Bookies en fans blij met herstart Portugese Primeira Liga

Het heeft even geduurd, maar zo langzaam aan kan er op flink wat plekken toch weer gevoetbald worden, weliswaar nog steeds zonder publiek maar wél voor de echte punten! Het kampioenschap van Portugal is nog lang niet vergeven, want FC Porto en huidige titelhouder Benfica zitten elkaar op de hielen. Deze woensdag wordt de Primeira Liga hervat en kunnen er direct beslissingen vallen. 

Historie

De Primeira Liga bestaat sinds 1938. Toen die tijd werd er wel gevoetbald in Portugal maar dat gebeurde in de vorm van cupwedstrijden. In 1921 vonden de eerste bekerduels plaats op het Iberische schiereiland naast Spanje. Sindsdien zijn de huidige topploegen FC Porto en Benfica het vaakst aan het feest: Benfica 37 maal, Porto 28 keer.

Het lopende seizoen in de Primeira Liga is na 24 speelronden vanwege Covid-19 gestaakt. De competitie in Portugal bestaat in de hoogste divisie uit 18 clubs. Er moeten dus nog tien speelronden worden afgewerkt alvorens het huidige seizoen als afgerond beschouwd mag worden. De eerste daarvan vindt komende week plaats als er in Portugal terug gevoetbald gaat worden.

Favorieten

De favorieten in Portugal zijn proper: Porto, Benfica en soms is er wat concurrentie van Sporting Portugal. Die laatste is pas vierde in de stand en doet om te titel niet meer mee dit jaar. FC Porto heeft momenteel de beste papieren. De club behaalde al 28 keer de Portugese landstitel, maar moest het kampioenschap vorig seizoen afstaan aan Benfica. Porto heeft na 24 speelronden 60 punten en de regerend landskampioen Benfica hijgt de koploper met 59 punten in de nek.

Sporting Braga topt het podium. Braga verzamelde tot nu toe 46 uit 25 en staat daarmee ver achter de twee bovenste ploegen. Sporting Portugal is met 42 punten vierde, Rio Ave is vijfde en heeft 38 punten bijeen gesprokkeld. De middenmoot loopt van Moreirense (achtste met 30 punten) tot aan Ferreira (veertiende met 22 punten). Onderin is het nagelbijten voor Portimonense (16 punten) en Aves (13 punten). Beide elftallen moeten dus een straffe eindsprint neerzetten om lijfsbehoud te bewerkstelligen.

Odds

De competitieherneming wordt woensdagavond 3 juni om 20:00 uur geeffectueerd als Portimonense aftrapt tegen nummer negen Gil Vicente. De wedkantoren schatten de kansen voor beide elftallen eender in: x2,50 bij winst van de thuisploeg, x2,85 als Gil Vicente op verplaatsing drie punten pakt.

Direct nadat het  laatste fluitsignaal klinkt bij Portimonense – Gil Vecente herneemt, om 22:15 uur, ook FC Porto het seizoen. De koploper speelt op verplaatsing bij het bescheiden Famalcao en duidelijk favoriet bij de bookies: x1,43 is de pre-wedstrijdquotering als Porto wint. De odds voor winst van Famalcao zijn een pak hoger: x6,50! Een draw levert ook aardig wat money op: x4,35 is zeker en vast een straffe quotering!

Titelverdediger Benfica speelt donderdag thuis tegen Tondela en ook zij is vooraf de grote favoriet in dit duel. De odds voor winst van de huidige Portugese kampioen staan momenteel op x1,17 keer uw inleg. Wordt het een gelijkspel in Estàdio da Luz? Dan keren de bookmakers x6,35 keer het ingelegde speelbedrag uit. Als Tondela stunt bij Benfica, dan loopt de uitkering met heel veel goesting op naar grote hoogten: x14,75 uw inleg!!

Wedden op Voetbal

Nu de voetbalschoenen in diverse landen weer worden ondergebonden neemt de interesse op het Wedden op Voetbal ook weer toe. Er wordt al flink ingezet op de Bundesliga, maar ook de Primeira Liga kan op stevige interesse rekenen van spelers bij de Belgische wedkantoren. Een week voordat ook toplanden Engeland, Spanje en wellicht Italië hun competitie gaan hernemen is Portugal voor veel gokkers een mooi opwarmertje!

Scoor dus nu uw eigen vakantiebonus door de juiste voorspelling te droppen bij Wedden op Sport.be en pak de hoogste odds of welkomstdeals! Wedden op Voetbal is extra leuk als je zelf de touwtjes in de handen neemt en amai wat zijn er een pak mooie matches weer! Dus aarzel niet en maak het volgen van de Portugese voetbalmatches nog intensiever en leuker!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België