveel schade veroorzaakt dat het einde wedstrijd is. Tijd om te treuren? Niet voor u! Want zelfs dit soort vervelende momenten voor de sporters leveren voor u een mooie weddenschap op.

Met zo’n grote variatie aan wedtypes is het natuurlijk zonde als u voor de eerste de beste weddenschap gaat die u tegenkomt. Kijk dus eens rustig door het aanbod voordat u uw keuze maakt!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.