Wielrennen: Wedden op primus in 74e Criterium du Dauphiné

Bij de Belgische wedkantoren kan reeds volop gespeeld worden op de primus in het Criterium du Dauphiné 2022. Wout Van Aert is één van de topfavorieten, maar zal ook voor teammaat Primoz Roglic moeten werken. Wie geraakt er aan het feest in deze voorbereidingskoers op de Tour de France? Vergelijk alle bookmakersdeals, zet in en win via Wedden op Sport

Historie Criterium du Dauphiné

Het Criterium du Dauphiné is van oudsher een wielerkoers waarin de klassementsmannen nog eenmaal hun benen testen in de aanloop naar de Tour de France. In de voorbije tien jaar waren er dan ook steevast grote namen die de primus werden in deze Franse klimkoers.

In 2012 was Bradley Wiggins aan het feest, een jaar later ging de winst naar Chris Froome en in 2014 Andrew Talansky. Veelal Engelstaligen dus. En die trend werd voorgezet in 2015 toen weeral Froome won. De Brit zette in 2016 de kroon met een derde eindzege. Vervolgens nam de Deen Jakob Fuglsang de troon over met winst in 2017 en 2019. In 2018 kwam Geraint Thomas ook nog even piepen als eindwinnaar. In 2020 won Daniel Felipe Martinez en voorbije jaar ging Richie Porte met de eindzege lopen.

Favorieten Criterium du Dauphiné 2022

In de 2022 editie een pak ander namen op de favorietenlijstjes van de Belgische wedkantoren. Het is vooral Jumbo Visma dat de klok slaat. Kopman Primoz Roglic is volgens de bookmakers de grote favoriet, terwijl onze landgenoot Wout Van Aert als ploegmaat van Roglic te boek staat als één van de belangrijkste uitdagers voor de Sloveense ex-schansspringer.

Jonas Vingegaard, ook al Jumbo Visma, is de derde kandidaat eindwinnaar volgens bookies. Brandon McNulty koersend voor Team UAE staat eveneens hoog in de polls. Andere (schaduw)favorieten zijn Enric Mas (Movistar), Ben O’Connor (AG2R) en Damiano Caruso (Bahrein).

Odds

De pre-race odds reflecteren dit beeld op een perfecte wijze, want Roglic staat bij de bookmakers een ferm eind boven de rest. Winst van de Sloveen levert u in de pre-fase maximaal x1,61 keer uw inleg op. Bij een winnende weddenschap op Vingegaard – de nummer drie van de voorbije Tour – is dat al x13,00 en bij McNulty stijgen de odds naar x15,00 keer uw inleg.

Wout Van Aert is de eerste Belg in de pre-odds. WVA levert bij de top bookmakers maximaal x16,00 het ingelegde speelbedrag op. Voor een eindzege in de Dauphiné van O’Connor wordt momenteel maximaal x17,00 het gekozen speelbedrag uitgekeerd. Caruso en Jack Haig zijn de volgende outsiders en die leveren een maximum winstbedrag van x21,00 uw inleg op.

Wedden op Wielrennen

Liefhebbers van de koers kijken niet enkel met goesting naar wielrennen, ze spelen ook graag mee. Wedden op Wielrennen is dan ook bijzonder populair in ons land. Vele koersfans hebben al geld verdiend aan hun wielerkennis en daar komen er dagelijks een pak bij als subiet de Dauphiné van start gaat. Hoort u ook bij die winnaars? Dan is het zaak om tijdig in te zetten en de beste deals te scoren via Wedden op Sport!

De 74ste editie van het Criterium du Dauphiné wordt bekampt van zondag 5 juni tot en met zondag 12 juni 2022. Zet dus tijdig in op uw favoriete eind- of etappewinnaar en koers naar winst bij de Belgische wedkantoren!

Wedden op Sport
Succesvol een sportweddenschap aangaan?

Op Weddenopsport.be wordt je voorzien in een legaal vergelijkingsaanbod van bookmakers die speciaal bedoelt zijn voor de Belgische gokmarkt. Wij bieden onze bezoekers van alle in’s & out’s omtrent sportweddenschappen en informeren over de laatste topwedstrijden, nieuws en andere handige wedtips!

Bekijk legaal aanbod België