Wielerklassieker De Waalse Pijl

Wie de Waalse Pijl zegt, zegt de Muur van Huy. Woensdag in de namiddag knallen de beste renners ter wereld de steile klim in het dorpje Hoei op. Het doel? De primus worden in de 85e uitgave van de wielerklassieker: De Waalse Pijl. Plaats nu uw weddenschap over de uitkomsten van deze Belgische WorldTour koers en sprint naar de strafste winstbonussen bij Wedden op Sport!

Historiek wielerklassieker: De Waalse Pijl

De 84 voorgaande edities leverden een pak ferme winnaars op. De erelijst is derhalve goed gestoffeerd. Al rap na de eerste editie hadden de toppers in de mot dat de Muur van Huy (Chemin des Chapelles) scherprechter is. Aanvallen voordien zorgden er slechts voor dat uwen energie opraakte.

Van eerste primus Philémon De Meersman in 1936 via Marcel Kint, Raymond Poulidor en Rik van Looy tot Moreno Argentin en Ajelandro Valverde. Allen sloegen hun slag op de amper één kilometer lange steile aankomst. In de jongste edities zagen we na vier zeges op rij van Valverde hoe Julian Alaphilippe heerste in Hoei. De huidige wereldkampioen won de wielerklassieker: De Waalse Pijl in 2018 en 2019.

Voorbije jaar geraakte hij echter niet op het podium. De winst was voor de jonge Zwitser Marc Hirschi. Tweede werd Benoit Cosnefroy en Michael Woods klom als derde op het podiumschavot.

Favorieten

Voor de editie van 2021 zijn er een pak favorieten aan te wijzen. De Belgische wedkantoren houden het in hun voorspellingen op namen als Primoz Roglic, Tom Pidcock en Julian Alaphilippe.

Na dit trio komen tourwinnaar Tadej Pogacar, Alejandro Valverde en Michael Woods. Titelverdediger Hirschi komt daarna pas, hetgeen aangeeft wat een prachtig deelnemersveld we dit jaar hebben in de wielerklassieker: De Waalse Pijl.

Het rijtje favorieten wordt aangevuld door minstens zoveel coureurs die als outsiders bestempeld mogen worden. Onder hen onder andere landgenoot Dylan Teuns, maar ook Jakob Fuglsang, David Gaudu, Adam Yates, Diego Ulissi en Michal Kwiatkowski.

Odds wielerklassieker: De Waalse Pijl

Jumbo-Visma kopman Roglic komt er bij de online bookmakers als beste uit. De Sloveen krijgt een pre-race odd van x3,75 keer uw inzet mee. Dat is een volle punt lager, dan de pre-wedstrijd quotering voor Pidcock. Voor de nummer twee van de voorbije Amstel Gold Race wordt x4,75 keer het ingelegde speelbedrag uitbetaald.

De winstbonus loopt nog verder op bij een winnende weddenschap op Alaphilippe. Een zege van de Franse wereldkampioen staat op een gemiddelde pre-odd van x5,50. Schiet Pogacar raak in Hoei? Dan is de uitkering ferm: x11,00 uw inleg!

Voor Valverde wordt ook een pak euro’s op tafel gelegd. De Spanjaard, die bijna 41 jaar wordt, is bij de bookies x13,00 uw inleg waard. Beste landgenoot bij de wedkantoren is Teuns. Een zege van hem levert u x51,00 het ingebrachte wedbedrag op.

Wedden op Wielrennen

Bij het Wedden op Wielrennen zijn de WorldTour koersen het populairst, zeker wanneer het een koers van bij ons betreft. De wielerklassieker: De Waalse Pijl is er daar één van. Voorspel de primus van deze 85e editie van de wielerkoers van Charleroi naar Hoei en wordt de online sportbookmaker winnaar van 2021!

De koers over 193,6 kilometer start deze woensdag om 11:20 uur. Alle pre-odds worden dan vervangen door live odds voor het live gokken op de koers. Wees er dus tijdig bij als u wilt meedingen voor strafste bookmaker bonussen!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België