Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in BelgiĆ« niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving.Ā Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Wedden op Tennis

Het tennis heeft in de geschiedenis een paar grote sporthelden voortgebracht. Wat te denken van spelers als Pete Sampras, Bjƶrn Borg, Novak Djokovic, Andre Agassi en natuurlijk Roger Federer? Dat zijn alleen nog maar de mannen. Wie het vrouwentennis een warm hart toedraagt, kent ongetwijfeld de namen van Martina Navratilova, Steffi Graf en Venus Williams. Ook ons eigen land laat zich zo nu en dan gelden in de tenniswereld. Vooral Kim Clijsters heeft in het verleden grote indruk gemaakt op de internationale banen. Volgt u het tennis op de voet, dan heeft u vast genoeg kennis opgedaan voor een weddenschap. Maar zelfs als u nog weinig weet van deze snelle en soms tactische sport, kunt u dankzij deze handleiding snel succesvol zijn.

In het kort: de regels van het tennis

De regels van het tennis zijn in principe. Er is een net, een bal en er staan twee (of vier) spelers tegenover elkaar die proberen om de game te winnen. De kunst is om zoā€™n harde of lastige bal te spelen dat de tegenstander hem niet meer terug kan spelen. Tennis is snel, technisch en tactisch tegelijk. Want wat is op dat moment in de game het slimst: een harde smash, een slimme lob of een feilloos geplaatste drop shot? Maar het draait natuurlijk niet alleen om dit soort ballen die de game moeten beslissen. De opslag en het spel aan de baseline zijn net zulke belangrijke elementen in het tennis. Een goede baselinespeler kan de tegenstander gemakkelijk uitputten door steeds weer een goede return te plaatsen. Tennis kan sowieso een zware uitputtingsslag zijn als de spelers aan elkaar gewaagd zijn. Want waar de eerste sets worden beslist door een tiebreak, gaat de laatste set door tot er minstens een game verschil is. Gaat u live wedden op tennis en wilt u de wedstrijd van begin tot eind volgen, dan moet u dus de tijd hebben.

Singles, doubles, ATP, WTA en Grand Slams

De tenniskalender is zelden leeg. Bijna het hele daar door zijn er interessante toernooien om op te wedden. Alleen in de maand december staat de internationale tenniswereld stil. Met al die toernooien kan het niet anders dan dat tennisspelers een keuze maken. De Grand Slams staan het hoogst op ieders verlanglijstje. Er zijn vier van deze prestigieuze toernooien: de Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open. Niet iedere speler die wil, mag hier acte de prƩsence geven. De mindere goden (gebaseerd op de ranglijst) moeten zich via het kwalificatietoernooi zien te plaatsen. De reguliere ATP- en WTA-toernooien zijn minder streng. Er zijn bovendien tientallen toernooien om uit te kiezen, die verspreid over de hele wereld worden gespeeld. De bookmakers hebben zowel aandacht voor de vier Grand Slams als voor de vele ATP- en WTA-toernooien. Bij het ATP volgt u de mannen, bij WTA zet u in op het damestennis. Het kan daarbij interessant zijn om een wedstrijd uit te zoeken waarbij tennissers hun krachten bundelen. Want behalve op het enkelspel kunt u ook gaan wedden op het dubbelspel.

Live wedden op tennisduels

Een tennisduel duurt zolang het duurt. Dat is wel anders wanneer u wedt op voetbal, Formule 1, basketbal of veldrijden. Bij al deze sporten is er een eindtijd of eindstreep in zicht. Wat dat betreft is tennis veel onvoorspelbaarder. Is een speler oppermachtig in de eerste ronde van Roland Garros weet hij de wedstrijd 6-0, 6-1 en 6-0 te beƫindigen? Grote kans dat iedereen binnen een uur alweer terug is in de kleedkamer. Bij een zware strijd kan de wedstrijd gemakkelijk drie, vier of vijf uur duren. Belangrijke duels tijdens de vier Grand Slams zijn vaak live via tv te volgen. Voor andere wedstrijden bent u aangewezen op de livestream (of grafische weergave) van de bookmaker.

Het voordeel van live wedden op tennis is dat u in alle rust kunt kijken hoe de match zich ontvouwt. Het gebeurt vaak genoeg dat een speler na winst van de eerste set opeens niet meer in het spel komt. Live wedden geeft u de kans om even af te wachten voordat u een beslissing maakt en geld inzet. Bovendien heeft u dan een goed excuus om een paar uur lang van een mooie tenniswedstrijd te genieten.

Wedden op de toernooiwinnaar en meer

Na voetbal is tennis de populairst sport onder wedders. Als gevolg hiervan pakken de bookmakers flink uit als het gaat om het wedaanbod. Een tenniswedstrijd staat eigenlijk nooit op zich; het is altijd onderdeel van een toernooi. En daar hebben we meteen al de eerste weddenschap te pakken. Bij de start van het toernooi kunt u direct inzetten op de speler die dit jaar Wimbledon of de US Open gaat winnen. Maar ook bij de vele tenniswedstrijden die op het programma staan, zijn er genoeg weddenschappen om uit te kiezen.

Wie wint de wedstrijd en gaat een ronde verder?

De weg naar toernooiwinst begint met het binnenhalen van de eerste wedstrijd. Daarna volgt ronde na ronde tot de finale bereikt is. Elke wedstrijd in een toernooi is even belangrijk, dus u kunt van beide speler volop inzet verwachten. Wie van twee gaat er met de winst vandoor en mag verder naar de volgende ronde? De internationale ranglijst geeft natuurlijk al veel informatie prijs over het niveauverschil van beide spelers. Een top 10 tennisser heeft in principe alles in huis om de nummer 150 van de ranking in een paar snelle sets te verslaan. Wat verder in het toernooi liggen de kans meer gelijk waardoor het ook interessanter wordt om geld in te zetten op de winnaar van het duel.

Hoger/lager: wedden op het aantal sets en games

Een tennismatch bestaat uit sets en games. Bij de vrouwen gaat het standaard om twee gewonnen sets, voor mannen wordt dit aantal in de grote toernooien (o.a. de Grand Slams) uitgebreid naar drie gewonnen sets. Een Wimbledon-match kan dus klaar zijn in drie of vier sets, maar het kan ook zomaar een vijfsetter worden. De bookmakers hebben volop hoger/lager weddenschappen voor u klaarstaan waarbij u zich verdiept in het aantal sets. Meer of minder dan 4.5 sets? Bij een duel tussen twee toppers als Rafael Nadal en Novak Djokovic is een vijfsetter zeker niet ondenkbaar. Is wedden op het aantal sets niet uitdagend genoeg, ga dan eens voor het aantal games. Elke set bestaat uit minimaal zes games. Maar die 6-0 kan net zo makkelijk 6-4 of 6-5 worden. Het is dus een hele klus om dit goed te voorspellen. Gelukkig compenseert de bookmaker dat met hoge quoteringen.

Nog meer tennisweddenschappen om uit te kiezen

Een tennismatch levert heel wat spannende momenten op. In elke set gebeurt er wel wat. Die ene topfavoriet die opeens dubbele fout na dubbele fout slaat. Telkens eindigt de service in het net, wat onverwacht gameverlies met zich meebrengt. Of misschien weet een tennisser in de derde set juist knap terug te komen van een 4-0 achterstand, waarna het binnen korte tijd weer 4-4 staat en alle kansen openliggen.

Bij de bookmakers kunt u volop weddenschappen aangaan die zich richten op al dit soort tennisgames en -sets. Ga bijvoorbeeld voor de correcte score per set. Lastig te voorspellen, want zelfs de beste spelers hebben weleens een mindere game te pakken. Een goed alternatief is wedden op een even of juist oneven aantal games. Deze weddenschap biedt een 50% winkans. Het nadeel is wel dat de even/oneven weddenschap vooral een gok is. Zelfs de grootste tennisexpert kan er gemakkelijk naast zitten. Voor een onervaren wedder biedt deze enorme gokfactor natuurlijk mogelijkheden. Een 50% winkans is niet slecht voor iemand die geen enkele ervaring heeft met het wedden op tennis. Weet u juist alles van deze sport en heeft u wel een idee hoe de match gaat verlopen? De exacte volgorde waarin de sets worden gewonnen of verloren biedt dan een interessante uitdaging. Nadal kan tijdens de halve finale sterk van start en de eerste twee sets winnen (W-W). Maar die derde gewonnen set komt minder makkelijk. Djokovic pakt de volgende twee sets, waardoor de situatie voor Nadal uitkomt op W-W-V-V. Het is te hopen dat u een vijfsetter verwachtte en ook nog precies kon voorspellen hoe de wedstrijd zou verlopen.Ā 

De ondergrond is extreem belangrijk

Uw tennisweddenschap begint natuurlijk met een goede voorbereiding. Voordat u echt in de statistieken duikt, moet u eerst uitzoeken op welke ondergrond er wordt gespeeld. Roland Garros is het toernooi van de gravelbanen, het klassieke Wimbledon wordt sinds jaar en dag op gras gespeeld en de US Open is dan weer een hardcourt-baan. Elk type ondergrond vraagt om een ander soort spel. Gravel is bijvoorbeeld langzamer dan gras. De opstuit van de bal is dan weer lager op gras dan op gravel. Dit soort verschillen vragen om een andere techniek, waardoor een kwartfinalist van Roland Garros zomaar uitgeschakeld wordt in de eerste ronde van Wimbledon. Zorg dus dat u weet op welke ondergrond de speler het beste uit de voeten komt. U hoeft hiervoor echt niet het spel van iedere tennisser te analyseren. De resultaten uit verleden zijn namelijk al een handige aanwijzing.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle inā€™s & outā€™s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod Belgiƫ
toggle off
Gokreclame uitschakelen.