Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Wedden op Golf

Hole-in-one, PAR, putten, tee en birdy: het zijn allemaal termen die u naar de golfbaan brengen. Een golfwedstrijd levert vaak idyllische plaatjes op. Het groene, golvende landschap… de zandbanken en vijvers die hun werk doen als natuurlijk obstakel… de stilte als de spelers zich op de bal concentreren… het draagt allemaal bij aan het serene imago van de golfsport. Ondertussen is er toch echt een flinke strijd gaande. Het is een strijd om toernooiwinst én om behoorlijk wat prijzengeld. Wie The Masters, The Presidents Cup of de European Tour wint, ziet het banksaldo flink stijgen. Wilt u ook wat geld verdienen aan de golfsport, maar bent u lang niet goed genoeg om als professional de wereld rond te reizen? Leg dan die club opzij en ga gewoon eens wedden op golf!

Een korte kennismaking met de golfsport

Wie zelf weleens een balletje op de golfbaan slaat, is ongetwijfeld bekend met de handicap. Maar in de professionele golfsport is er geen enkele sprake van dit soort handicaps. Iedere speler begint op een gelijk niveau aan de wedstrijd. Professionals hebben dan ook allemaal de kwaliteiten in zich om (soms ver onder) PAR te spelen.

Golf is echt zo’n sport waarbij een goede techniek vereist is. Het draait niet om kracht of uithoudingsvermogen, maar om opperste concentratie en een goede swing. Een golfwedstrijd begint bij de afslag. Het golfballetje wordt zorgvuldig neergelegd op de tee. De golfer kijkt kort naar de richting, zakt lichtjes door de knieën, zwaait de golfclub naar achteren en dan is het tijd voor die eerste belangrijke slag. Op dat moment gaat het puur om meters maken. Het golfballetje moet zover mogelijk richting de green gaan. De hole is al van verre zichtbaar door de vlag. Dit is de plek waar de bal in zo min mogelijk slagen naartoe moet. Voor elke slag heeft de golfer een groot assortiment aan golfclubs tot de beschikking. Die harde klap bij de afslag vraagt nu eenmaal om ander materiaal én een andere slagtechniek dan wanneer de bal nog maar een meter van de hole verwijderd is. De grote vraag is of de speler onder PAR uitkomt (oftewel onder het aantal slagen dat een professional op de betreffende holemóet kunnen halen) of dat het volledig misloopt op de baan en PAR even te hoog gegrepen is. Gelukkig is de uitkomst van de wedstrijd niet van één hole afhankelijk. Er worden met gemak achttien holes afgewerkt voordat de balans wordt opgemaakt.

Zomer of winter, de golfsport gaat altijd door

Een professioneel golfer reist de hele wereld rond. Dat moet ook wel, want overal in de wereld zijn interessante toernooien te vinden. Het Amerikaanse golfseizoen gaat bijna heel het jaar door. Alleen in de maand september ligt het professionele golf hier even stil. Ook de wedstrijdkalender van de Europese Tour is goed gevuld. Of het nu hartje winter of hoog zomer is: de Europese Tour gaat altijd door. Dat kan doordat een deel van de wedstrijden buiten Europa wordt georganiseerd. In de koudste maanden van het jaar reizen de golfers dus gewoon af naar Zuid-Afrika, Abu Dhabi of Australië. Met gemiddeld vier à vijf interessante toernooien per maand, valt er bovendien heel wat te wedden. Dit maakt het absoluut interessant om u eens in de vele golfweddenschappen en -wedstrijden te verdiepen.

Wedden op de Majors en andere interessante golftoernooien

Het golfseizoen bestaat uit vier Majors. Deze Majors zijn goed te vergelijken met de vier Grand Slams in het tennis. Oftewel: dit zijn de belangrijkste toernooien van het hele golfseizoen. The Masters is de eerste Major van het jaar. Dit Amerikaanse toernooi wordt standaard gehouden op de Augusta National golfbaan in de staat Georgia. Het toernooi dat al sinds 1934 bestaat, heeft veel beroemde winnaars opgeleverd. Tiger Woods werd er de jongste winnaar ooit, maar het is Jack Nicklaus die de meeste overwinningen op zijn naam heeft staan. Het toernooi is mede bekend geworden door de ‘green jacket’ die de winnaar krijgt uitgereikt.

Dacht u dat The Masters al een lange geschiedenis achter de rug heeft? Kijk dan maar naar de US Open. Deze oudste Major ter wereld wordt sinds 1895 gespeeld. De baan is bovendien extreem lastig. Hierdoor lukt het alleen de beste golfers ter wereld om de US Open te winnen. Voor drie van de vier Majors reizen de professionals af naar de Verenigde Staten. Zo ook voor het PGA Championship. Het toernooi heeft geen vaste locatie (net als de US Open trouwens), dus elk jaar wordt er weer een andere baan uitgekozen door de organisatie. Hoewel het toernooi golfers aantrekt vanuit alle windstreken, duurde het ruim 75 voordat er een Europese winnaar kwam. In 2008 was het dan eindelijk zover: de Ier Pádraig Harrington wist het toernooi op zijn naam te schrijven. Bij The Open Championship (simpelweg bekend als The Open) was het minder lang wachten op een Europese overwinning. Sterker nog, het begon als een toernooi waar Schotse en later Engelse golfers volop zegevierden. The Open bestrijkt van oudsher vier dagen, waarbij het typische Britse weer zich vaak laat gelden. De winnaar gaat er uiteindelijk vandoor met de Claret Jug én een mooie geldprijs.

Bij het wedden op golf bent u niet alleen aangewezen op deze vier Majors. Er zijn nog veel meer interessante toernooien om uw geld op in te zetten. Vooral de Ryder Cup, European Tour en de Presidents Cup spreken bij veel golffans tot de verbeelding.

Kanshebbers op toernooiwinst

Bij het grote publiek is Tiger Woods veruit de bekendste naam uit de golfwereld. Dat is ook zeker terecht. Woods wist in zijn carrière maar liefst vijftien Majors te winnen. Toch zijn dat er nog altijd drie minder dan de aanvoerder van de lijst, Jack Nicklaus. De laatste jaren zijn er wat nieuwe namen bijgekomen die u zeker in de gaten moet houden. Vooral de Amerikanen doen het goed. Brooks Koepka en Jordan Spieth hebben inmiddels al heel wat toernooien op hun naam geschreven. Maar sluit de Europeanen niet uit. De Ier Shane Lowry, Italiaan Francesco Molinari en de Engelsman Justin Rose bieden de Amerikanen flinke concurrentie.

Het professionele golf bestaat natuurlijk niet alleen uit mannen, al zijn de wedstrijden wel gescheiden. De LPGA (Ladies Professional Golf Association) organiseert bijna wekelijks toernooien als onderdeel van de LPGA Tour. Ook hier is aandacht voor bij de bookmakers. Weet Ariya Jutanugarn wederom te winnen of heeft u juist alle vertrouwen in Sung Hyun Park, Lydia Ko of Stacy Lewis? Het is aan u om de juiste naam door te geven aan de bookmakers.

Tips voor het wedden op de toernooiwinnaar

Bij de bookmakers kunt u bij de start van het toernooi al inzetten op de winnaar. Om de winnaar goed te voorspellen, is het belangrijk dat u zich verdiept in de vorm van de spelers. Zelfs de beste golfers ter wereld hebben periodes waarin het allemaal niet zo lekker loopt. Waar de hole normaal gesproken gemakkelijk onder PAR wordt afgewerkt, lukt het de laatste tijd maar net om dat aantal slagen te halen. Met al die topgolfers die aan de start van zo’n toernooi staan, betekent een mindere vorm gewoon dat een eindzege er niet in zit.

Ook het soort baan is van groot belang. De ene golfcourse is wat heuvelachtiger of zelfs ruiger dan de andere. Hierdoor is net een andere speelstijl nodig, wat de kansen van sommige spelers vergroot en van andere spelers juist vermindert. Kijk dus goed waar de golfwereld neerstrijkt, zeker bij de Majors die elk jaar van baan wisselen.

Volop variatie in weddenschappen

Wedden op de toernooiwinnaar kan u een mooi geldbedrag opleveren, zeker als de grote favoriet voorbij wordt gestreefd door een van de andere topgolfers. Toch bent u niet verplicht om u in de toernooiwinnaar te verdiepen. De bookmakers hebben namelijk nog meer interessante weddenschappen voor u klaarstaan. Zo kunt u wedden op:

  • Komt er een hole-in-one? En zo ja, welke golfer is daar verantwoordelijk voor?
  • Welk toernooi gaat Tiger Woods dit jaar winnen? The Masters, US Open, het PGA Championship of wint hij deze keer geen enkele Major?
  • Hoger/lager weddenschap: Scoort Jordan Spieth in de eerste ronde meer of minder punten dan de norm die de bookmaker stelt?
  • Hoe groot is de voorsprong tussen de uiteindelijke winnaar en de nummer twee?
  • Wie staat er na de eerste dag van The Open aan kop?

Golf is uiteraard ook spannend om live te volgen. Terwijl de wedstrijden bezig zijn, kunt u bij de bookmakers nog allerlei weddenschappen afsluiten. Richt u bijvoorbeeld op de vraag wie de beste score heeft op de eerstvolgende hole. Op deze manier blijft het golftoernooi hole na hole extreem spannend. Let op: de ene bookmaker biedt beduidend meer verschillende golfweddenschappen aan dan de andere. Bent u een liefhebber van de golfsport, ga dan echt even vergelijken voordat u een account aanmaakt. Zo weet u zeker dat u een bookmaker heeft waarbij u volop kunt gaan wedden op golf.

Populaire sporten

Meest gespeelde sportcategorieen
Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.