Nations League derby België - Nederland

Deze vrijdag wordt in het Koning Boudewijn Stadion van Brussel de Nations League match België – Nederland gespeeld. Naast Nederland speelt België in Groep 4 ook nog tegen Polen en Wales, maar eerst zal de derby der Lage Landen gespeeld gaan worden. Bij Wedden op Sport hebben we de beste Belgische wedkantoren met hoge pre-odds voor u opgespeurd. Speel mee en voorspel de uitkomsten van de Nations League derby België – Nederland.

Historie Nations League

De UEFA Nations League werd voor het eerst in 2018-2019 gehouden. In dat seizoen werd Portugal kampioen door Nederland in de finale met 1-0 te hebben verslagen. De Rode Duivels schopte het in voorbije seizoen tot de Final Four. De Belgen streden tegen Frankrijk om een finale plaats, maar wisten dat niet te bereken (2-3). Vervolgens verloren De Rode Duivels ook de match om de derde plaats van Italië met 2-1 en strandden daarmee op de vierde plaats van de Nations League.

België en Nederland zijn elkander nog niet eerder tegengekomen in de Nations League. Deze eeuw vonden er sowieso alleen maar oefenmatches plaats tussen beide teams. Vanaf 2000 tot nu werden er in totaal zeven oefenmatches gehouden tussen de Lage Landen. In vijf van de zeven ontmoetingen waren de teams aan elkander gewaagd. Tweemaal wisten de Belgen zelfs te zegevieren. In 2012 waren de Belgen aan het feest door met 4-2 te winnen van de Nederlandse ploeg. Ook in 2004 viel er wat te vieren Toen werd het 0-1 voor België.

De laatste keer dat de Duivels tegen onze noorderburen hebben gespeeld was op 16 oktober 2018. Deze match vond toen ook al plaats in Brussel. Dries Mertens zette de Belgen toen al snel op voorsprong, maar de Nederlander Arnaut Danjuma Groeneveld maakte de stand weer gelijk en daar bleef het dan ook bij: 1-1

Favorieten

De Belgische wedkantoren wijzen De Rode Duivels aan als favorieten van deze match. Dat heeft er vooral mee te maken dat wij Belgen nog altijd op de eerste plaats van de FIFA Ranglijst staan.

Als we terugblikken op de laatste duels die beide landen hebben gespeeld, dan heeft het Nederlands elftal iets betere resultaten behaald. Nederland won de laatste WK-kwalificatiematch met 2-0 van Noorwegen, wist het oefenduel tegen Denemarken met 4-2 te winnen en speelde gelijk tegen Duitsland 1-1. De Rode Duivels kwamen in de laatste WK-kwalificatiematch tegen Wales niet verder dan 1-1. Vervolgens werd een vriendschappelijk duel op bezoek in Ierland een 2-2 gelijkspel, maar wist het wel met 3-0 te zegevieren van Burkina Faso.

Odds

Dan is pakken we de odd in het 1×2 spelsysteem van de bookmakers er even bij. De hoogste odd van deze derby vindt u bij een gelijkspel. Als beide landen aan elkander gewaagd zijn, dan kunt u tot een maximum van x3.50 keer uw inleg scoren bij de Belgische wedkantoren.

Een overwinning van het Nederland levert u als spelen van Wedden op Sport maximaal x3.20 keer uw inleg op. Dat is een zeer straffe pre-odds van de bookmakers.

Voorspelt u een overwinning van De Rode Duivels? Dan kunt u rekenen op een gemiddelde bookmakersuitkering van maximaal x2.27 keer uw speelbedrag.

Wedden op Voetbal

Wedden op Voetbal kunt u op heel veel manieren doen. In het traditionele 1×2 spelsysteem van de Belgische wedkantoren staan altijd wel hoge odds voor u gereed. Ook bij overige speltypen kunt u uw geluk beproeven. Ontdek alle quoteringen voor de derby België – Nederland via Wedden op Sport en vul uw voorspellingen voor vrijdag 3 juni 20:45 uur in. Dan trappen De Rode Duivels en Oranje af in het Koning Boudewijn Stadion te Brussel.

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België