Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Bookmakers

  • Sorteer

  • Reset
Bookmakers is een ander woord voor wedkantoren. Bij een bookmaker kan je met geld een voorspelling doen op een sportwedstrijd of gebeurtenis. Heb je een juiste voorspelling gedaan? Dan win je geld bij de bookmaker! Wereldwijd zijn er honderden bookmakers waarbij men een weddenschap kan plaatsen. Voor Belgie is er een speciaal aanbod aan online bookmakers waarbij men legaal kan wedden op sport. Op deze manier is de Belgische consument gegarandeerd van een veilig aanbod in sportweddenschappen en kan je er zeker van zijn dat een geplaatste weddenschap veilig is en bij winst ook daadwerkelijk wordt uitbetaald. Het Belgische aanbod aan bookmakers is veelzijdig en biedt voor iedere sportliefhebber een breed assortiment aan sportweddenschappen. Je kan bijvoorbeeld wedden op voetbal, tennis, wielrennen en nog veel meer andere sporten. Voldoende keuze aan weddenschappen! Bekijk ons onderstaande overzicht van betrouwbare bookmakers welke ieder beschikken over een officiële licentie verstrekt door de Belgische Kansspelcommissie.
1
Betway

Betway behoort tot de absoluut grootste Europese marktleiders in sportweddenschappen.

     
2
Unibet

De beste weddenschappen vind je bij Unibet! Meld je aan en wed op je favoriete sporten!

     
3
Betfirst

Betfirst behoort tot Belgisch grootste en beste sportweddenschappen website.

     
4
Ladbrokes

Ladbrokes heeft ruim keuze in sportweddenschappen. Hier vind je regelmatig de hoogste odds!

     
5
Bwin

Bwin is een toonaangevende naam in België voor online gokken en sportweddenschappen.

     
6
Bet777

Beleef met 777 de ultieme wedervaring voor gokken op sportwedstrijden!

     
7
Napoleon Sports

Napoleon Sports biedt een uitgebreid aanbod aan sportweddenschappen voor België!

     
8
Circus

Met een naam als Circus zet deze bookmaker meteen de juiste toon voor wedden op sport.

     
9
Golden Palace

Golden Palace doet er alles aan om de sportwereld in België te veroveren.

     
Pagina 1 van 2

Kies uit een betrouwbaar Belgische bookmaker aanbod

Bekende bookmaker namen als Unibet, Betfirst, Ladbrokes, Bet777, Betway, Bwin, Circus en Eurotiercé zijn maar een paar van de vele online bookmakers die in ons land actief zijn. Elke bookmaker is anders en uniek, maar ze hebben wel allemaal dezelfde taken, namelijk het aanbieden van sportweddenschappen. Voordat u begint met wedden op sport, is het absoluut verstandig om u te verdiepen in de wereld van de online bookmakers! In ons overzicht vindt u alleen bookmakers die over een licentie beschikken voor België uitgegeven door de Belgische Kansspelcommissie.

Bookmakers bieden een platform vol met weddenschappen

Het platform van een online bookmaker is een walhalla voor iedereen die graag wedt op sport. U vindt er namelijk de meest uiteenlopende wedstrijden, toernooien en weddenschappen. Zo kunt u geld inzetten op voetbal, tennis, Formule 1, basketbal, darts, wielrennen en nog veel meer. De bookmakers volgen bovendien wedstrijden van over de hele wereld. Voetbalfans kunnen dus net zo makkelijk wedden op de Europa League of Premier League als op de Copa Sudamericana of Japanse J-League. Volgt u het tennis op de voet? Het heilige gras van Wimbledon is natuurlijk goed voor veel interessante weddenschappen, maar vergeet ook zeker de kleinere ATP- en WTA-toernooien niet. Wie weet gaat u wel wedden op de Qatar Open of de Cincinnati Masters. Bookmakers hebben veel sportwedstrijden op hun platform staan, maar ook heel veel verschillende wedopties. Op deze manier valt er voor iedere sportliefhebber genoeg te kiezen.  Bookmakers zorgen ervoor dat u een plek heeft om naartoe te gaan voor al uw sportweddenschappen. Waar u vroeger echt naar een lokaal wedkantoor moest, kunt u tegenwoordig gewoon online uw voorspelling doorgeven. Om het wedden nog toegankelijker en flexibeler te maken, is er natuurlijk ook een mobiel platform. Sommige bookmakers gaan simpelweg voor een mobiele website, terwijl anderen een eigen app hebben ontwikkeld. Wat het ook is, dankzij het mobiele platform kunt u altijd en overal een weddenschap plaatsen. De bookmakers helpen u graag een handje om uw kans op succes te laten stijgen. Ze bieden namelijk allerlei (wedstrijd)statistieken aan zodat u zich nauwkeurig kunt voorbereiden op de weddenschap. Alle informatie die u nodig heeft voor het wedden, vindt u dus op de website van de bookmaker. Het kost hierdoor maar weinig tijd en moeite om u goed voor te bereiden op uw weddenschap.  

Online wedkantoren bepalen de quoteringen

Zodra bookmakers nieuwe weddenschappen online zetten, koppelen ze er meteen een waarde aan. Hiermee komen we op het terrein van quoteringen (ook wel odds of noteringen geheten). Aan dit getal ziet u exact hoeveel de weddenschap oplevert, als uw voorspelling ten minste uitkomt. Met een quotering van 2.30 krijgt u namelijk 2,30 euro terug voor elke euro die u inzet. Een inzet van 15 euro is dan goed voor het mooie winstbedrag van ((15*2,30) – 15) 19,50 euro. Het is nog een hele klus om de juiste quotering achter de weddenschap te krijgen. Net als u kijken de bookmakers allereerst naar de statistieken. Aan de hand hiervan bepalen ze hoe groot de kans is dat iets gebeurt. Maar hiermee zijn ze er nog niet. Voordat ze het kanspercentage met behulp van een formule om kunnen zetten in quoteringen, kijken de bookmakers nog naar meer factoren. De populariteit van de weddenschap speelt bijvoorbeeld een rol, net als de eigen winstmarge. Al deze elementen worden uiteindelijk verwerkt in de quoteringen. Bookmakers doen er alles aan om zelf zoveel mogelijk winst te maken. Dat betekent dat een weddenschap met een hoge winkans automatisch lage quoteringen oplevert. Durft u risico te nemen en gaat u voor een weddenschap met een lage winkans, dan kan die ene voorspelling behoorlijk wat geld opbrengen. Eén ding is handig om te onthouden: een quotering van 2.00 komt in overeen met een kanspercentage van 50%. Kijk dus uit met quoteringen die daar ver boven zitten. Bookmakers bieden alleen hoge quoteringen aan omdat ze verwachten dat u die weddenschap toch wel gaat verliezen. Er kunnen trouwens behoorlijk wat verschillen ontstaan tussen de vele gokplatforms. De meeste online wedkantoren hebben namelijk een eigen team van specialisten in dienst die alle quoteringen bepalen.

Bookmakers regelen alles omtrent uw sportweddenschappen

Het meest zichtbare werk van de bookmakers is dat ze weddenschappen online zetten en daar quoteringen aan koppelen. Toch nemen online wedkantoren nog veel meer taken voor hun rekening. Eigenlijk zorgen ze ervoor dat u alleen maar na hoeft te denken voor uw voorspelling en inzet. De rest wordt geregeld door de bookmakers. Ze verwerken uw wedbriefje en storten de winst automatisch in uw spelersaccount. Na het aanvragen van een uitbetaling komt het geld vanzelf bij u binnen. Ook hebben de bookmakers een plek gecreëerd waar u terechtkunt met al uw problemen en vragen. Lukt het niet om in te loggen, heeft u problemen met geld storten of loopt u tegen andere vragen aan? De klantenservice staat dan voor u klaar. De bookmakers leveren nog meer handige diensten. Want heeft u een app gedownload, dan houdt de bookmaker u zelfs op de hoogte van allerlei scores en uitslagen. Tot slot zorgen wedkantoren als Unibet, Ladbrokes, Bet777 en Circus ervoor dat u kunt wedden op een platform dat helemaal veilig is.   

De Belgische kansspelcommissie houdt de bookmakers in de gaten

Over een veilig platform gesproken… de online gokwereld kent legale en illegale bookmakers. Het zal voor u geen verrassing zijn dat illegale bookmakers een risico met zich meebrengen. Want krijgt u de winst die u maakt wel echt uitbetaald? En hoe zit het eigenlijk met het bewaken van uw privacy? U besteedt veel geld op het gokplatform, dus het is essentieel dat u een betrouwbare plek vindt voor uw sportweddenschappen. Gelukkig hoeft u niet zelf te ondervinden hoe de online wedkantoren omgaan met zaken als privacy, financiële gegevens en gokverslaving. De Belgische kansspelcommissie heeft dit werk namelijk al voor u gedaan.  Elke (online) bookmaker die actief wil zijn op de Belgische gokmarkt, moet zich melden bij de kansspelcommissie. Deze commissie velt vervolgens zijn oordeel. Alleen bookmakers die aan allerlei strenge eisen voldoen, krijgen die felbegeerde F+ licentie in handen. Een licentie van de Belgische kansspelcommissie betekent dat de bookmaker een beveiligde verbinding aanbiedt. Niemand kan bij uw financiële gegevens en ook uw privacy is gewaarborgd. Daarnaast kunt u erop vertrouwen dat het gokbedrijf financieel gezond is. Dat is wel zo prettig als u winst maakt en u dat geldbedrag graag snel op uw bankrekening ziet verschijnen. Bookmakers met een licentie zijn bovendien verplicht om informatie te geven omtrent gokverslaving. Want het is natuurlijk wel de bedoeling dat het wedden leuk blijft en niet tot grote problemen leidt. Een licentie krijgen is één ding, maar de licentie houden is net zo belangrijk. De Belgische kansspelcommissie schroomt niet om de vergunning in te trekken als een gokbedrijf de regels overtreedt. U heeft overigens ook meteen een plek om naartoe te gaan als er toch wat misgaat. De kansspelcommissie neemt uw klachten namelijk graag in behandeling.

De steeds veranderende wereld van de bookmakers

Tegenwoordig is alles goed geregeld met licenties en de controle van de Belgische kansspelcommissie. Ook ervaart u tegenwoordig het gemak van online en mobiel wedden. Even snel een weddenschap plaatsen als u op een afspraak zit te wachten? Het kan gewoon! Dat was wel anders toen de eerste echte bookmakers zich voorzichtig gingen wagen aan het sportwedden. De oude Romeinen waren al bezig met wedden op hun favoriete sport: wagenrennen. Sindsdien zijn weddenschappen en sportwedstrijden gewoon een goede combinatie. Toch duurde het nog tot eind 18e eeuw voordat het systeem met quoteringen werd ingevoerd. Dat we anno nu in één oogopslag kunnen zien hoeveel een weddenschap waard is, hebben we te danken aan de Brit Harry Ogden. Hij trok naar renbaan Newmarket Heath en kende elk paard een eigen waarde toe. Dankzij dat idee wordt de Brit gezien als de eerste moderne bookmaker ter wereld. Sinds de tijd van Ogden veel veranderd. Bookmakers experimenteren nog steeds volop, maar het systeem van de quoteringen is altijd hetzelfde gebleven. Tegenwoordig experimenteren bookies voornamelijk met extra opties en zaken die het wedden eenvoudiger maken. De grootste verandering van de afgelopen decennia is natuurlijk de komst van online wedden. U hoeft niet meer de deur uit om te kunnen wedden op sport. En dankzij de livestream die sommige bookmakers op hun website hebben staan, kunt u ook nog eens live naar de wedstrijd kijken terwijl u zich buigt over de weddenschap. De cash-out optie is overigens ideaal voor iedereen die houdt van live wedden op sport. Met deze optie bieden bookmakers de mogelijkheid om de weddenschap voortijdig af te breken zodat u de winst veiligstelt of het verlies juist beperkt. Ook Add2Bet en de Bet Builder zijn echt van die functies die het wedden op sport steeds interessanter maken. Hiermee geeft u namelijk een persoonlijke draai aan de weddenschappen die op uw wedbriefje staan. In de toekomst blijven de bookmakers ongetwijfeld experimenteren, en wie weet welke functies dat nog gaat opleveren.

Creëer een wensenlijst en ga op zoek naar het juiste platform

De ene bookmaker is een stuk vooruitstrevender dan de andere. Bent u zo’n gokker die graag profiteert van functies als Add2Bet, cash-out en de Bet Builder? Kijk dan goed naar wat de verschillende bookmakers precies aanbieden. Dat geldt overigens niet alleen voor gokkers die graag de allernieuwste functies op het platform willen zien. Want misschien wilt u juist een bookmaker die extra veel aandacht heeft voor Belgisch voetbal, paardenrennen of veldrijden. En wat te denken van een gokplatform met extra lage of hoge limieten? Of wilt u vooral een bookmaker die 24/7 bereikbaar is voor al uw gokvragen? Er zijn veel online wedkantoren om uit te kiezen. Zolang u voor een bookmaker met de juiste licenties gaat, kunt u in principe geen foute keuze maken. Toch is het belangrijk dat u een bookmaker vindt die perfect aansluit bij uw wensen en gokstijl. Neem dus echt even de tijd om te bedenken wat u van het platform verwacht. Met uw wensenlijst in de hand kunt u vervolgens een rondje maken langs onze eigen bookmaker reviews. U ziet dan direct wat de voor- en nadelen van de betreffende wedkantoren zijn. Heeft u via onze reviews een paar interessante platforms gevonden, dan is het natuurlijk wel verstandig om zelf een kijkje te nemen voordat u zich inschrijft. Let er vooral op of het (mobiele) platform voor u een logische indeling heeft zodat u snel kunt reageren op interessante weddenschappen die openstaan. Het is erg belangrijk dat u en de bookmaker goed bij elkaar passen. Zorg dus dat u weet wat u van de bookmaker verwacht. Dit maakt de zoektocht een stuk eenvoudiger én succesvoller! U hoeft zich tijdens uw zoektocht trouwen niet te focussen op slechts één bookmaker. Wie veel en vaak gaat wedden, doet er goed aan om een account bij meerdere online wedkantoren aan te maken. Want op deze manier profiteert u bij elke sportweddenschap van de beste quoteringen.

Wedden bij een bookmaker: zo begint het

Als u de juiste bookmaker op het oog heeft, is het tijd voor de volgende stap: inschrijven. De bookmaker heeft een paar persoonlijke gegevens van u nodig, zoals uw naam, adres en geboortedatum. Nadat u alles heeft ingevuld, bent u de eigenaar van een heus spelersaccount. Iedereen die wil wedden op sport, is verplicht om zo’n account aan te maken. Anders kunt u simpelweg geen weddenschappen plaatsen. Het handige van zo’n spelersaccount is dat bookmakers gemakkelijk kunnen zien wie de weddenschap plaatst en (niet onbelangrijk!) naar wie de winst toe moet. Hierdoor hoeft u zich niet te melden als u een weddenschap heeft gewonnen, want de bookmaker registreert dit automatisch. Maar voordat u aan winst kunt denken, moet u eerst nog geld in uw account storten. De meeste bookmakers bieden meerdere betaalopties aan. Geld storten via Bancontact is populair, maar u kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld een e-wallet als Skrill of Neteller. Elke bookmaker hanteert zijn eigen minimale stortingsbedrag, al hoeft u nooit erg veel geld te investeren in uw weddenschappen. Met een eerste storting van minimaal 10 of 20 euro bent u gewoon klaar om te gaan wedden. Nu is het nog een kwestie van goed voorbereiden en misschien lukt het u wel om weddenschap na weddenschap te winnen.
Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.