Welkom bij Weddenopsport.be

Website niet beschikbaar

Beste bezoeker,

Vanaf 1 juli 2023 is het in België niet langer toegestaan om (online) reclame te maken voor sportweddenschappen, als gevolg van nieuwe regelgeving. Helaas betekent dit dat wij van Weddenopsport.be genoodzaakt zijn om onze website (tijdelijk) ontoegankelijk te maken voor onze Belgische fans. Onze excuses voor het ongemak!

Nederlandse spelers verwijzen wij graag door naar VoetbalGokken.nl en het Nederlandse bookmaker overzicht.

Handleiding

Hoe werkt wedden op sport precies?

Er gaat geen week voorbij dat u de wedstrijden uit de Jupiler Pro League mist. En is de Ronde van Vlaanderen of de finale van Roland Garros op tv? Natuurlijk volgt u de koers of de wedstrijd dan van minuut tot minuut. U bent een echte liefhebber, dus die belangrijke sportmomenten wilt u gewoon zien! Al die uren sport kijken heeft u vast heel wat kennis opgeleverd. Maar die sportkennis is niet voldoende om succesvol te zijn met wedden. Daarvoor heeft u namelijk ook andere kwaliteiten nodig. Zo moet u soms lef tonen en soms juist geduld hebben. U moet feiten kunnen analyseren en interpreteren. En uiteraard heeft u voldoende budget nodig om de weddenschappen te kunnen financieren. Voordat u gaat wedden op sport, moet u eerst weten welke stappen u allemaal moet zetten. Met deze beginnershandleiding helpen wij u graag op weg! 

Bookmaker zoeken: de eerste stap op weg naar succes

Bent u klaar om grote successen te behalen met het wedden op sport? Dan is het hoog tijd om de eerste stap te zetten en op zoek te gaan naar een online bookmaker. Er is volop keuze voor iedereen die een online wedkantoor zoekt. Zo kunt u veilig en legaal wedden bij Unibet, Ladbrokes, Bet777, Betfirst, Circus en ga zo maar door. De beste strategie is om eerst te bepalen wat u precies van een bookmaker verwacht. Misschien pakt u het graag professioneel aan en gaat u voor een gokplatform met extra uitgebreide statistieken en hoge quoteringen. Een goedfunctionerende livestream mag natuurlijk niet ontbreken als u vaak geld inzet terwijl de wedstrijd bezig is. Daarnaast zijn er ook genoeg gokkers die gewoon een toegankelijke bookmaker zoeken, waarbij lage stortingslimieten en de bereikbaarheid van de klantendienst een grote rol spelen. Het gaat er simpelweg om dat u een gokplatform vindt dat perfect aansluit bij uw wensen en verwachtingen. Onze reviews zijn daarbij een handig hulpmiddel.

Zodra u die perfecte bookmaker heeft gevonden, bent u klaar om een eigen spelersaccount te creëren. Het aanmaken van zo’n account is al in een paar minuten geregeld. De bookmaker wil onder andere weten wat uw naam, adres, geboortedatum en bankrekeningnummer is. Wat basisinformatie dus om het wedden op sport zo veilig mogelijk te houden. Als uw spelersaccount is aangemaakt, kunt u zich gaan richten op het gokbudget. 

Geld storten en bankrollmanagement

Bij sportweddenschappen moet u eerst investeren voordat u (hopelijk) winst maakt. Pas als uw spelersaccount voldoende saldo heeft, kunt u beginnen met wedden. Bookmakers bieden vaak meerdere opties aan om het saldo aan te vullen. Geld storten via Bancontact is erg populair onder Belgische spelers, al kunt u eventueel ook gebruikmaken van PayPal, reguliere bankoverschrijving en e-wallets als Skrill en Neteller. Elke bookmaker hanteert zijn eigen minimale stortingsbedrag. Meestal gaat het om 10, 15 of 20 euro. U hoeft dus geen groot gokbudget te hebben om te kunnen wedden op sport.

Over gokbudget gesproken… iedere wedder doet er goed aan om vooraf na te denken over een paar financiële zaken. Hoeveel geld wilt u dagelijks, wekelijks of maandelijks apart zetten voor het wedden op sport? En hoe verdeelt u dat budget over de verschillende weddenschappen? Het is nu eenmaal niet verstandig om het totale gokbudget in één keer op het spel te zetten. Met dit soort financiële zaken treedt u de wereld binnen van bankrollmanagement. 

Maak uw keuze uit de vele sportwedstrijden

Uw eerste storting levert misschien wel een mooie welkomstbonus op. Bonus of niet, zodra het geld in uw account staat bent u klaar om u te verdiepen in de vele sportwedstrijden. Vrijwel alle online bookmakers hebben een behoorlijk gevarieerd wedaanbod. De ene keer verdiept u zich in het EK voetbal, de Tour de France of de Australian Open, en de volgende keer zet u geld in op boksen, Formule 1, darts, ijshockey of basketbal. Bookmakers proberen iedere wedder tevreden te houden door het aanbod zo breed mogelijk te houden, zelfs binnen één enkele sport. Liefhebbers van het tennis kunnen dus net zo makkelijk wedden op de kleine ATP- en WTA-toernooien als op de vier Grand Slams.

Kiest u graag voor een populaire sport als voetbal, tennis of basketbal, dan heeft u bij de bookmakers volop keuze. Maar er zijn natuurlijk ook een aantal interessante niche sporten, zoals badminton, bandy en thaiboksen. Wedt u hier liever op, verdiep u dan goed in het aanbod van de bookmaker. Want lang niet elk gokplatform biedt dit soort kleine sporten aan. 

De wedstrijd is gevonden, nu de weddenschap nog

Als sportwedder moet u heel wat keuzes maken. Heeft u een interessante sportwedstrijd op het oog, dan bent u er nog steeds niet. Vooral bij de populairste wedstrijden zijn er vaak tientallen verschillende weddenschappen waar u een selectie uit kunt maken. Populaire weddenschappen zijn bijvoorbeeld:

  • Voorspellen van de kampioen: losse wedstrijden zijn spannend, maar uiteindelijk draait het in de sportwereld vaak om het kampioenschap. Welke voetbalclub wordt landskampioen en welke coureur mag zich aan het einde van het seizoen de wereldkampioen Formule 1 noemen? Wedden op de kampioen houdt een seizoen of toernooi van begin tot eind spannend.
  • De winnaar van de wedstrijd: de route naar het kampioenschap is pas succesvol als er onderweg wedstrijden worden gewonnen. Voorspel de winnaar van het duel tussen Rafael Nadal en Novak Djokovic. Of verdiep u in de Grand Prix van aanstaande zondag en geef aan wie er als eerste over de finish komt. Er zijn natuurlijk sporten waarbij er niet per se een winnaar is. Zo is een gelijkspel in het voetbal heel normaal. Bij dit soort sportwedstrijden kunt u daarom kiezen voor een 1×2 weddenschap.
  • Hoger/lager of over/under weddenschap: deze wedoptie kent veel varianten. Maar altijd is er die ene vraag. Want komt iets vaker (hoger/over) of minder vaak (lager/under) voor dan de gestelde norm? In het voetbal kan het gaan om het aantal doelpunten, corners of kaarten. Bij het tennis of darts richt u zich op het aantal sets en games/legs. Of misschien voorspelt u wel dat er meer 180’s worden gegooid dan de norm die de bookmaker stelt. Genoeg mogelijkheden dus!
  • Correcte score: als er één wedoptie is die om precisie vraagt, dan is het wel de correcte score weddenschap. U geeft hierbij exact aan welke stand er aan het eind van de voetbal-, basketbal- of tennismatch op het scorebord staat. Het is een lastige opgave, maar juist daardoor kan het behoorlijk veel winst opleveren.
  • Handicapweddenschap: soms is het niveauverschil tussen de spelers/clubs zo groot dat er weinig uitdaging zit in het wedden op de winnaar. Een handicapweddenschap biedt dan uitkomst. Met de Asian Handicap start een van beide met een virtuele voorsprong of achterstand aan de wedstrijd. Nu maar afwachten of de grote favoriet nog steeds de winst binnensleept.

Er zijn natuurlijk nog veel meer wedopties te vinden die interessant zijn. Zet dus niet meteen in op de eerste de beste weddenschap die u tegenkomt, maar neem eerst rustig de tijd om de lijst door te nemen. De quoteringen kunnen een handig hulpmiddel zijn wanneer u op zoek bent naar de perfecte sportweddenschap. 

Houd altijd de quoteringen in de gaten

Quoteringen, odds en noteringen zijn allemaal benamingen voor de getallen die achter de weddenschappen staan. Deze getallen zijn van cruciaal belang voor iedere wedder, aangezien ze precies aangeven hoeveel geld een juiste voorspelling waard is. Met quoteringen van 2.80 krijgt u namelijk een bedrag van 2,80 euro terug voor elke euro die u inzet. Bij uw zoektocht naar een mooie weddenschap moet u de quoteringen goed in de gaten houden. Want hoe hoger het getal is, hoe kleiner de kans dat uw voorspelling uitkomt. Tenminste, in de ogen van de bookmaker. Elk wedkantoor schat naar aanleiding van de statistieken en actuele sportnieuws in hoe een wedstrijd gaat verlopen. Dit wordt vervolgens vertaald in quoteringen. In principe komen quoteringen van 2.00 overeen met een winkans van 50%. Alles wat onder die 2.00 zit, levert een hogere kans op een overwinning op. Komen de quoteringen ver boven de 2.00 uit, dan moet u oppassen. U neemt een enorm groot risico als u ziet dat u de inzet gemakkelijk kunt vertienvoudigen. 

Zo bereidt u zich voor op de weddenschap

Wedden op sport is niet alleen een kwestie van de juiste wedstrijd uitzoeken en uw inzet bepalen. U moet zich daarnaast ook voorbereiden om uw kans op succes te vergroten. Een goede voorbereiding begint met het volgen van het sportnieuws. Op onze eigen nieuwspagina vindt u al veel actuele informatie die u kunt gebruiken voor uw weddenschappen. Daarnaast is het verstandig om in de statistieken te duiken. Vooral voor de populairdere sporten zijn er volop gegevens beschikbaar. U hoeft daarvoor niet eens het internet af te struinen, want de statistieken staan gewoon op de website van de bookmaker. Bij een tenniswedstrijd ziet u bijvoorbeeld hoe de spelers het afgelopen seizoen hebben gepresteerd op hardcourt, gras én gravel. Zo ontdekt u meteen welke ondergrond hem of haar het beste ligt. Bij de Formule 1 is het juist interessant om u te verdiepen in het aantal pole positions of het aantal races dat tot nu toe punten opleverde.

De voorbereiding bij een pre-match weddenschap is wel anders dan bij een live weddenschap. Bij pre-match wedden bent u volledig afhankelijk van de statistieken en het sportnieuws. Het is dus essentieel dat u alle factoren meeneemt die van invloed kunnen zijn op de uitslag. Want zodra de wedstrijd eenmaal is begonnen, mag u niets meer aan de weddenschap veranderen. Dat is bij live wedden wel anders. De statistieken zijn handig om u alvast een beeld te vormen, maar uiteindelijk laat u zich leiden door wat er op het veld of de baan gebeurt. Het is wel zaak dat u bij een live weddenschap bovenop de wedstrijd zit. 

Plaats de weddenschap en houd uw wedbriefje in de gaten

Heeft u de statistieken bestudeerd en een mooie weddenschap gespot? Klik dan op de bijbehorende quoteringen en de weddenschap verschijnt vanzelf op uw wedformulier. Dat is ook het moment dat u de inzet bepaalt. Zodra u de inzet invult op het wedbriefje, zit u nog steeds nergens aan vast. U moet de weddenschap namelijk eerst bevestigen (bijvoorbeeld via ‘plaats weddenschap’) voordat uw voorspelling bij de bookmaker binnenkomt. Dat biedt ook mogelijkheden als u meerdere weddenschappen tegelijk wilt aangaan. Kies voor meerdere single bets zonder dat u steeds opnieuw een wedformulier moet aanmaken. Of voeg meerdere weddenschappen samen tot een combi-bet en verhoog op deze manier de quoteringen. Dit brengt natuurlijk wel risico’s mee, want alle voorspellingen van de combi-bet moeten uitkomen voordat u daadwerkelijk winst maakt. 

Wat gebeurt er als u wint en als u verliest?

Wanneer u een gokje waagt in het casino, moet u vooral veel geluk hebben om de winst binnen te slepen. Het is nu eenmaal zo dat u maar weinig invloed heeft op de uitslag. Dat is bij sportweddenschappen wel anders. Door u goed voor te bereiden (en vooral geen onverantwoord grote risico’s te nemen) stijgen uw winkansen. Tijdens het wedden kunt u ook gebruikmaken van verschillende strategieën, zoals het Martingale systeem, de 79e minuut strategie of value betting. Of wat te denken van surebets? Hiermee verzekert u zichzelf van winst, als u deze strategie tenminste goed uitvoert.

Elke weddenschap is anders, maar uiteindelijk zijn er maar twee uitkomsten mogelijk. Uw voorspelling komt uit en u wint de weddenschap óf de voorspelling komt niet uit en u verliest. Bij een verloren weddenschap raakt u de inzet kwijt en moet u hopen dat u genoeg speelsaldo heeft om opnieuw te kunnen inzetten. Wint u de weddenschap, dan zorgt de bookmaker ervoor dat de winst automatisch in uw account terechtkomt. 

De winst verzilveren met een uitbetalingsaanvraag

Zodra de winst is toegevoegd aan uw spelersaccount, moet u nog één stap zetten om de winst te verzilveren: een uitbetalingsaanvraag indienen. Als u inlogt, kunt u gemakkelijk doorklikken naar de betaalpagina. Hier regelt u vervolgens dat de winst wordt uitbetaald. Houd er wel rekening mee dat bookmakers altijd met een minimumbedrag werken. Zo kunt u op het ene gokplatform al een uitbetaling aanvragen wanneer u 10 euro bij elkaar heeft gespaard, terwijl ergens anders een minimum geldt van 20 of 25 euro. Het kan zijn dat de bookmaker uw gegevens eerst wil verifiëren voordat de eerste uitbetalingsaanvraag wordt goedgekeurd. Let er dus op dat u alle gegevens bij de inschrijving correct invult!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België
toggle off
Gokreclame uitschakelen.