Houdt FC Barcelona titelkansen gaaf bij thuismatch tegen Atletico Madrid?

Deze dinsdag treedt FC Barcelona in eigen huis aan tegen Atletico Madrid. De twee kemphanen treffen elkaar op het moment dat de slotfase van La Liga zich aandient. Barça staat in puntenaantal gelijk met Real Madrid en moet dus van Atletico winnen om de titelkansen gaaf te houden. De Belgische wedkantoren verwachten dat de Catalanen hierin slagen. Welke uitslag voorspelt u voor deze Spaanse topmatch?

Historie

Als we alle matches, thuis en op verplaatsing, optellen wordt dit de 166e confrontatie in de Spaanse competitie tussen Barcelona en Atletico. Van alle duels gespeeld in de Catalaanse hoofdstad werden er door FC Barcelona vijftig overwinningen geboekt, negentien maal werd het een draw en dertien maal reisde Atletico met drie punten op zak naar Madrid.

Voorbije seizoen eindigde deze La Liga wedstrijd in 2-0 voor Barcelona. Begin dit jaar – 9 januari – wist Atletico wel te winnen van Barcelona. In de Supercup, gespeeld in Qatar, werd het 2-3 voor de ploeg uit Madrid. Komende dinsdag winnen, zal echter een ander paar mouwen worden, want de ploegen staan op scherp nu de prijzen van dit bijzondere voetbalseizoen verdeeld gaan worden.

Favorieten

Atletico Madrid trainer Diego Simeone heeft een straffe reeks neergezet in de voorbije jaren, echter winnen van Barcelona bleek nooit gemakkelijk. Alleen in 2010, 2012 en 2018 was de ploeg uit Madrid superieur en begon Barcelona deze topmatch als de underdog. In die jaren won Atletico de Europa League én de Europese supercup. Ook in 2014 en 2016 lagen de verhoudingen anders: Atletico bereikte in beide jaren de finale van Champions League, maar verloor beide keren.

FC Barcelona veroverde voorbije seizoen voor de 26e maal de Spaanse landstitel. Real Madrid heeft momenteel evenveel punten dan Barcelona na 31 speelronde, maar is fier koploper dankzij een beter doelsaldo.

Odds

De bookmakers verwachten dat de thuisploeg, ook zonder publiek, de betere gaat zijn. Schiet Barcelona deze dinsdag inderdaad de hoofdvogel en blijft het samen met de Real de primus in Spanje? Dan geldt er voor een weddenschap via Wedden op Sport.be een gemiddelde odd van x1,83 keer uw ingelegde geld.

Als Atletico stadsgenoot Real, en dus ook Eden Hazard en Thibaut Courtois, een handje helpt door gelijk te spelen tegen Barca? Dan gaan gokkers die dit voorspelden aan het feest: zij ontvangen dan x3,45 keer het ingelegde speelbedrag. Een overwinning van Atletico levert echter het meest op! Momenteel staat de pre-wedstrijdquoteringen hiervoor op maar liefst x4,10 uw inleg!

Wedden op La Liga

FC Barcelona zit middenin de titelstrijd en dan is het geen sinecure om tegen Atletico Madrid te moeten spelen. Wedden op Voetbal is echter juist leuk vanwege het onvoorspelbare karakter van dit soort matches. Denkt u te weten hoe deze topmatch in La Liga gaat eindigen? Aarzel dan niet langer, want de odds waren niet vaak zo straf! Wedden op Sport.be zorgt in tijden zonder Belgisch voetbal voor de hoogste winstkansen bij buitenlandse matches: check de bookmakerspagina voor alle actuele odds en deals bij FC Barcelona – Atletico Madrid!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België